sjećate li se nje?

Bila je jedna od najljepših glumica bivše države, a nakon samo jednog dana život joj se potpuno promijenio

Foto: YouTube screenshot
1/5
17.12.2023.
u 09:00

Kada je imala samo 20 godina Merima je završila u prometnoj nesreći. U nesreći su sudjelovali i njen brat i prijatelj, koji su bili u automobilu kada je na njih naletjelo drugo vozilo. Njoj je život nakon toga bio ugrožen i zadobila je ozljede kralježnice.

Kao jedna od najtalentiranijih i najljepših glumica bivše države slovila je Merima Isaković. Glumila je u filmovima kao što su 'Neka druga žena', 'Ljubav i bijes' te 'Jovana Lukina'. No, na vrhuncu karijere dogodila joj se nesreća koja je prekinula njen san i zbog koje je završila u kolicima. 
Kada je imala samo 20 godina Merima je završila u prometnoj nesreći. U nesreći su sudjelovali i njen brat i prijatelj, koji su bili u automobilu kada je na njih naletjelo drugo vozilo. Njoj je život nakon toga bio ugrožen i zadobila je ozljede kralježnice. 

"Nesreća se dogodila u Beogradu, dan poslije završetka snimanja filma "Neka druga žena". Bila sam u automobilu zajedno s mojim bratom, kao i s našim prijateljem Nedimom, koji je tada bio na odsluženju vojnog roka. Nesreću je izazvao pijani policajac Predrag Milojević, koji se vraćao s pijanke iz hotela "Jugoslavija". Kada je na lice mjesta došla policija, on je, kao njihov šef, praktično sam napravio uviđaj. Bio je toliko pijan da uopće nije mogao izaći iz automobila. Tek kada je, zbog Nedima, na uviđaj došla vojna policija, Milojević je morao da puše u balon, pa je ušao u zapisnik kao krivac. Moj brat je zadobio kontuziju bubrega, Nedim je prebačen u bolnicu s teškim povredama glave, a meni je dijagnosticirana teška ozljeda kralježnice s najtrajnijim posljedicama", izjavila je Isaković jednom prilikom, a prenosi Kurir

VEZANI ČLANCI:

Nakon što je bila operirana u beogradskoj Ortopedskoj klinici. zbog liječničke pogreške koja se dogodila više nije mogla hodati. Pokušala je sve kako bi taj ishod promijenila, pa je na terapije išla čak i  u Rusiju, Ukrajinu i Kinu...
Kasnije se vratila u Srbiju, no opet se odlučila preseliti na Novi Zeland gdje živi i danas. 

Dok se liječila u Kini upoznala je trgovca Vladimira Mijuškuvića, svoju veliku ljubav. S njim je dobila sina Mida. 

"Jedne divne jeseni osvojio me je zaljubljenošću. Godinu kasnije, kao plod naše velike ljubavi, dobili smo Mida, kome sam dala ime po nadimku mog svekra. Zvuči vrlo lijepo, a kratko je i elegantno" kazala je bivša glumica jednom prilikom. 
Ipak, ljubav nije potrajala, a od Vladimira se razvela nakon raspada Jugoslavije

"Nismo se razumjeli u toj situaciji. Da smo znali zašto vjerojatno bismo našli način da se razumijemo. Doživjela sam naš razvod kao pucanje i rast u različitim smjerovima. Veoma smo se voljeli i u vrijeme razvoda, ali nismo se mogli razumjeti" izjavila je. 
Kada se napokon preselila na Novi Zeland, tamo se preporodila i stekla diplomu kliničkog psihologa. 

GALERIJA Na festivalu Zaplet prikazan dokumentarni film o Slavku Štimcu pod nazivom "Samotnjak"

1/13

"Otišla sam najdalje što sam mogla, potpuno sama, odvodeći svog devetogodišnjeg sina iz zemlje koju volimo i kojoj pripadamo, ali u čiju razornu politiku i mogućnost dobre i sigurne budućnosti više nisam vjerovala. Uslijedile su duge godine emigracije. Tijekom prve četiri godine, spavala sam u prosjeku samo 10 sati tjedno, jer mi u jednom danu nikako nije bilo dovoljno sati. Bila sam prvenstveno majka koja ima vremena za svoje dijete svakog dana, da se igramo, učimo, kuhamo, popravljamo po kući, igramo se s našim psom. Uvijek smo imali psa kao dio naše male obitelji u kojoj bezuvjetna ljubav odiše radošću. Ništa mi nije bilo teško. Studirala sam na dva fakulteta i radila. Puno radno vrijeme. Pitali su me: “Kako uspijevaš raditi tri puna radna vremena?” “Ne znam”, govorila bih uz iskren osmeh, “sada tako treba pa tako i mogu, a i volim sve što radim”. Valjda zato nisam imala vremena za spavanje. Ali se nikada nisam osjećala umornom", priznala je. 

Kasnije je i doktorirala, te radi kao profesorica na sveučilištu i klinički psiholog u dvije privatne klinike, a sreću u ljubavi je pronašla s jednim Novozelanđaninom. 

VIDEO Miša Grof: Unuku nisam vidio od pogreba mog sina, a iz kuće nisam izašao više od godinu dana

 

Komentara 17

DU
Deleted user
09:18 17.12.2023.

Ne sjećam. S pravom me ne zanima ništa iz bivše države.

DU
Deleted user
11:13 17.12.2023.

Koji besmisleni Memorandum 3 za korisne budale srbijanske “Načretanije”. Hrvati su riješili Olujom zauvijek, a recidivi Yu nostalgije koji su marginalci i ne mogu prihvatiti da se EU Hr vratila civilizacijskim korijenima, gdje je pripadala do nesretne 1918. ili jošgoree 1945! Neka pati kome smeta EU Hr!

DU
Deleted user
11:28 17.12.2023.

Ja imam AU gruntovne mape za moje gradilište , koje su točnije GPS geodeta koji ne razumiju mjerilo 1: 2880 i radili su zbrku geodeti iz lumenproletarijata za pogodovanja svojima! Tako su meni na parceli 1650čhv rekli da je mojihih 150čhv kod susjeda i htjeli su pomaknuti među parcele za 1.5 m, a ja sam sudskim vještakom dokazao da sam bio u pravu! To je bila ekipa geodeta iz “lumpenproletarijata” koje sam otjerao kad sam vidio koju zbrku rade ! Toliko AU koja je bila uređena, a onda su došli iz inženjeri sa kursom iz “Kumrovečke škole” i radili zbrku! Vratili smo u kulturno okruženje koje bila AU 350 god. I sad smu EU Hr!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije