Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikolina Tomljanović

Bivša članica grupe E.N.I. majka je djevojčice iz Afrike: 'U Hrvatskoj smo na posvojenje čekali 6 godina'

Foto: Privatni album
1/5
30.04.2021.
u 08:00

Nikolina Tomljanović, nekadašnja pjevačica grupe E.N.I, i njezin suprug Jakob prije tri i pol godine postali su roditelji malene djevojčice Salomé iz Afrike.

Iako smo pjevačicu Nikolinu Tomljanović upoznali kao članicu riječke grupe E.N.I., ovih dana mnogi mogu čuti njezin glas na Radio Rijeci. Naime, tamo se zaposlila kao voditeljica te ima vlastitu glazbenu emisiju “Put po mom”, a upravo se tako zove i njezin album prvijenac. U isto vrijeme objavila je singl “Volim kako se smiješ” s Belfast Foodom. – S dečkima sam baš kliknula, pišu za mene odlične pjesme. Ovo nam je treća suradnja i najveći zajednički uspjeh – ističe pjevačica koja se osvrnula i na svoj novi radijski angažman.

Radijski angažman
– Poziv Radio Rijeke da vodim svoju emisiju jednom tjedno jednostavno nisam mogla odbiti – započinje nasmijano Riječanka o trodijelnoj emisiji u kojoj ugošćuje glazbene goste, a komentirajući njezin naziv, kaže kako će je on još dugo pratiti u životu. – “Put po mom” inače je naziv jedne od pjesama grupe E.N.I., kao i naziv mog albuma prvijenca – pojašnjava Tomljanović. Na pitanje hoćemo li je ponovno vidjeti u E.N.I. odmahuje rukom.

– S “enicama” prijateljujem, ali glazbeno ne stvaramo zajedno nove projekte. Svaka ima svoj život, obitelj, karijere, ali da se dogodi opet nešto poput projekta EPK, svakako bismo se okupile – kaže nam Nikolina koju smo upitali zašto je uopće došlo do razlaza grupe koja je Hrvatsku 1997. godine predstavljala na Eurosongu. – Teško je kad si zreliji, stariji. Dođe obitelj, djeca. Više zapravo niste samo vas četiri. Tu je još i bend. Jednostavno je organizacijski postalo teško, a i prirodno je došao kraj. Pravi trenutak za solo karijere – kaže uzbuđeno pa nam otkriva da priprema i novi samostalni album.

Foto: Privatni album

– Pola albuma je spremno, snimila sam prošle godine u Nashvilleu jednu pjesmu, snimljene su nove dvije u Rijeci, nove suradnje… Uskoro ću moći zaokružiti cjelinu – kaže nam pjevačica koja je prije pandemije sa suprugom Jakobom Patekarom i posvojenom kćerkicom Salomé otputovala u Ameriku gdje su uživali u otkrivanju novih gradova. – Išla sam sa suprugom i kćeri u Memphis, Nashville, Kansas City i St. Louis privatno i poslovno. Uživali smo u razgledavanju gradova i u glazbi, bili smo na koncertu grupe Boyz II Men, snimila sam predivnu pjesmu riječke grupe The Siids, upoznala krasne ljude i glazbenike – prepričava nam Nikolina, inače učiteljica razredne nastave koja priznaje da bi se između pjevanja i podučavanja prije odlučila na ovo prvo.

– To su moje dvije velike ljubavi i sama sam izabrala da ću paralelno raditi oboje. Pjesmu i pjevanje ipak više ljubim jer je pjesma u meni gotovo cijeli dan. Mislim da pjevam i u snu – kaže i smije se glazbenica koja je prije tri i pol godine sa suprugom Jakobom posvojila djevojčicu Salomé iz Afrike. – Sali poznaje samo život u Hrvatskoj. Prvog trena potrčala nam je u zagrljaj, postala naša kći i mi njezini roditelji. Te prve sekunde su neopisive, ne mogu se riječima dočarati. Ta ljubav, taj osjećaj, to saznanje i potreba da smo njezini… taj osmijeh!!! Stoga zaista smatram da se zakoni o udomljavanju i posvajanju trebaju mijenjati. Dijete želi obitelj, toplinu, ljubav, sigurnost i mir. Treba ubrzati proces posvajanja, dozvoliti posvajanje istospolnim parovima, treba biološkim roditeljima dati priliku, ali što je previše – previše je – tvrdi Tomljanović koja se ne može pohvaliti pozitivnim iskustvima posvajanjem u Hrvatskoj.

Foto: Privatni album

Bez empatije
– Čak smo još uvijek u registru posvojitelja. Dovoljno je možda reći da smo u šest godina primili samo jedan poziv od centara. Tim pozivom bili smo najbliže posvojenju. Nije nas žalostilo što tada nismo postali roditelji jer idemo logikom da se izabiru najbolji roditelji za određeno dijete, ali žalosti nas način ophođenja prema nama u tom trenutku. Nisu nam dali nikakvo pojašnjenje, a ton im je bio potpuno hladan. Empatije nigdje. A rijetko da smo naišli na empatiju i u drugim centrima za socijalnu skrb kad bismo ih kontaktirali. Kao da ne govorimo o dječici, kao da nismo potencijalni roditelji koji jedva čekaju djetetu pružiti svu svoju ljubav, pažnju i sigurnost. Tužno – objašnjava Nikolina te na pitanje postoji li trenutačno neki roditeljski izazov koji ju muči odgovara: – Salomé nije izvor nikakvih briga, a za njezinu budućnost samo želimo da je sretna i samopouzdana – s osmijehom zaključuje pjevačica.

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku s Nikom Turković

Ključne riječi

Komentara 42

RO
Roko
08:39 30.04.2021.

Preslatka mala curica. Želim joj svu sreću u životu!

Avatar lasta mala
lasta mala
09:37 30.04.2021.

Želim im sreću.U svijetu punom mržnje i predrasuda itekakako će im trebati.

IV
IVRI
08:14 30.04.2021.

Svaka čast Nikolina i Jakob! Curici sva sreća svijeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije