Omiljeno glazbeno natjecanje

Bosna i Hercegovina otkrila natječe li se sljedeće godine na Euroviziji. Dužni su više od 8 milijuna eura

ARHIVA - Eurovizija 2006., Severina s pjesmom 'Moja štikla' 13., Lordi pobjednici
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
18.07.2024.
u 08:50

Bosna i Hercegovina obznanila je hoće li se sljedeće godine natjecati na Eurovoziji

Javni servis Bosne i Hercegovine, BHRT potvrdio je kako njihova zemlja ponovno neće nastupiti na Euroviziji 2025. godine. Potvrdili su vijest da sljedeće godine u Švicarskoj neće sudjelovati BiH na 69. izboru za pjesmu Eurovizije, a inače nisu mogli sudjelovati u natjecanju zbog sankcija i financijskih problema. 

Europska radiodifuzna unija prvi je put sankcionirala BHRT u prosincu 2016. kada je EBU prekinuo pristup BHRT-u Eurovision News Exchangeu. BHRT-u je tada bio ograničen pristup događanjima i nije mogla sudjelovati na Euroviziji od 2018, iako je BHRT pokazao interes da se vrati na Euroviziju 2025. godine.

Početkom ovog mjeseca Općinski sud u Sarajevu naložio je BHRT-u da rasproda nekretnine zbog otplate dugova prema Europskoj radiodifuznoj uniji. BHRT Europskoj radiodifuznoj uniji duguje oko 8,1 milijun švicarskih franaka (8,36 milijuna eura). Podmirenje duga otvorilo bi članstvo u EBU-u, međutim, BHRT je i dalje u značajnom financijskom stresu, a Lejla Babović iz BHRT-a za N1 je ranije ove godine kazala: - Nažalost, u posljednjih pola godine svjedoci smo da ne postoji način da se regulira naplata RTV takse, što bi BHRT-u omogućilo normalan rad, a onda i sudjelovanje na Euroviziji - istaknula je. 

 

ARHIVA - Eurovizija 2006., Severina s pjesmom 'Moja štikla' 13., Lordi pobjednici
1/21

 

VEZANI ČLANCI:

 

Podsjetimo, Eurovizija 2025. godine održat će se u Švicarskoj nakon pobjede njihova predstavnika Nema s pjesmom "The Code". Švicarska je po treći put pobijedila na natjecanju za pjesmu Eurovizije, nakon što je pobijedila na natjecanju 1956. i 1988. godine. Basel, Bern, Ženeva i Zurich natječu se za domaćinstvo natjecanja sljedećeg svibnja, a konačna odluka o gradu domaćinu Eurovizije 2025. bit će donesena u kolovozu.

Do danas su Andora, Slovačka i Bosna i Hercegovina isključile mogućnost sudjelovanja, dok Kosovo i Lihtenštajn žele sudjelovati u natjecanju 2025. godine.

 

VIDEO: Preminula je Shannen Doherty, glumica (53) najpoznatija po ulozi u seriji Beverly Hills

Komentara 2

PA
pan-am
09:35 18.07.2024.

Da bar mi ne nastupamo na tom smrću .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije