MASTERCHEF

Časlav Matijević s kćeri Lucijom osniva klub ljubitelja hrane

časlav (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/15
03.12.2012.
u 15:03

Ljubav prema kuhanju zahvaljuje baki koja je podrijetlom bila Njemica. – Od ranog djetinjstva satima sam stajao uz baku i promatrao je dok je kuhala. Kad god netko radi neko jelo, uzrujam se jer želim sudjelovati – opisuje svoju strast.

– Naišao sam na jako mlade, moćne protivnike s prejakim ambicijama. Uz svu borbu, nisam mogao pobijediti – osvrnuo se 57-godišnji Časlav Matijević na poraz u stres-testu u kojem se s Ivanom Čuljak i Nikolom Lesarom natjecao u pripremanju omleta.

Shvatio koliko ne zna

Časlav je pogriješio s upotrebom alata zbog čega nije završio jelo i žiri MasterChefa poslao ga je kući. Omlet, ističe, nije zamrzio, dapače, od napuštanja showa nekoliko ga je puta poslužio supruzi Vladimiri i tridesetogodišnjem sinu Andreju. – Kad se radi u opuštenijoj atmosferi, jelo puno bolje uspijeva. Ako i nije jednako žut na svim dijelovima, obitelj to tolerira – kaže.

Kulinarska avantura naučila ga je da u kuhanju granice ne postoje.

– Iako sam u društvu kuharskim vještinama uvijek iskakao, kad sam se našao u profesionalnoj kuhinji, shvatio sam da puno toga ne znam – iskren je Riječanin.

Jedan od najsimpatičnijih finalista druge sezone među kandidatima nije primjećivao rivalstvo. Tvrdi da je prijateljstvo bilo ispred svih pobjeda. Osvrnuo se na odluku Marka Raića da se otuđi od ostalih kandidata.

– Taj bi mladić trebao tražiti pogrešku u sebi, a ne u ostatku ukućana. Nije ulazio u naše društvo sa žarom, a mi to nismo mogli preodgojiti, ali nismo ga šikanirali – tvrdi.

Ljubav prema kuhanju zahvaljuje baki koja je podrijetlom bila Njemica.

– Od ranog djetinjstva satima sam stajao uz baku i promatrao je dok je kuhala. Kad god netko radi neko jelo, uzrujam se jer želim i ja sudjelovati – opisuje svoju strast.

Ženu osvojio novcem

A što bi nam Časlav skuhao da ga posjetimo u njegovu domu u Kastavu?

– Ovisno o tome što je u to doba godine u najboljem stanju. Jako pazim na nutricionističke vrijednosti – kaže.

Suprugu, s kojom uz Andreja ima i 26-godišnju kćer Luciju koja živi u Norveškoj, nije osvojio hranom.

– U to vrijeme bio sam bogat – smije se Matijević pa otkriva da je nekoć, kao ekonomist za pomorstvo, radio u najbogatijem brodarskom poduzeću na Mediteranu, Jugoliniji. Danas je privatni poduzetnik i vodi obiteljsku tvrtku, a ima zanimljive planove. S kćeri koja je sommelierka planira osnovati klub ljubitelja hrane i vina gdje bi članovi na sofisticiraniji način otkrivali gastronomske užitke.

– Okupljali bismo se jednom, dvaput tjedno, igrali se vinom i hranom i jedni druge obogaćivali.

O žiriju simpatični finalist ima dobro mišljenje, a druženje s najstrožim članom trojke Dinom Galvagnom ostalo mu je u lijepom sjećanju.

– Što se tiče kulinarstva, Dino je vrh u Hrvatskoj, od tehnika kuhanja, poznavanja namirnica... No, teži je u komunikaciji s ljudima, pa se u odnosu s njim na prvu ne osjeća toplina – misli Riječanin.

Ključne riječi

Komentara 1

OT
on_the_fly
22:17 04.12.2012.

Svaka čast na priznanju "ženu sam osvojio novcem", treba biti iskren i zabavan :) Puno sreće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije