U 72. GODINI

Član legendarnog britanskog rock benda preminuo od koronavirusa

The Stranglers na koncertu u Šibeniku
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/6
05.05.2020.
u 10:54

Greenfield je bio autor jednog od najvećih hitova Stranglersa, pjesme 'Golden Brown'. Lani su nastupili na šibenskoj Tvrđavi svetog Mihovila

Dave Greenfield, klavijaturist poznatog britanskog punk rock benda The Stranglers, preminuo je u 72. godini života, nakon što se u bolnici zarazio koronavirusom. Inače, Greenfield je dugo vremena imao problema sa srcem, a službeno je preminuo od komplikacija uzrokovanih koronavirusom 3. svibnja.

- U večeri 3. svibnja preminuo je moj dugogodišnji kolega i prijatelj Dave Greenfield. Poznavali smo se 45 godina, a otišao je kao jedna od žrtava svjetske pandemije - na Instagramu je napisao bassit Stranglersa Jean-Jacques 'JJ' Burnel.

Foto: Instagram screenshot
Inače, Greenfield je autor jednog od najvećih hitova Stranglersa, pjesme "Golden Brown", koja im je donijela prestižnu nagradu Ivor Novello. The Stranglers su u kolovozu prošle godine nastupili na šibenskoj Tvrđavi svetog Mihovila, a ove su godine planirali oproštajnu turneju, koja je odgođena zbog epidemije koronavirusa.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
11:35 05.05.2020.

"Golden Brown" im je najljepša pjesma koja potpuno odudara od njihovog punk repertoara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije