posvetila se zdravom životu

Danijela Dvornik podijelila recept za slasno jelo, sprema se brzo i dobra je ideja za kasni ručak

Foto: instagram
1/12
02.07.2023.
u 14:39

Kako se potpuno posvetila zdravlju i odlascima u teretanu, Danijela često objavljuje recepte za zdrave ručkove koje sprema. Sada se pohvalila jelom koje je skuhala, a riječ je o pestu od tikvica. Uz fotografije podijelila je i recept.

Influencerica Danijela Dvornik (55) na Instagramu je vrlo aktivna i često s pratiteljima dijeli detalje iz privatnog života. Kako se potpuno posvetila zdravlju i odlascima u teretanu, Danijela često objavljuje recepte za zdrave ručkove koje sprema. Sada se pohvalila jelom koje je skuhala, a riječ je o pestu od tikvica. Uz fotografije podijelila je i recept. 

Foto: instagram

Pesto od tikvica:

250 g tikvica
1 češanj češnjaka 
30 g Parmigiano Reggiano DOP 
40 g pinjola 30 g pekorina 80 ml maslinovog ulja 5 listova bosiljka soli po ukusu
Priprema
 Prije svega dobro operite tikvice iosušite ih čistom krpom. 
Odrežite krajeve, a zatim narežite tikvicu
Listove bosiljka temeljito operite, a češnjak ogulite
Premjestite tikvice u blender ili samostojeći mikser. Dodajte pinjole, češnjak, sireve, maslinovo ulje, listiće bosiljka i sol.
Sve izblendati. Ne brinite ako vam ispočetka bude malo teško nasjeckati tikvice, nakon nekoliko sekundi će se lijepo sjediniti!

Nedavno je podijelila i dva recepta kao još jednu ideju za zdravi ručak. 

"Važan mi je ručak ali i njegovo serviranje. Važno mi je i da bude zdravo i dijetalno. Najvažnije ponekad je da bude brzo pripremljeno" napisala je Dvornik i podijelila slike na kojima su juha od špinata i piletina pripremljena u pećnici. 

Juha od špinata:

1 žlica maslinovog ulja 1/2 crvenog luka 2 režnja češnjaka 1/2 žlice tapioke ili gustina 2dcl pilećeg temeljca 2 šake špinata
Sol i papar
Luk i češnjak zažutite na maslinovom ulju, dodajte gustin i pileći temeljac i na kraju špinat.  Kuhati 5 minuta i onda u blender.

Podijelila je i recept za slasnu piletinu. 

Piletina iz pećnice sa toskanskim umakom:
20dkg pilećeg filea (1 porcija) Oprati ga posoliti i popapriti.
Umak:
2 režnja češnjaka 1 zlica maslinovog ulja 20dkg parmezana ribanog 5-6 sušenih rajčica 150 g grčkog jogurta 2dcl pilećeg temeljca 1 žličica gustina(po potrebi) Na maslinovom ulju zažutite češnjak,dodajte temeljac i kuhajte nekoliko minuta, dodajte jogurt i parmezan i kuhajte,zatim dodajte sjeckane suhe rajčice i gustina. U malu posudu za pečenje stavite piletinu i dodajte umak preko i stavite na 190 stupnjeva u pećnicu 30 minuta.

VIDEO Ni kiša nije pokvarila odličnu atmosferu na drugoj večeri Thrill Blues festivala u Trilju

 

Komentara 11

Avatar Tombstone
Tombstone
16:31 02.07.2023.

Pa I zgleda ko kuharica. Uvijek I je zgledala ko kuharica. I jedino sto je u zivotu napravila je da je bila Zena Dina Dvornika. Jednako kao I njena kcer Danijela, kojoj je jedino postignuce da joj je Dino tata. No vi ih delate zvijezdama. Zakaj?

BP
Besposlen pop
18:38 02.07.2023.

Brišu se komentari, cenzura kao na portalima u komšija

Avatar Asterix
Asterix
17:17 02.07.2023.

Živi od Dinovih tantijema i prosipa mudrost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije