Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada nada

Dino Jelusić: Franka Batelić mi je baš jako zgodna

jelusic
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
18.12.2010.
u 08:30

Bilo mu je svega 12 godina kad je pobijedio na Dječjem Eurosongu. Šest godina poslije završava srednju školu i album koji snima u Australiji, a nakon prve ljubavi sad traži onu pravu...

S devet godina svakakve ideje i misli vrzmale su se glavom Dina Jelusića. Dugo vremena razmišljao je o nekakvom restoranu, ali nije znao kako ga uklopiti u stihove sve dok mu nije sinulo da je restoran idealno mjesto za upoznavanje prve ljubavi. Bila je to dobitna kombinacija! S pjesmom “Ti si moja prva ljubav” 2003. pobijedio je na Dječjem Eurosongu u Kopenhagenu i tako uzletio prema glazbenim zvijezdama. Ulazak u pubertet i mutacija glasa nakratko su zaustavili njegov glazbeni razvoj, no ove nedjelje u klubu Boogaloo pred publiku će stati 18-godišnji roker, lagano hrapava glasa, nešto poduže kose, ali i dalje s jednako prodornim plavim očima u kojima se još uvijek skriva razigrani dječački pogled.

 

– Ovaj nastup moj je povratak na scenu. S bendom ću odsvirati pjesme s albuma koji izlazi u proljeće i sniman ga u Melbourneu, a produkcijski ga potpisuje Robert Ahrling iz Švedske. S gostima Ivanom Kindl, sestrom Lorenom te Jurjem Jurlinom i Helenom Hunčagom, bivšim HTZ-ovcima, otpjevat ću obrade mojih uzora Bon Jovija, ZZ Topa, Aerosmitha – kaže učenik četvrtog razreda glazbene i škole za primijenjenu umjetnost. Ozbiljnost popušta prisjećanjem kome je posvećivao prve pjesme.

 

– Imao sam frendicu Valentinu pa sam jednu pjesmu nazvao po njoj. To je bio dobar način šarmiranja cura – kaže Dino koji publiku sad šarmira malo ozbiljnijim temama o društvu u kojem živimo, a inspiraciju pronalazi i u književnim klasicima poput Franza Kafke. Cijela obitelj Jelusić sudjelovala je u stvaranju Dinova albuma, radnog naslova “Ovo je moj svijet”.

 

– Mama Sandra, tata Dario i sestra Lorena pomogli su mi u pisanju i skladanju. Samo mlađi brat Bruno kojem je šest godina još uvijek gleda taj kreativni nered sa strane – kaže mladi pjevač koji zahvaljujući mami voli nježniju stranu pop rocka, a zbog tate se zaljubio u malo čvršće rock ritmove. Kada bi mogao snimiti duet s nekom domaćom zvijezdom, odabrao bi Urbana ili Gibonnija, a rado bi se našao na pozornici i s Frankom Batelić.

 

– Franka je odlična pjevačica i baš je jako zgodna – smješkajući se priznaje mladić slobodnog srca koji nakon prve ljubavi, kaže, traži onu pravu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije