Nova pravila

Dora pjevačima više neće služiti za vlastitu promociju

houdek
21.12.2010.
u 19:45

Među kandidatima najpoznatije je ime Jacquesa Houdeka. Šestero drugih publika je već upoznala u različitim realityjima

Od stotinjak pjevača koji su se prijavili na audiciju za Doru 2011., danas su predstavljena 24 plus dvije rezerve. Jedini uvjet pristupa audiciji bio je da kandidati imaju napunjenih 16 godina. Među odabranima najpoznatija su imena Jacques Houdek i Tina Vukov, a čak je šest izvođača publici poznato iz različitih realityja. Zašto nema jakih imena?

– Do sada je glazbenicima Dora služila ponajprije za vlastitu promociju, a jedini pravi put jest da zajednički radimo na što boljem predstavljanju Hrvatske na Eurosongu. Ovim izborom izvođači se vraćaju u prvi plan, želja nam je naći najboljeg predstavnika za Eurosong – rekao je Hrvoje Hegedušić, član stručnog ocjenjivačkog suda.

Jakim imenima hrvatske estrade možda je bilo nelagodno javiti se na audiciju gdje bi se s ‘no name’ izvođačima natjecali za ulazak u uži izbor. Drugi razlog možda leži i u tome što bi se trebali odreći čak sedam vikend gaža jer Dora 2011. sastojat će se od šest izlučnih i finalne emisije. Tijekom šest subota, od početna 24 natjecatelja doći će se do tek dva koji će nastupiti u finalnoj, sedmoj emisiji. U izlučnim emisijama natjecatelji će izvoditi poznate domaće i strane skladbe, a publika će, telefonskim glasovanjem, odlučiti tko nastavlja natjecanje. HRT će paralelno tražiti i skladatelje, koji će napisati pjesmu za Doru, te će, smatraju, naposljetku dobiti dobrog pjevača i dobru pjesmu.

– U svakoj od sedam emisija bit će i tri pjevača jakog imena poput Olivera, koji neće glasovati, nego samo komentirati nastupe – rekao je Aco Kostadinov, urednik projekta Dora 2011.

Ključne riječi

Komentara 3

RU
RUS
08:15 22.12.2010.

Dobra pjesma , engleski jezik, i scenski nastup ,naravno odlican pjevac ali to je nas problem vec godinama jer pjesmu za euro song ne moze odabrati publika koja zivi u svijetu frulica i trubica .

MA
mare0801
13:05 22.12.2010.

rus-upravo tako,glasanje publike je najgori način ocjenjivanja.Prvo, jer ljudi s ukusom i ne gledaju ovo na tv,a oni koji gledaju su zatrovani šundom.

LD
l@d@
20:36 22.12.2010.

e al publika glasa jer neko mora na telefonima i mobitelima zaraditi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije