pobijedio svih pet lovaca

Dorian iz Superpotjere prije dvije godine briljirao je i u Milijunašu, osvojio je 125 tisuća kuna

Foto: HRT
1/8
08.05.2023.
u 09:44

Prije dvije godine Dorian Nemet okušao se i u kvizu ''Tko želi biti milijunaš?'' i to vrlo uspješno

U sinoćnjoj Superpotjeri spektakularnom igrom oduševio je Zagrepčanin Dorian Nemet (25) koji je uspješno pobijedio svih pet lovaca i kući otišao s rekordnih 35 tisuća eura! No, ovo nije prvi put da se Dorian okušao u televizijskim kvizovima i to vrlo uspješno. Prije dvije godine svoju je sreću okušao i u kvizu 'Tko želi biti milijunaš'. Bio je tada student pete godine elektrotehnike na FER-u, a prvoga džokera, "pola-pola", uzeo je na pitanju za 8000 kuna koje je glasilo: 'Koji simbol uz adresu web-stranice u većini preglednika označava da je uspostavljena veza sigurna?'. Ponuđeni odgovori bili su lokot, ključ, štit i sef, a nakon džokera od ponuđenih odgovora ispali su ključ i sef, a ostali upravo oni oko kojih se dvoumio – lokot i štit. Ipak, odlučio se za lokot i osvojio spomenuti iznos.

Znalac Ivan pomogao mu je na pitanju za prelazak drugoga praga rekavši da je Filip II. (a ne Pizistrat, Leonida ili Temistoklo) modernizirao svoje falange opskrbivši ih kopljima sarisama dužima od četiri metra.

Upotrebi Dorianova posljednjega džokera prethodilo je pitanje za 64.000 kuna. Tražila se vrsta životinje Lutra lutra, koja je još početkom prošlog stoljeća živjela u izvorišnom dijelu Rijeke dubrovačke. Je li riječ o crnom ibisu, europskoj vidri, euroazijskom dabru ili pak sredozemnoj medvjedici? Natjecatelj se točno opredijelio za europsku vidru.

Džokera "zovi" upitao je zna li koji se postotak hrvatskog teritorija nalazi iznad 500 metara apsolutne visine. U ponudi odgovora za 125.000 kuna, uz 21 i 36 posto stajalo je i 49 te 68 posto. Džoker se premišljao između dvaju nižih postotaka uz sugestiju da bi točan odgovor možda ipak mogao biti onaj najniži.

Foto: HRT

Dorian se naposljetku i odlučio za 21 posto te zatim otvorio pitanje za četvrt milijuna kuna. Bik, kuća, deva... Ne znajući bi li nastavak niza tražio u prozoru, vratima, zidu ili krovu, mladić je odustao. Ostankom u igri, niz bi nastavio, ustvrdio je, odgovorom vrata. Bio bi to pogodak jer riječ je o grčkom alfabetu. Naime, alfa dolazi od semitske riječi alef koja znači bik, beta od riječi bet - kuća, gama od riječi gimel - deva, a delta od riječi dalet - vrata.

Foto: HRT

Podsjetimo, Dorian je u jučerašnjoj Superpotjeri u pitanjima s višestrukim izborom ponudio sve točne odgovore, a lovci su mu potom ponudili 35 tisuća eura za pobjedu protiv svih pet lovaca, ali samo tri sekunde prednosti. Sven je odmah nakon pitanja s višestrukim izborom rekao kako je to točno profil kandidata kakve vole vidjeti u završnoj potjeri. 

Dorian, diplomirani inženjer elektrotehnike i informacijske tehnologije koji radi u hrvatskoj tvrtki odlučio se na borbu protiv svih lovaca. To se ispostavilo kao sjajna odluka jer je ovaj Zagrepčanin na kraju osvojio najveći iznos do sada! Ovacije publike počele su i prije nego li je isteklo vrijeme lovcima zbog toga što je Dorianu ostalo još 16 sekundi do kraja.

Foto: HRT

No, nedostajao je Dorianu još jedan točan odgovor, a zbog publike počeo je slaviti i prije službenog kraja, pa zbog toga nije čuo zadnje pitanje. No ni ta nepredviđena situacija nije ga omela i točno je odgovorio da je Abul-Abbas bio slon poklonjen franačkom kralju Karlu Velikom. – Ja nisam čuo pitanje – rekao je Dorian voditelju nakon kraja.

– Ovo je triler – kazao je Dean nakon nadmetanja. – Sjajan nastup. Izvrsno, mirno, rekli ste da nemate tremu! Naše prijetnje ovaj su put bile prazne puške. Jako smo se trudili, vidite nas, još smo zapuhani. Čestitam, mislim da ste osvojili najveći iznos. Sjajno! –  kazao je Sven. 

Podsjetimo, Dorian se borio protiv lovaca Svena Marcelića, Morane Zibar, Krešimira Sučevića Međerala, Mladena Vukorepe i Deana Kotige, a odmah na početku je rekao kako su djevojka i on nedavno podignuli kredit za stan pa bi novac uložio u to. 

VIDEO Neven Ciganović i Dubravka Prpić Znaor o odijevanju na krunidbi: 'Jedna stvar je bila najbitnija svima'

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Stradun
Stradun
13:46 08.05.2023.

Svi se oni poznaju. I tu treba veza za sudjelovanje.

AR
Archangel711
10:40 08.05.2023.

Uvijek jedna te ista ekipa, poznanici, prijatelji, čak i ako uspiješ doći do običbe potjere čekaju te pitanja da ti pamet stane

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
16:53 08.05.2023.

Kakav je to kviz gdje lovci navijaju za natjecatelje ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije