prvi put u povijesti

Eurosong mijenja pravila, iduće godine moći će glasati i države koje se ne natječu

Foto: EXPA/ laPresse/ Matteo Rasero
1/7
22.11.2022.
u 18:20

Novo pravilo nazvano "Ostatak svijeta" trebao bi pojačati utjecaj publike na rezultate i potvrditi globalni karakter natjecanja koje je prošle godine gledalo 160 milijuna ljudi.

Gledatelji iz zemalja koje ne sudjeluju na Eurosongu moći će iduće godine prvi put u povijesti natjecanja glasati za svoje favorite, objavio je organizator u utorak.

Novo pravilo nazvano "Ostatak svijeta" trebao bi pojačati utjecaj publike na rezultate i potvrditi globalni karakter natjecanja koje je prošle godine gledalo 160 milijuna ljudi. Eurosong 2023. održat će se u Liverpoolu, zamjenskom domaćinu ovogodišnjeg pobjednika Ukrajine.

Organizatori su promijenili i sustav glasanja u polufinalu, tako da će o finalistima odlučivati samo gledatelji, umjesto kao dosad kombinacija glasova gledatelja i nacionalnih žirija.

No, u finalu ostale pravilo da odlučuju i gledatelji i stručni ocjenjivački sudovi.

Organizatori kažu da je cilj promjena zaštititi integritet natjecanja, nakon neregularnog glasanja šest zemalja na Eurosongu 2022.

VIDEO Jelena Rozga promovirala novi album 'Minut srca mog'

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
18:30 22.11.2022.

mislim da bi najbolje bilo da glasaju države koje nisu iz Europe jer ionako je ovaj eurosong postao jako loš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije