LEGENDARNI BEND

Fanovi Oasisa srušili stranicu na početku pretprodaje: Za 1,4 milijuna ulaznica bori se 14 milijuna ljudi

oasis.jpg
Foto: import
1/4
31.08.2024.
u 11:33

Najavljeno je sedamnaest nastupa od 4. srpnja do 17. kolovoza 2025., a turneja će početi na stadionu Principality u Cardiffu, a nastupit će i u Heaton Park u Manchesteru, Wembleyu u Londonu, Murrayfield u Edinburghu i Croke Park u Dublinu

Jutros u 10 sati po našem vremenu na stranici Ticketmaster počela je prodaja ulaznica za dugoočekivanu povratničku turneju grupe Oasis. Jedna od najpopularnijih britanskih grupa u utorak je objavila da će iduće godine nastupati u Velikoj Britaniji i Irskoj, nakon dugodogodišnje svađe osnivača benda, braće Noela i Liama Gallaghera. Kako piše Daily Mail, za milijun i 400 ulaznica ima lak 14 milijuna zainteresiranih, koji su jutros i srušili stranicu Ticketmaster. 

- Ne razumijem što se događa, ne mogu uopće ući na Ticketmaster. Javljaju da sam bot, a nisam, pobunio se jedan fan. 

Najavljeno je sedamnaest nastupa od 4. srpnja do 17. kolovoza 2025., a turneja će početi na stadionu Principality u Cardiffu, a nastupit će i u Heaton Park u Manchesteru, Wembleyu u Londonu, Murrayfield u Edinburghu i Croke Park u Dublinu.

GALERIJA:  Najpopularniji domaći izvođači nastupili na otvaranju 37. Dana piva u Karlovcu

oasis.jpg
1/35

Najveći fanovci sinoć su uspjeli dobiti kodove za pretprodaju, no samo 20 minuta od početka pretprodaje ulaznice su se pojavile na oglasima. Karte za koncert Oasisa na stadionu Wembley su se na stranici Viagogo u petak navečer prodavale za do 5909 funti (oko 7015 eura), a na stranici StubHub i za 10.578 funti (oko 12.559 eura).

Bend je osudio prepradvače, te su dodali kako će ulaznice otkazati promotori.

- Primijetili smo ljude koji pokušavaju prodati ulaznice na sekundarnom tržištu od početka pretprodaje. Napominjemo da se ulaznice mogu preprodavati SAMO po nominalnoj vrijednosti putem Ticketmastera i Twicketsa. Promotori će poništiti ulaznice prodane u suprotnosti s odredbama i uvjetima, objavili su na X-u. 

 

Lisa Webb, stručnjakinja iz britanske udruge za prava potrošača Which?, rekla je da "ne preporučuju kupovinu bilo kojih ulaznica koje se trenutno na internetu preprodaju po napuhanim cijenama".

"Ne samo da postoji mogućnost da su neke od njih pokušaji prevare, već se i važeće ulaznice mogu poništiti te učiniti nevažećima ako ih se prodaje izvan službenih platformi za preprodaju ili iznad nominalne vrijednosti", dodala je.

VEZANI ČLANCI: 

Braća Noel i Liam Gallagher zadnji puta zajedno su sa Oasis nastupili u Parizu 2009., pa je i to zgodna 15-godišnjica od rastanka, kad je Liam razlupao Noelovu gitaru, a ovaj nakon svađe drugi dan objavio tiskovno priopćenje da odlazi iz Oasis i da nema načina da ponovno surađuje sa bratom, barem na pozornici. Obojica su od tada imali relativno uspješne samostalne karijere s postavama Beady Eye (Liam) i High Flying Birds (Noel), ali okupljanje Oasisa oduvijek je bilo na umu većine publike koja ih je doživljavala poput Beatlesa devedesetih.

VIDEO: Ana Begić Tahiri: Nakon "Bibinog svijeta" sam 10 godina bila izbrisana s televizije i filma

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije