SJEĆATE LI JE SE?

FOTO Na vrhuncu slave počela se drogirati, a zbog nje su se plaćale i mise: Ovako danas izgleda Esmeralda

Foto: IMDB
1/23
31.08.2024.
u 13:30

Meksička glumica Leticia Calderón duboko se urezala u pamćenje mnogobrojnih hrvatskih kućanica koje su krajem 90-ih religiozno sjedile ispred televizijskih ekrana i pratile rasplet ljubavi Esmeralde i Joséa Armanda.

Generacije koje su 90-ih sjedile ispred televizijskih ekrana sa sjetom se prisjećaju danas kultne telenovele 'Esmeralda', u kojoj je naslovnu ulogu utjelovila meksička glumica Leticia Calderón (56). Tada 26-godišnja Leticia osvojila je srca publike u ulozi slijepe djevojke odrasle u šumskoj kolibi koju je pri porodu starica zamijenila sa svojim sinom jer je gazda želio muško dijete. Ovu djecu godinama kasnije sudbina ponovno spaja, ovaj put kao odrasle ljude, te se između njih rađa romansa koja je svojevremeno cijelu Hrvatsku držala na rubu sjedala. 

Koliko se te 1997. godine ova serija religiozno pratila svjedoči informacija da su se gledatelji molili za Esmeraldu, a oni najzagriženiji fanovi plaćali i misu. Ova uloga Calderón je donijela svjetsku slavu s kojom se teško nosila. Naime, Leticia je u jednom intervju priznala kako, za razliku od lika Esmeralde, nije uvijek radila prave poteze u životu i otkrila je da je prošla kroz pakao droge. Dok je bila na vrhuncu slave, počela se drogirati i uzimala je kokain sve do trenutka kada joj je prijateljica od predoziranja preminula na rukama.

- Tada sam odlučila da moram prestati i prijavila sam se na odvikavanje – otvoreno je progovorila o borbi s osobnim demonima danas 56-godišnja Meksikanka kojoj ni u ljubavnom životu nisu cvjetale ruže. Iza sebe ima dva braka. Prvi put se udala 1997. za Marca Lopeza, no njihov brak nije potrajao te su se razveli nakon dvije godine. Tri godine kasnije Leticia se ponovno udaje, ovaj put za odvjetnika Juana Collada, s kojim je dobila sinove blizance, Luciana i Carlosa.

VEZANI ČLANCI:

Međutim, i na tom području je bila primorana na životnu borbu kad je 2005. saznala da Lucian boluje od Downovog sindroma. Tim povodom svom sinu je posvetila i knjigu simboličnog naslova 'Anđeo u mom životu'. - Luciano je moj anđeo i neopisivo ga volim - izjavila je jednom prilikom glumica koja tvrdi da se zbog sinovog stanja susreće s brojnim predrasudama, no na njih se ne obazire i najvažnija joj je Lucianova dobrobit. 

Što se tiče karijere, popularnost Esmeralde nikad nije ponovila, a 2012. se čak odlučila povući s televizijskih ekrana i tri godine živjela je povučeno sa sinovima. Početkom 2015. prihvatila je ulogu u jednoj telenoveli i iznenadila je obožavatelje koliko se promijenila tijekom godina. Danas je ponovno aktivna u svijetu televizijske glume, a obožavatelji je posljednje mogu gledati u seriji naziva 'Mi amor sin tiempo' koja je s prikazivanjem počela ove godine. 

GALERIJA: FOTO Na vrhuncu slave počela se drogirati, a zbog nje su se plaćale i mise: Ovako danas izgleda Esmeralda 

1/23

Također, danas Leticia živi potpuno drugačijim životom u odnosu na turbulentne dane s vrhunca njene karijere. Poroke je zamijenila mirom i brigom za obitelj, koju često dijeli na svojim društvenim mrežama. Koliko se glumica promijenila od snimanja Esmeralde i kako danas izgleda možete vidjeti u naslovnoj galeriji. 

VIDEO: Baby Lasagna zapalio atmosferu na zadarskom Forumu, publika mu posvetila transparente

Komentara 1

OT
otrovnijezik
13:55 31.08.2024.

Kakav je to svećenik i vjernik koji je uzeo novce za misu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije