Klara Szalantzy

FOTO Pogledajte kako izgleda žena koja je Dražena Petrovića odvela u smrt, doživjela je brojne tragedije

Foto: Profimedia
1/15
22.10.2024.
u 09:59

U nastavku teksta pogledajte kako izgleda bivša djevojka Dražena Petrovića, Klara Szalantzy.

Da je živ, košarkaški genijalac kojeg su mnogi zvali i Mozartom ovog sporta, Dražen Petrović na današnji dan proslavio bi svoj 60. rođendan. Nažalost, košarkaš je preminuo 1993. godine, ali je ostavio brojne uspomene koje podsjećaju na to kakva je ljudska i igračka gromada bio. Karijeru je Dražen počeo s 15 godina u Šibenki iz koje je 1984. prešao u Cibonu. S vukovima je osvojio dva naslova europskog prvaka, Kup pobjednika kupova, jedan naslov jugoslavenskog prvaka te tri kupa bivše države. 

Uslijedio je odlazak u madridski Real 1988. s kojim je uzeo španjolski Kup i europski Kup pobjednika kupova. No njegova sudbina bila je najjača košarkaška liga svijeta, gdje je došao 1989., iako je još 1986. bio biran kao 60. izbor drafta od Portland Trailblazersa, s kojima je izborio i finale NBA lige. Nakon toga otišao je u New Jersey, gdje je u sezoni 1992./1993. izabran u treću najbolju momčad NBA lige.

Nakon toga njegov život tragično je ugašen. Tog kobnog 7. lipnja 1993. vraćao se iz Poljske s još dvije žene. Oko 17.30 toga dana golf se punom brzinom zabio u kamion-cisternu, a Dražen, koji je sjedio na suvozačkom mjestu, na mjestu je poginuo  na njemačkoj autocesti. S njim su u automobilu tada bile njegova djevojka Klara Szalantzy  i njezina prijateljica Hilal Ebedal, inače talentirana košarkašica Sveučilišta Niagara. 

FOTO Severina prošetala gradom u kombinaciji koja košta sedam tisuća eura

1/22

VEZANI ČLANCI:

Automobil je vozila upravo Draženova djevojka Klara koja se na kraju uspješno oporavila, a ubrzo nakon toga vratila se za volan. Godine 2001. udala se za legendarnog njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa, a šest godina nakon sudbonosnog "da" rodila mu je i kćerkicu. Godine 2010. u osmom mjesecu trudnoće Klara je izgubila dijete, a iste godine preminuo je i njezin brat Ladislav. Klara se nikada nakon nesreće nije javila prijateljici Hilal, ali ni Draženovoj obitelji te majci Biserki Petrović. – Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno u Frankfurt po Dražena – rekla je jednom prilikom Biserka Petrović.

FOTO Pogledajte kako izgleda bivša djevojka Dražena Petrovića, Klara Szalantzy

1/6

Klara je, navodno, prije nego što je ušla u vezu s Draženom bila njegova velika obožavateljica te je nastojala stupiti u kontakt s njim preko njegova tadašnjeg menadžera. Kada je došla na jednu njegovu utakmicu, uspjela ga je čak i upoznati te se par ubrzo i zbližio. Ove godine početkom srpnja Klara je fotografirana u Münchenu u Njemačkoj sa svojim suprugom Oliverom Bierhoffom na utakmici Španjolske i Francuske. U galeriji iznad pogledajte kako ona danas izgleda. 

VIDEO Obožavatelji u šoku zbog tragične smrti Liama Paynea, ispred hotela su zapalili svijeće i pjevali

Komentara 5

NI
niko63
12:08 22.10.2024.

Naslov, dno dna.

B2
bordon 2
11:52 22.10.2024.

Pišete kao da je ona to namjerno napravila kako bi on poginuo.

MA
MarkoMarkoM
12:26 22.10.2024.

Sramotno je staviti takav naslov! Nevjerojatno, s kakvom lakoćom etiketirate ljude, osuđujete ih i blatite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije