Povratak kući

Franka Batelić: Bruce Springsteen mi je držao predavanja

franka batelić
Foto: Umagination
1/5
03.06.2012.
u 10:34

Kako po američkom zakonu nije punoljetna, nije imala priliku istražiti noćni život po klubovima Bostona, ali je bila na nekoliko studentskih zabava, za koje kaže da su razuzdane kao što to imamo priliku vidjeti na filmovima.

Godinu školovanja na prestižnom fakultetu Berklee Colege of Music u Bostonu Franka Batelić uspješno je privela kraju i vratila se na svoj Rabac, gdje su je dočekale omiljene joj istarske delicije njene mame i bake.

– Odmah na aerodromu mama me razveselila velikim domaćim sendvičem. Kad sam došla doma, odmah sam se spustila na plažu do mora, koje mi je jako nedostajalo – kaže nam Franka, koju smo jučer zatekli u Umagu na drugom Adria Music Conferenceu.

Hrvardske fešte

Sinoć su na AMC-u nastupili najbolji DJ-i današnjice predvođeni članom megapopularne Swedish House Mafie Axwellom te DJ-ima Chuckiem i Denizom Koyuom. Priliku da zapjeva nije imala u Umagu, ali će zato sve Frankine obožavatelje razveseliti to što će nakon dulje stanke pjevačica 15. lipnja nastupiti na zagrebačkom glavnom trgu zbog čega je, ne skriva, jako uzbuđena. Studentski život u Bostonu nije bio ladanje za 20-godišnju pjevačicu jer se i nakon predavanja morala ozbiljno posvetiti domaćim zadaćama: pisanju pjesama, skladanju i aranžiranju.

– Radila sam i u produkcijskoj kući na faksu i naučila sam puno korisnih stvari koje su mi pomogle dok sam snimala vokale u Bostonu za neke moje pjesme i slala ih producentu Borisu Đurđeviću u Hrvatsku – zadovoljno će Franka. S posebnim oduševljenjem nam je pričala o predavačima na fakultetu, među kojima je bilo brojnih poznatih glazbenih ličnosti.

– Na Berkleeju gotovo svaki dan poznati glazbenici drže predavanja, na kojima sviraju, govore o svojim iskustvima i savjetuju nas, a nakon toga slijedi slikanje s njima, zbog čega smo znali stajati u redu i po sat vremena. Meni je najdraže bilo predavanje Stevieja Wondera jer ga obožavam, ali izvrstan je predavač bio i Bruce Springsteen pa čak i Beyoncéin tata koji nam je održao radionicu o marketingu. Kad izbliza vidiš i čuješ priče svojih idola, shvatiš da su puno radili da bi postigli ono što imaju danas.

Hvalisavi mali bogataši

Studentske klupe s Frankom su dijelila i djeca poznatih američkih glazbenika, a s nekima od njih se i sprijateljila.

– Dosta sam se družila s kćeri Bobbyja McFerrina, Berklee su pohađala i djeca glumca Tommyja Leeja Jonesa, na faksu je bilo dosta rođaka Beyoncé, koji su se na svakom koraku hvalili kako su u rodu s poznatom pjevačicom – prisjetila se Franka. Kako po američkom zakonu nije punoljetna, nije imala priliku istražiti noćni život po klubovima Bostona, ali je bila na nekoliko studentskih zabava, za koje kaže da su razuzdane kao što to imamo priliku vidjeti na filmovima.

– Na Harvardu sam bila na nekim od tih tuluma, ali nisu mi se pretjerano svidjeli tako da mi je draže bilo ostati u sobi i pisati i skladati pjesme – veli Franka.

Ključne riječi

Komentara 14

SA
sandrina
11:35 03.06.2012.

To je kao i kad se naše privatne gimnazije reklamiraju... Najveći marketinški adut im je tko od djece "poznatih" pohađa školu, a manje kvaliteta, način rada i uspjesi škole (kojih često ni nema ili su mizerni). Tako i signorina Franka....ne časi ni časa dati intervju o svom pompoznom big odlasku u Ameriku o kojem je trubila i prije nego li je otišla, a eto je, već se i vratila brzinom svjetlosti i već su joj puna usta samohvale i samodopadnosti....Antipatica!! Uči, uči, uči, radi, radi, radi.....od puno laprdanjai, naslikavanja, i napuhavanja nema uspjeha

KA
karlovcec
12:10 03.06.2012.

ma boli me ona stvar za nju,ma koga to interesira

NE
neverane
11:19 03.06.2012.

Beyoncin tata je markentiski mag koji predaje na sveučilištu?? A sto je Frankica mislila da će tamo biti zvijezda?Kad ono,tamo ti predaje markentiski mag za kojeg nitko ni u Americi nije čuo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije