nikolina tomić

Glazbenica o snimanju spota u Parizu: 'Nismo trebali posebne dozvole'

Foto: Davorin Krešić
1/9
13.01.2024.
u 07:00

Nikolina je objavila pjesmu, ljubavnu baladu 'Tebi pripadam' i pripadajući spot koji je snimila u Parizu

Mlada glazbenica Nikolina Tomić nedavno je objavila svoju novu pjesmu imena "Tebi pripadam" i pripadajući videospot. Radi se o baladi koja govori o ljubavi.

- Htjela sam ovom pjesmom podsjetiti kako ljubav treba i može biti jednostavna. Često se pitam zašto smo naučili i prihvatili da je normalno kada je sve komplicirano? Treba manje razmišljati i pustiti da ide svojim tokom i cijeniti male stvari - kaže Nikolina. Reakcije publike na pjesmu jako dobre. a posebno ih oduševljava i to što je spot sniman u Parizu čime se ponosi i glazbenica te otkriva koliko je zahtjevno bilo snimiti ga.

- Nismo trebali posebne dozvole, budući da smo scenarij zamislili više kao šetnju Parizom pa smo snimali isključivo na područjima koja su javna i gdje je turistima dopušteno snimati i slikati se - kazala je.

Nikolina sama piše svoju glazbu, a motivacija joj kako kaže "dolazi u hodu". Pjesme su nastajale proteklih godina, a sada je pronašla vremena kako bi na njima dodatno radila i objavila ih.

- Tijekom studija klavira, imala sam strašnu potrebu da se, osim sviranjem klasičnih skladbi, još nekako izrazim. Uvijek me u pjesmama privlačio tekst, dubina i težina riječi. Kad god bih imala vremena, sjela bih za klavir i slagala riječi i melodije, koje tad nisu imale previše smisla, ali s vremenom sam stvorila svoj stil. Budući da nisam mogla sama procijeniti koliko je dobar materijal koji sam imala, povremeno sam pokazivala kolegama i prijateljima, među kojima je bio i kolega Mario Huj, kojemu su se pjesme svidjele te sam, uz njegov nagovor, krenula surađivati s dečkima iz benda Echoes. Kako su svojim aranžmanima obogatili moje melodije i stihove, nakon niza proba dobila sam sigurnost i želju da pjesme snimim i objavim - ispričala je te dodala da sada nastavlja pripremati nove pjesme, a do kraja iduće godine i album.

VEZANI ČLANCI

 

Magistrirala je klavir na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, a danas radi u glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima kao profesorica klavira.

- Rad s djecom ne bih opisala kao težak, ponekad bude nekih situacija, ali uvijek je lijepo jer se od njih može puno toga naučiti, koliko o njima i radu s njima, toliko i o sebi - otkriva. Za sada nema želja za duete.

- Nemam zasad nekoga s kime bih snimila duet, ali bih voljela dobiti savjete, eventualno kritike i sugestije kako da budem bolja od kolega koji se duže bave glazbom - ističe. O inozemnoj karijeri ne razmišlja: - Nikad ne znam što mi nosi sutra, ali trenutno želim pisati i stvarati isključivo ovdje jer mislim da se i ovdje može imati lijepa karijera. Slobodno vrijeme voli provodi s najmilijima, gledati dobre serije i filmove, kao i kuhati, ali i zaplesti.

VIDEO

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije