švedska pobijedila

Gledatelji o Euroviziji: 'Glasovanje je nepravedno i svake godine je gore nego prethodne'

Šveđanka Loreen pobjednica je 67. Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/19
14.05.2023.
u 08:31

Švedska predstavnica odnijela je pobjedu na 67. Euroviziji, a nisu svi gledatelji zadovoljni ovim razvojem događaja. Neki su se u komentarima osvrnuli i na plasman Leta 3.

Iza nas je 67. Izbor za pjesmu Eurovizije na kojem je Švedska odnijela pobjedu. Naime, švedska predstavnica Loreen s pjesmom 'Tattoo' osvojila je ukupno 583 boda te potvrdila predviđanja eurovizijskih kladionica. Na drugom mjestu se našla Finska s 526 bodova te najviše glasova publike od čega čak 376 bodova publike, a na treće Izrael. Hrvatski predstavnici Let 3 osvojili su 13. mjesto i ukupno 123 boda. Letovci su od žirija dobili 11 bodove te od publike čak 112.

Jutro nakon izbora društvene mreže vrve komentarima obožavatelja ovog događaja koji komentiraju glazbeni spektakl. Neki su zadovoljni pobjedom Švedske dok se drugi baš ne slažu.

- Izborni sistem je smiješan. Kako mogu anonimni žiriji nadglasati publiku ovako jako? – pita se u komentarima jedan gledatelj. 

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

- To nije uopće bilo za prvo mjesto – istaknula je druga nezadovoljna osoba.

- Riješite se nedemokratskih žirija. Oni su izvan doticaja s mišljenjem publike i još uvijek glasaju za svoje susjede. Pa, čemu onda služe? Oni su sinoć pokrali Finsku. Dajte glasovanje publici – dodala je druga osoba. 

- Niste li umorni od proglašavanja pobjednikom istog pjevača? Zašto inzistirate na ovome kada imamo nove talente? Pasha Parfeni je sudjelovala u drugoj polufinalnoj večeri i njezina pjesma je bila puno bolja od Tattoo. Glasovanje je nepravedno i svake godine je gore nego prethodne – napisala je druga osoba. 

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

U komentarima su se javljali i gledatelji koji su komentirali 13. mjesto riječkog benda,  a neki su samo jednostavno napisali: 'ŠČ'.

- Trebala je Hrvatska pobijediti - napisao je jedan gledatelj. 

S druge pak strane, ima i onih koji su zadovoljni pobjedom Loreen te su smatraju da je zaslužena.

- Zaslužila je - pisali su.

Podsjetimo, i eurovizijske kladionice predviđale su pobjedu Švedske, a na drugom mjestu je bila Finska. Kladionice su treće mjesto predvidjele Ukrajini, a osvojio ga je Izrael nakon glasovanja.

VIDEO Let 3 dobili poklone uoči nastupa u finalu

Ključne riječi

Komentara 62

DU
Deleted user
09:45 14.05.2023.

Hoćete li nas sad prestati tlačiti Let 3 besmislom kojem se uporno pokušava dati neki nadnaravni humanistički smisao?

Avatar Korto Malteze
Korto Malteze
11:37 14.05.2023.

Volio bih da netko nađe neki inozemni članak gdje se Let 3 uopće spominje. Koga su to oni nešto posebno "dojmili" izvan ovih u hr. medijima koji drukaju za njih?

BI
bikica7
10:12 14.05.2023.

Ha,13.mjesto. Što su očekivali, da će ih nagraditi za idiotsko ponašanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije