OŠTRI BORAT

Glumac napao društvene mreže: 'Hitler bi se oglašavao na Facebooku da ga je bilo 30-ih'

Sacha Baron Cohen
Foto: REUTERS
1/4
23.11.2019.
u 17:46

- Ako im platite, Facebook će pokrenuti bilo koji 'politički' oglas koji želite, čak i ako je to laž. I čak će vam pomoći mikro-ciljati te laži svojim korisnicima za maksimalan učinak - kazao je glumac najpoznatiji po ulogama Borata i Ali G-ja.

Hitleru bi bilo dopušteno da reklamira svoje "rješenje židovskog problema" da je Facebook bio oko 1930-ih, izjavio je komičar Sacha Baron Cohen u groznom napadu na društvene medijske kompanije. 

- Ako im platite, Facebook će pokrenuti bilo koji 'politički' oglas koji želite, čak i ako je to laž. I čak će vam pomoći mikro-ciljati te laži svojim korisnicima za maksimalan učinak - kazao je glumac najpoznatiji po ulogama Borata i Ali G-ja. Opisujući društvene medije kao "najveći propagandni stroj u povijesti", Svoj je govor održao nakon što mu je dodijeljena međunarodna nagrada za liderstvo na susretu Antidifamacijske lige u New Yorku. 

– Algoritmi o kojima te platforme ovise namjerno pojačavaju sadržaj koji korisnike drži angažiranima, a to su priče koje prizivaju naše osnovne instinkte te izazivaju bijes i strah. Zato YouTube milijarde puta preporučuje sadržaj teoretičara zavjera Alexa Jonesa. Zato lažne vijesti zasjenjuju stvarne vijesti, znanstvene studije dokazale su kako se laži šire brže od istine, rekao je ističući sadržaj jednog medijskog naslova – samo zamislite što bi sve Goebbels učinio s Facebookom.

Baron Cohen je kazao da društveni mediji poput Facebooka, YouTubea i Twittera dopuštaju sadržaj mržnje na njihovim web stranicama kako bi izazvali reakciju i poboljšali angažman na web stranicama.

- Sacha Baron Cohen je lažno predstavio  politike Facebooka. Govor mržnje zapravo je zabranjen na našoj platformi. Zabranjujemo ljude koji se zalažu za nasilje i uklanjamo sve koji ga hvale ili podržavaju. Nitko, uključujući političare, -ne može zagovarati ili oglašavati mržnju, nasilje ili masovno ubojstvo na Facebooku - kazao je glasnogovornik Facebooka. 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:32 23.11.2019.

mogu li oglasavti lazi? na to je cohen ciljao.

MK
mksdk
18:35 23.11.2019.

Borat se zalaže za cenzuru jer je svjestan da u direktnom sukobu istine i propagirane laži, laž nema šansu za pobjedom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije