GLAZBENICI O ŠKORI

Goran Bare: 'Došlo je vrijeme da 'Rvacka ima svog Trumpa'

Foto: PIXSELL
1/8
01.07.2019.
u 07:00

– Nisam pročitao manifest koji je objavio, načuo sam da zastupa povratak u polupredsjednički sustav, što nikako ne podržavam, orbanovština je očito “in”. Čekam sučeljavanja i debate da donesem konačni sud – kazao nam je Aljoša Šerić.

Hoće li Hrvatska dobiti prvog predsjednika koji dolazi iz industrije zabave? Otkad je glazbenik Miroslav Škoro najavio kandidaturu za predsjednika, ne prestaju komentari po medijima i društvenim mrežama. Kad bi postao predsjednik, Škoro bi zasigurno postao vijest i u svjetskim mjerilima, premda je i dosad bilo slučajeva da su se glazbenici kandidirali za političke funkcije.

Primjerice Wyclef Jean, poznati reper i član grupe Fugees, 2010. godine kandidirao se na izborima za predsjednika Haitija, države u kojoj je rođen. Nakon neuspjeha na izborima vratio se glazbi. S druge strane, jedan od rijetkih primjera uspjeha je Sonny Bono, koji se frustriran birokracijom zbog koje nije mogao otvoriti restoran, kandidirao za gradonačelnika Palm Springsa i pobijedio! Na dužnosti je bio od 1988. do 1992. godine, kada je postao i predstavnik u Zastupničkom domu Sjedinjenih država.

Grdović: Mogao sam i ja

Škorina kandidatura izazvala je i interes među njegovim kolegama. Prvi se javio Jacques Houdek koji je na Facebooku kolegu podržao napisavši kako će mu biti bezrezervna podrška. Mladen Grdović mišljenja je da Škoro nije dobar kandidat za predsjednika. U intervjuu za RTL kazao je kako je mogao tako i on biti predsjednik.

– Mislim da bi se trebao povući jer imamo odličnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je svjetska zvijezda – rekao je Grdović. Zanimljiv komentar o Škorinoj kandidaturi imao je i Goran Bare. Kada smo ga pitali za mišljenje, rekao je doslovno jednu rečenicu koja mnogo govori: – Došlo je vrijeme da i ‘Rvacka ima svog Donalda Trumpa – u svom je stilu ispalio Bare. Pjevačica Ivana Kindl rezervirana je po pitanju glazbenika na čelu države.

– Iako simpatiziram kolegu Škoru i smatram ga iznimno duhovitim i inteligentnim čovjekom, još uvijek sam rezervirana po pitanju njegova političkog angažmana. Dobro znamo da politika ništa dobro nije donijela narodu i zaista bih voljela vjerovati da on kao predsjednik može pozitivno utjecati na promjenu stanja i atmosfere u zemlji – kazala nam je Kindl, a sličnog mišljenja je i Nenad Borgudan, frontmen grupe Detour.

– Ne poznajem kolegu osobno i nisam upoznat s programom koji nudi, poznajem ga isključivo po glazbenom i zabavljačkom djelovanju pa mi je teško govoriti kakav bi bio predsjednik. Svakako je situaciju s predsjedničkim izborima učinio vrlo zanimljivom. Iako sam svjestan da je tradicionalnijih uvjerenja, ako pobijedi, želim mu da ipak bude predsjednik sa sluhom za ljudska prava, manjine i teme koje su dosad ignorirane, marginalizirane ili relativizirane izvan svake pameti te da pridonese transformaciji ove države u nešto bolje od ovoga što trenutačno imamo – istaknuo je Borgudan.

Orbanovština je “in”

Aljoša Šerić, pjevač grupe Pavel smatra kako bi bilo dobro imati glazbenika za predsjednika, a s druge strane i ne baš, budući da ne zna koju Škoro politiku zastupa.

– Nisam pročitao manifest koji je objavio, načuo sam da zastupa povratak u polupredsjednički sustav, što nikako ne podržavam, orbanovština je očito “in”. Čekam sučeljavanja i debate da donesem konačni sud – kazao nam je Šerić.

Među Škorinim kolegama ima i onih koji su suzdržani po pitanju njegova političkog angažmana ili jednostavno ne razmišljaju o tome.

– Da vam iskreno kažem, zadnje tri godine non-stop sam na turneji i jednostavno nisam stigao detaljnije pratiti zbivanja na hrvatskoj političkoj sceni. Svatko od nas ima svoj život i zna čime se želi baviti. U mjesecima koji dolaze vidjet ćemo tko je od kandidata najbolje rješenje – kazao nam je Jasenko Houra iz Prljavog kazališta, dok je Saša Lozar kratko poručio:

– Svaka ambicija čovjeka u bilo kojoj profesiji ili karijeri, pa i onoj političkoj, u dobroj namjeri je pozitivna. Kolegi želim sreću u kampanji.

Škori će zasigurno trebati sreće budući da ga ankete stavljaju na treće mjesto iza aktualne predsjednice i Zorana Milanovića.

Pogledajte video: Estradnjaci koji su postali duhovnjaci

 

Ključne riječi

Komentara 97

BA
bartol123
07:58 01.07.2019.

Za Baru je Hr slučajna država kao i za njegovoga mentora Milanovica koji je to i izjavio...Kada kaže rvacka srce me boli jer volim svoju HRVATSKU!!!!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:18 01.07.2019.

Mišljenje Bare me jako zanima i defintivno je 'opinjmejkersko'... taj kontinuirano urokani drogeraš najvjerojatnije nema pojma niti koja je godina a kamoli u kojem gradu živi, sve dalje od toga dokučite sami..... Do njegovog mišljenja mi je stalo kao i do onog Elle Dvornik. Otprilike su tu i na zdravstveno mentalnoj razini.

JM
jm98
07:34 01.07.2019.

Nakon što je podržao JOSIPOVIĆA u kampanji od ZAMPA je dobio 50000 kun-pa je rekao"Znato,bio sam pri toga u velikom bedu."ŠLJAM estrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije