VEČERNJAKOV BROD

Gusar zamalo postao Titanic!

23.07.2003.
u 00:00

Šesnaestog dana turneje Večernjakova broda i raspjevana 4 asa situacija na brodu Gusaru ponovno je izmaknula kontroli. Primijećeno je da neki članovi ekipe ne poštuju brodski statut, donesen prije tjedan dana te se, primjerice, posljednjih jutara nakon koncerata i povratka na brod počelo bančiti i u potpalublju. Stoga je Vladimir Mihaljek Miha, Gusarov dotični član - akademik, za večerom sazvao izvanrednu sjednicu Kriznog stožera i objavio uvođenje stegovnih mjera na brodu.

Kao prvo, zakonski prostor za interne tulume na brodu su palube, brodski salon i krma, čega se posebno mora pridržavati brodski odgajatelj i pedagog Islamović, koji je upravo najraspjevaniji brodski tić. Alenu, naime, nije dovoljno tri sata pjevanja na koncertu pa ima potrebu vježbati glasnice još tri sata ispred vrata svih kabina na brodu u jedino vrijeme spavanja. Na tu stegovnu mjeru Islamović je uzvratio svojom - uveo je obveznu tjelovježbu po najvećem suncu na palubi broda za sve, a posebno za hostese, pa je od milja dobio nadimak Mučitelj hostesa.

Nakon što smo, zbog neodgovarajuće dubine mora u Komiži, morali planirani Vis zamijeniti Bolom na Braču, počela je nova avantura za Večernjakov brod. Dok je naš Gusar rezao valove i borio se s vjetrovima, kapetanu je popustila koncentracija jer je prepričavao legendu o otočiću Mrdulji, koji je uvijek bio predmet spora između Brača i Šolte. I, baš kad je Tina izašla na pramac poput Kate Winslet u filmu Titanic, malo je nedostajalo da Gusar zaista postane Titanic. Kapetan, zanesen pričom i zvonom za ručak, u zadnji je tren primijetio slovensku jedrilicu koja je Gusaru prepriječila put. Sudar je, srećom, izbjegnut, no kako naši asovi nigdje ne prolaze neprimijećeno, slovenske su se članice posade jedrilice odmah htjele prebaciti na Gusar. Pregovori nisu uspješno završili jer su Slovenci zauzvrat tražili Tinu i jednu od hostesa.

Kad su shvatili kakve sve opasnosti Gusaru prijete na moru i na kopnu, asovi su odlučili preuzeti stvar u svoje ruke i, potaknuti pričom o potezanju konopa za Mrdulju, odlučili su postati napadači. Svi brodovi, a napose oni glazbeni koji plove Jadranom, neka strahuju jer asovi ih izazivaju na dvoboj u potezanju konopca.

Njihovu snagu ne treba podcijeniti jer su vježbali s Vickom Budilicom s druge strane konopca.

Zbog morske havarije, udaranja Gusara u mol u bolskoj luci i prinudna vezanja na pomoćnom doku, koncert 4 asa preselio se u diskoteku Faces Igora Štimca, gdje su ih, među ostalima, došli pozdraviti Dino Dvornik, Mare Magaš, Boris Leiner i Neno Belan.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije