THRILL BLUES FESTIVAL

Headliner u Trilju je svjetska senzacija iz Velike Britanije

storyeditor/2024-04-05/image0.jpeg
06.04.2024.
u 06:30

Gradić na obali Cetine i ove će godine ugostiti svjetske blues velikane, a glavna zvijezda je 19-godišnji britanski gitarist Toby Lee

Sve je spremno za sedmo izdanje Thrill Blues Festivala, koje će se od petog do sedmog srpnja održati u Gradskom parku u Trilju. Ovogodišnji moto festivala je "Održimo blues mladim", a koliko se organizatori toga pridržavaju, najbolje govori podatak da je glavna zvijezda ovogodišnjeg izdanja 19-godišnji britanski gitarist Toby Lee.

– Budući superstar "bluesa", tako je Joe Bonamassa nazvao Tobyja, koji je to već i postao jer njegove pjesme imaju već 500 milijuna pregleda na mrežama. Osim toga, dijelio je pozornicu s velikanima kao što su Buddy Guy, Billy Gibbons, Joe Bonamassa i Slash, kazao nam je Boris Hrepić-Hrepa, umjetnički direktor Thrill Blues Festivala. Inače, Lee je postao svjetska senzacija 2015. godine, kada je imao samo deset godina. Tada je snimio video u spomen na velikog B.B.Kinga, koji je preminuo te godine. Video je postao viralan, a Toby jedna od najvećih svjetskih zvijezda. Uslijedile su i glumačke uloge, pa je nastupio i u popularnom mjuziklu "School Of Rock" na londonskom West Endu.

VEZANI ČLANCI: 

Najbolji mladi blues glazbenik 2023. ove godine već ima 100 dogovorenih koncerata i u Trilj stiže direktno s Jools Holland showa. Headlinerica akustične večeri je Kyla Brox, kći britanske blues legende Victora Broxa. Pobjednica je European Blues Challengea i nagrađivana blues pjevačica koja je na turneji od svoje dvanaeste godine. Mlade boje talijanskog bluesa brani Matt Pascale, strastveni gitarist i kompozitor. Iz Francuske stižu Mathis i Benoit, a iz Norveške iskusni majstori Jolly Jumper i Big Moe. Tu je i češko-slovačka blues obitelj Petra Börnerová Trio. Iz Španjolske stiže band Cat Squirrel predvođeni Mikeom Vernonom, slavnim britanskim blues producentom i gostom Trilja prije dvije godine. Priprema se dolazak i jednog marokanskog benda.

storyeditor/2024-04-05/image0.jpeg
1/35

– Atraktivni Bad Week iz Novog Sada poznati su hrvatskoj javnosti jer su bili finalisti Supertalenta Nove TV, a iz Hrvatske tu su Valerija Nikolovska & Big Company, Beatles Revival Blues Band i Jeremiah's. Welcome Jam ove godine predvode The Voice Blues Jam sastavljen od predstavnika ovogodišnjeg Voicea s Martinom Kosovecom na čelu. Imat ćemo i izložbu blues portreta riječkog slikara Nikše Čorića, emitirat ćemo blues filmske klasike, promovirati spotove i imati brojne multimedijalne programe, dodao je Hrepić.

I ove godine sva tri dana trajanja festivala organizirat će se blues škola. U triljskoj osnovnoj školi domaći i strani mentori podučavat će djecu tajnama bluesa i rocka.

Thrill Blues Festival je odavno prerastao granice ne samo Dalmacije nego i Hrvatske. Prijašnjih godina o njemu su pisali najpoznatiji svjetski novinari, tako da je dolazak u bajkoviti gradić na obalama Cetine mnogima postao glavni događaj ljeta. Ne sumnjamo kako će se i ove godine uz prekrasnu pozornicu u Gradskom parku u Trilju ponovno okupiti nekoliko tisuća ljudi.

VIDEO: Jole o putovanju u Dubai: 'Sve je skupo, ali bitno mi je da djeca osjete različitost kultura'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije