Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAMA ŠČ

Horvat i Ciganović o Dori: 'Pobijedili su mediokritetsko razmišljanje koje kod nas vlada godinama'

Zagreb: Hrvoje Horvat i Neven Ciganović o Dori 2023.
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/14
13.02.2023.
u 14:30

– Drugo nismo ni očekivali od njih. Vjerujem da imaju dobre šanse u Liverpoolu, pogotovo jer smo prekinuli dugogodišnju strategiju Dore gdje su se birale pjesme koje "niti smrde niti mirišu", nego su kopije onoga što je prolazilo na prijašnjim natjecanjima – mišljenja je Horvat.

Grupa Let 3 predstavljat će nas na Euroviziji u Liverpoolu s pjesmom "Mama ŠČ", a o ovogodišnjoj Dori razgovarali smo u studiju Večernjeg lista s glazbenim kritičarem Hrvojem Horvatom i stilistom Nevenom Ciganovićem. Složni su u stajalištu da je Hrvatska ove godine dobro izabrala

– Mislim da su Let 3 ovim rasprodali koncerte u idućih godinu dana, a prvo je na rasporedu Antivalentinovo ove subote. Jako mi je drago da se bend koji svira 40 godina napokon probio pred srednjostrujaškim žirijima i publikom i osvojio pobjedu na Dori jer im je trebalo 37 godina rada da do toga dođu. Oni su pobijedili mediokritetsko razmišljanje koje kod nas vlada godinama i dali su i zamah Dori – kazao je Horvat i dodao da, koliko god to bilo šokantno i drukčije, to je za njih nešto normalno.

– Drugo nismo ni očekivali od njih. Vjerujem da imaju dobre šanse u Liverpoolu, pogotovo jer smo prekinuli dugogodišnju strategiju Dore gdje su se birale pjesme koje "niti smrde niti mirišu", nego su kopije onoga što je prolazilo na prijašnjim natjecanjima – mišljenja je Horvat. 

Neven Ciganović smatra kako je "Mama ŠČ" interesantna pjesma i drago mu je da je pobijedio koncept.

– Nisam pretjerano oduševljen njome, ali je pobijedilo najmanje zlo. S druge strane, nebulozno mi je da se tri dana po medijima objašnjava o čemu pjesma govori. Koji su to ljudi koji su glasali o pjesmi za koju ne znaju o čemu govori – pita se Ciganović kojem smeta što se mora našem narodu sve to objašnjavati, a kamoli onda Europi. 

– Vani su čak preveli tekst pjesme i objasnili da se radi o Rusiji i Putinu. To je konceptualna umjetnost. Od Leta 3 ne treba očekivati četiri kitice i dva refrena. Tko je shvatio, shvatio je – kazao je Horvat, a Ciganović je dodao kako smo ovaj put išli na šok, grupu koja će biti provokativna Europljanima. 

– Napravili smo nešto slično kao Konstrakta lani, dakle šaljemo nešto neobično. Mislim da se iz te pobude i Let 3 našao ove godine na izboru za pjesmu Eurovizije. 

Kako komentiraju ostale pjesme, ali i modni odabir natjecatelja, pogledajte u našoj emisiji. 

VIDEO Let 3 nakon pobjede: 'Pjesmu nismo radili ni za Doru ni za Euroviziju nego za Let 3'

 

Ključne riječi

Komentara 11

CV
cvaljo
16:28 13.02.2023.

Ciganović i Korkut su pristrani; vole ljude koji običavaju gurati objekte u rektum

Avatar Idler
Idler
14:37 13.02.2023.

Ček malke, ček...pa nisme mi slali tu Konstraktu prošleg leta....ili jesmo ?

OT
otrovnijezik
16:38 13.02.2023.

Nisu oni nikoga pobijedili. Samo se našao netko tko razmišlja i gleda kakva ogavština pobjeđuje na euro sceni pa im je stručno poslao što su tražili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije