ZA VEČERNJI LIST

HRT odgovorio na žestoke kritike gledatelja zbog prijenosa utakmice u čast Draženu Petroviću

Zagreb: Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića, Hrvatska - Team Dražen
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
06.09.2024.
u 13:05

HRT je za Večernji list dao priopćenje u kojem se ispričao gledateljima zbog propusta i tehničkih poteškoća u prijenosu utakmice u čast pokojnom košarkašu Draženu Petroviću

Šezdeset godina od rođenja neprežaljenog Dražena Petrovića obilježilo se košarkaškom utakmicom čiji su prijenos uživo mogli pratit gledatelji u četvrtak, 5. rujna na Drugom programu HRT-a od 20 sati. Naime, u Areni Zagreb na memorijalnoj utakmici zaigrala je hrvatska košarkaška reprezentacija te Tim Dražen sastavljen od europskih zvijezda. 

Za hrvatsku reprezentaciju igrali su  Goran Filipović, Martin Junaković, Krešimir Radovčić, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Krešimir Ljubičić, Roko Prkačin i Danko Branković, a dok su u "Timu Dražen" zabijali koševe Marcelinho Huertas, Shane Larkin, Nenad Dimitrijević, Džanan Musa, Andre Obst, Vanja Marinković, Jaka Blažič, Tornike Shengelia, Dyshawn Pierre, Walter Tavares, Mathias Lessort i Boban Marjanović.

No ono što je iznenadilo gledatelje, a koji su svoje reakcije ostavljali na društvenim mrežama Facebook i Instagram, jest upravo kvaliteta prijenosa zvuka spomenute utakmice u čast legendarnog pokojnog košarkaša. Kako su gledatelji pisali, razočarani su kvalitetom zvuka koja se konstantno gubila pa naposljetku bila preglasna. Sada se i HRT o cijeloj situaciji oglasio za Večernji list. 

- Iskreno se ispričavamo zbog tehničkih problema s tonom koji su se pojavili tijekom prijenosa specijalne emisije „Dražen Petrović - memorijalna utakmica - kazali su nam te nastavili: 

 

FOTO Kate Middleton pokazala znakove oporavka! Trčala je i igrala se u blatu sa svojom djecom

Zagreb: Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića, Hrvatska - Team Dražen
1/27

 

VEZANI ČLANCI:

 

- Svjesni smo kako je osim sportskog aspekta, ova utakmica i kulturna vrijednost koja slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića, stoga su poteškoće s tonom uzrokovale nezadovoljstvo naših gledatelja. Naime, prilikom prijenosa tona varijacije u glasnoći zahtijevale su prilagodbu kroz uređaje za audio-procesiranje u tehnološkom lancu, što je dovelo do stišavanja tona u određenim trenucima. Naši audio procesori prilagođeni su radu s tonom unutar određenih parametara, a zbog izazova u specifičnim uvjetima prijenosa, ti su parametri bili izvan standardnih okvira, što je rezultiralo tehničkim poteškoćama. Još jednom se ispričavamo gledateljima zbog neugodnosti i radimo na tome da osiguramo optimalne uvjete za sve buduće prijenose - dodali su za kraj. 

 

VIDEO: Prmeinuo frontmen benda Riblja Čorba, Bora Đorđević

Komentara 16

DA
daali
13:35 06.09.2024.

Dajte ljudi i kod Dore je bilo katastroflan ton, mada su tu i loši pjevači odigrali svoje. Ali ovo jučer je bilo ispod nivoa i malih, privatnih tv kuća!

Avatar rubinet
rubinet
14:24 06.09.2024.

Bla bla bla...Priopćenje puno općenitih frazetina. Činjenica je kako HRT ima previše zaposlenih. Očito je kako ovi prekobrojni koji ne znaju ,ali su podobni, sve više zauzimaju mjesto sposobnim, provjerenim profesionalcima.

SA
sanikol
15:56 06.09.2024.

Nikada gluplje isprike koje ne prihvaćamo za pretplatu koju plaćamo. Nisam primjetio da se je to dogodilo posljednjih godina ili me podsjetite kada je to bilo. Sramota od HRTa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije