Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podijelila detalje

HRT-ova novinarka već neko vrijeme živi s vitiligom, a sada otkriva: Okidač su bili korona i prvi potres

Foto: HRT
1/10
06.08.2021.
u 10:30

Buča je u srpnju na Instagramu otkrila da već neko vrijeme boluje od vitiliga. Vitiligo je autoimuna bolest, depigmentacija kože, a Buča smatra da je okidač stres.

HRT-ova novinarka, televizijska autorica i redateljica Andrea Buča u srpnju je na Instagramu otkrila da već neko vrijeme boluje od vitiliga. Vitiligo je autoimuna bolest, depigmentacija kože, a Buča smatra da je okidač stres.  

– Prije dva ljeta na desnoj strani lica pojavile su se bijele fleke, područja bez pigmenta. Mislila sam kako je riječ o hipopigmentaciji i kako sam sve više tamnila, ti bijeli dijelovi lica sve su se više isticali. Nakon pregleda kod profesora dr. Stanimirovića, dermatologa, promjene na koži dobile su ime – vitiligo. S vremenom su mi dio obrve i trepavice na istoj strani postali bijeli, što je definitivan znak da je nestalo pigmenta – kazala je Andrea za Gloria.hr te dodala da može samo naslutiti, no da je najčešći okidač autoimunih bolesti stres, pa misli da je tako i u njezinu slučaju. 

– Korona, prvi potres i komplikacije koje sam imala u produkciji serijala "Stani v Zagorju" sigurno su pridonijeli aktivaciji vitiliga – kazala je TV autorica i redateljica te naglasila da ne koristi nikakvu terapiju jer je lijena kad su medikamenti u pitanju i da joj je bilo lakše ''suživjeti se'' s vitiligom. 

Inače, Buča je na Instagramu potvrdila da svoju bolest ne misli skrivati, pa čak ni na televiziji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Buča (@andrea.bucha)

 

"Ne kuži se, zar ne? Kad okrenem profil, kuži se, jer ga i ne pokušavam sakriti. Upoznajte moj vitiligo, autoimunu bolest kojoj nema lijeka. Prvo sam mislila koji zaj***, radim na televiziji, lice mi je zaštitni znak, kako ću u kadar flekava?! E pa tako ću. Flekava. Jer moj zaštitni znak nije lice nego sloboda i ne kanim se "žbukat" jer imam pametnija posla", napisala je HRT-ovka krajem lipnja. 

VIDEO Vatrena buktinja na poznatom domaćem festivalu: "Vjerujemo da je ovo djelo ljubomornog i zlog uma"

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
12:57 06.08.2021.

Odmah traziti, PTSP,vise nema poznate bolesti koju ne izaziva korona,problem su oni koji nisu bili u njenom kontaktu. Kod njih su sve bolesti neobjašnjivog porijekla i uzroka.

MR
mrkvax
10:48 06.08.2021.

Ma svaka joj čast...Žena je vedra duha pozitivna i spontana...Ako nije udana preporučio bi svakom pozitivcu...Drži se Andrea...

ZP
Zabranjen pristup
11:16 06.08.2021.

Okidac je njena reakcija na situaciju a ne korona i potres. Da je okidac korona i potres svi bi to imali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije