USPJEH

HRT se pohvalio odličnim rezultatima: Najgledaniji sadržaji u kolovozu bili su prijenosi s Olimpijskih igara u Parizu

Foto: Promo
1/2
11.09.2024.
u 13:44

Drugoplasirana televizija imala je udio od 20,5 posto za sve svoje kanale, a treće plasirana imala je udio od 13,7 posto, navodi se na popisu top 15 najgledanijih televizijskih kanala na cijelom danu u koji su uključeni svi zemaljski i nezemaljski kanali

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i u kolovozu je bila najgledanija televizija u Hrvatskoj sa ukupnim udjelom u gledanosti (SHR) od 36,6 posto za sve svoje kanale, pokazuju najnoviji podaci tvrtke AdScanner.
Istraživanje se temelji na reprezentativnom uzorku od 900 kućanstava koja predstavljaju 720.000 Pay TV kućanstava u Republici Hrvatskoj za razdoblje 01.08.2024. – 31.08.2024. Drugoplasirana televizija imala je udio od 20,5 posto za sve svoje kanale, a treće plasirana imala je udio od 13,7 posto, navodi se na popisu top 15 najgledanijih televizijskih kanala na cijelom danu u koji su uključeni svi zemaljski i nezemaljski kanali.


Pritom je Prvi program Hrvatske televizije (HRT-HTV1) bio najgledaniji televizijski kanal na cijelom danu sa SHR-om od 17,2 posto, dok je treći najgledaniji kanal bio Drugi program Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) sa udjelom od 15,3 posto.
Od 10 najgledanijih sadržaja (emisija) na svim televizijama u kolovozu, njih devet bile su HRT-ove. Riječ je uglavnom o prijenosima sa Olimpijskih igara održanih u Parizu, koje je HRT prenosio.


Tako je najgledaniji sadržaj na svim televizijama u kolovozu bio HRT-ov prijenos utakmice u vaterpolu između Hrvatske i Srbije 11. kolovoza sa 52,5 posto SHR-a, što znači kako ga je gledalo više od polovice svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima.
Drugi najgledaniji sadržaj bio je prijenos teniskog meča između naše Donne Vekić i Kineskinje Zheng kojeg je pratilo 50,6 posto SHR-a. Među deset najgledanijih sadržaja na svim televizijama u kolovozu bili su i polufinale Vekić –Schmiedlova sa 39 posto SHR, finale atletike sa 41,5 posto.

VEZANI ČLANCI



 

Na listi deset najgledanijih bili su i utakmica Qarabag – Dinamo u Ligi prvaka sa 34,2 posto, prijenos utakmica vaterpola Hrvatska –Mađarska sa 41,6 posto kao i rukometna utakmica Hrvatska-Španjolska sa 36,5%.
Javni medijski servis time je uspješno završio svoja dva velika ljetna projekta, Europsko prvenstvo u nogometu i Olimpijske igre, te je bio najgledanija televizija u lipnju, srpnju te sada i u kolovozu, što svjedoči o kontinuiranome povjerenju gledatelja.
Posebne napore pritom su uložili vrhunski profesionalci HRT-ovog Odjela Sport kako bi gledateljima što vjernije prenijeli sva događanja i utakmice sa sportskih borilišta ili utakmica Eura, a ove je godine HRT također po prvi puta Olimpijske igre prenosio u UHD rezoluciji.

Ključne riječi

Komentara 2

VA
VanjaPlank
15:20 11.09.2024.

Večinom i gledam HRT a posebno središnji dnevnik koji je i najobjektivniji.

ZO
Zorica48
14:48 11.09.2024.

Neznam od kuda ovi.podaci. ja vec dugo vrlo rijetko gledam Htv. NOVU TV I RTL da. Moram reci i.da nisam jedina.Htv u zadnje vrijeme ima lose voditelje i novinare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije