dinamičan život

I. Čulinović: Htjela sam zbrisati u Ameriku i ganjati uloge u sitcomu

irina (1)
Foto: Privatni album
1/9
26.05.2013.
u 11:57

Kad se sjeti djetinjstva, najradije se sjeća pasa lutalica koje je dovlačila kući, krađe trešanja iz susjedova vrta, vrućeg ljeta na sisačkom bazenu, diska na klizalištu, prvog leta avionom bez pratnje roditelja,...

N ikad o tome Irina Čulinović, voditeljica na Totalnom FM, nije dosad pričala, ali s njezinim je rođenjem, kaže, povezano mnogo “čudesa”.

- Budući da su moji bili mladi kad je mama zatrudnjela, šokirani su danima “dumali” što će učiniti. Otac je, prema vlastitoj priči, odlučio kako je bolje da se dijete ne zadrži. U tom trenutku ga je pokupio šleper. Taj nemili događaj moj je tata protumačio kao jasnu poruku kako je krivo odlučio, a svjedočanstvo da se to dogodilo čuva i danas u obliku zubne proteze jer mu je šleper izbio skoro sve zube. Ups!
Stigla sam u petak, 13. u ponoć! Buuu! Poruka? Ne zafrkavaj se sa mnom - kroz smijeh govori Irina.

Hiperaktivna od malih nogu

Kad se sjeti djetinjstva, najradije se sjeća pasa lutalica koje je dovlačila kući, krađe trešanja iz susjedova vrta, vrućeg ljeta na sisačkom bazenu, diska na klizalištu, prvog leta avionom bez pratnje roditelja, skijanja s vrtićem na Svetinama i razgovora sa susjedom koja je došla uplakana reći baki kako joj je kći pobjegla s dečkom u Pulu. 
- Pokušala sam je utješiti pa sam rekla: “Nemojte plakati, teta Devo, znate Snježana je pobjegla vlakom, a ja ću avionom!” Imala sam tada šest godina - pojašnjava.
Kao dijete je bila dobra, poslušna i skromna djevojčica.

- Imala sam interes za mnoge stvari i malo slobodnog vremena od sile aktivnosti. Bavila sam se glumom, suvremenim plesom i baletom, igrala tenis, učila tri jezika i svirala tri instrumenta, bila izviđač i recitator. Hiperaktivnost je očita.
Kao full klinka bila sam odlična blagajnica. Furt sam ispisivala račune i igrala se trgovine, pa bila liječnica, plesačica... a mrvičak starija, sanjala sam kako ću biti voditeljica na TV-u. Htjela sam zbrisati u Ameriku i ganjati ulogu u američkom sitcomu, ali je otac to nanjušio pa su mi propale dvije stipendije. Bio je očajan kako mogu biti fascinirana “hamburger nacijom” - priča 37-godišnjakinja.

Pubertet poštujem kao dijagnozu

Nosila je, kaže nam, šesnaest glava na ramenima, htjela sto stvari u isto vrijeme, prošla kroz tešku pubertetsku lijenost. 
Radijska karijera dala se naslutiti već 1986. godine, kad je bila voditeljica na Radiju Sisak u emisiji “Klinci i klinceze”.

- Teška trema me oprala. Bio je to jako važan uspjeh za mene tada, ako ne računamo da sam u školi čitala obavijesti na zvučnoj. To je bilo mrvu važnije jer sam usput dobivala i slobodan sat s nastave - prisjeća se. Danas je za nju profesionalni izazov, kaže, kvalitetno prenositi svoje znanje na druge te biti dobar, motivacijski vođa koji stvara najbolje rezultate. Najviše je vesele leptirići u trbuhu, crvena lampica, dobar geg, pomoć drugima, osmijeh na licu slušatelja i jutarnja kava kod Kiki.
- Poslovno sam ispunila i više od očekivanog! Moju tvrtku uskoro očekuje novo širenje i razvoj, Sretna sam. Privatno, tu još imam malo posla - priznaje.

Najvažnije godine

1986.

Godina koja je uvelike odredila moj životni put, značajna obiteljska situacija i pobjeda na daskama - nagrada za najbolju mladu glumicu Jugoslavije za sisačko kazalište Daska, silom prilika su od djevojčice napravile ženu preko noći...

1998.

Prvi šaptaji u mikrofon na Radiju Quirinus u Sisku. Prvi put sam shvatila da sam spremna odvjetničku karijeru zamijeniti radijskom. Radio je moja ljubav i životni poziv. Na početku sam mislila da nisam dovoljno dobra. Imala sam piskutav glas, ali to sam istrenirala tijekom godina. Danas s tim glasom radim čuda! Zamislila sam da me nitko ne sluša i tako mi je bilo lakše. Funkcioniralo je, a to prakticiram i dandanas.

2005.

Te se godine rodio moj životni motiv, istinski osjećaj bezuvjetne ljubavi i snaga. Kad sam rodila sina Karla, bila sam u šoku jer te nitko na to ne može pripremiti, ali kako je prolazilo vrijeme, shvatila sam da je život bez tuđeg života, bez brige za nekoga - besmislen.

2008.

Početak stvaranja najuspješnijeg radijskog projekta u Hrvatskoj, Antene Zagreb. Trenutak u kojem shvaćam da radio moram učiti - ispočetka.

2033.

Sretna, zadovoljna i ispunjena realiziram svoj životni san.Ljeti živim na moru okružena unucima i prijateljima u hacijendi u čijem prizemlju je obiteljski restoran... Ja kuham, naravno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije