žestoki spektakl

Američke metal legende Iced Earth ponovno sviraju u Zagrebu

iced earth
Foto: Promo
03.01.2014.
u 14:40

Nakon prvog, rasprodanog koncerta u zagrebačkom Boogaloou ponovno će prirediti metal spektakl u subotu 25. siječnja u zagrebačkoj dvorani Pogon Jedinstvo.

U Zagreb ponovno dolaze američke metal legende Iced Earth u sklopu svoje nove turneje 'Worldwide Plagues Tour 2014.' koji će nakon prvog, rasprodanog koncerta u zagrebačkom Boogaloou ponovno prirediti metal spektakl u subotu 25. siječnja u zagrebačkoj dvorani Pogon Jedinstvo (Trnjanski nasip bb, pored kluba Močvara).

Iced Earth je osnovao Jon Schaffer 1985. godine  s namjerom da brani redove heavy metala u maniri Judas Priest, KISS i Iron Maiden u čemu su zasigurno uspjeli i tokom godina postali jedno od vodećih imena svjetske metal scene. Svojim epohalnim albumima "The Dark Saga", "Something Wicked This Way Comes“ i "Horror Show“ uvrstili su se u sam vrh svjetske metal scene.

Na ovoj turneji će Iced Earth promovirati svoj jedanaesti album "Plagues of Babylon" koji izlazi ovaj mjesec.

Kao predgrupe će nastupiti kalifornijski thrash metalci Warbringer i australski hevijaneri Elm Street. Warbringer spada u kategoriju cjenjenijih thrash metal bendova mlađe generacije, aktivan je od 2004., a na ovoj turneji promoviraju četvrti album "IV: Empires Collapse". Elm Street dolaze iz Melbournea, osnovani su 2003., a iza sebe imaju studijski album "Barebred Wire Metal" iz 2011. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije