VEČERA ZA 5

Ivan je prešao u vodstvo, a Marin opet bio najstroži: 'Predjelo je bilo prejednostavno'

Foto: RTL
1/4
01.10.2024.
u 19:00

Domaćin je za svoju večeru osvojio 33 boda - Leonela mu je dala deset bodova, Ivana i Suzana osam bodova, a Marin sedam bodova.

Ivan Turković ugostio je Ivanu, Leonelu, Suzanu i Marina u Viškovu drugog dana riječkog tjedna 'Večere za 5'. Domaćin je za svoju večeru osvojio 33 boda - Leonela mu je dala deset bodova, Ivana i Suzana osam bodova, a Marin sedam bodova. Domaćin je pripremu večere započeo predjelom nazvanim 'Čarolije iz pušnice'. Iako je Ivana bila uvjerena da će predjelo uključivati gljive i sir, radilo se o prsnacu, primorskom slanom kruhu koje je domaćin poslužio gostima sa suhomesnatim proizvodima koje sam suši u svojoj pušnici. „Slano, fino, s domaćim proizvodima, bit će to jako dobro“, najavio je Ivan.

Slijedila je priprema cheesecakea s malinama i bijelom čokoladom koju je domaćin prigodno nazvao 'Bijela bomba', a na kraju je pripremao glavno jelo - 'Pijanu teletinu'. Domaćin je teletinu prvo pohao, a zatim ju prelio bijelim vinom, dodao češnjak i peršin i zapekao u pećnici. Uz meso je pripremio pire krumpir i umak od gljiva.

Nakon kuhanja, domaćin je rekao: „Danas će biti dobra zabava kod mene!“ Srdačno je dočekao svoje goste i ponudio im aperitive - domaću rakiju od jabuke, šljivovicu i liker od drena. Rakija je bila malo prejaka za ukus gostiju, ali kako je rekla Leonela, može se popiti. Gostima se predjelo 'Čarolije iz pušnice' svidjelo i svi su se složili da je prsnac vrlo ukusan, iako je Marin smatrao da se domaćin nije baš puno potrudio za predjelo.

1/4

Slijedila je 'Pijana teletina'. Suzana, koja nikad nije jela teletinu, rekla je da joj je bilo ukusno, ali malo masno, a s njom se složila i Ivana. Leonela je, pak, bila oduševljena: „Okus glavnog jela je bio fantastičan, za moj ukus teletina je stvarno bila mekana i sočna i pire s preljevom od gljiva sve se uklopilo i poklopilo.“

Marin je domaćina pitao je li sam pekao kruh, a domaćin koji je po struci pekar, priznao je kako nije stigao sam ispeći kruh. Marin je također pitao i zašto Ivan nije koristio maslinovo ulje za salatu. „Nisam ja Istrijan, Dalmatinac, ja sam iz Ogulina, ne znamo mi što je maslinovo ulje“, našalio se Ivan.

Nakon glavnog jela bilo je vrijeme da se gosti malo i zaslade. 'Bijela bomba' uglavnom se svidjela gostima, ali komadi su bili preveliki pa nisu pojeli čitav komad torte od sira. Leoneli se, baš kao i glavno jelo, desert izrazito svidio: „Okus deserta je bio fantastičan - niti preslatko niti prekiselo, baš se sve uklopilo“, a svidio joj se i poklon. Naime, domaćin je gostima poklonio dasku, pancetu i rakiju. „Pokloni su vrhunski, stvarno nisam očekivala ovakve poklone, svaka čast Ivane“, oduševljeno je rekla Leonela.

Na kraju je došao red i na iznenađenje – Ivanov prijatelj Dražen zasvirao je gostima harmoniku i zapjevao, a ekipa je veselo ustala i pridružila se pjesmi.

Očekivano, Leonela je Ivanu dala ocjenu deset „jer je sve bilo za 10“, Suzana osam jer joj se meso i desert nisu baš svidjeli. Osam je domaćinu dala i Ivana jer je meso bilo masno, a desert prejednostavan. Najstroži je bio Marin, koji je domaćinu dao sedam bodova i jednostavno rekao: „Predjelo je bilo prejednostavno.“Ipak, s osvojenih 33 boda, Ivan je trenutno u vodstvu nad Ivanom!

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte od ponedjeljka do petka na RTL-u od 17.50! Epizode su dostupne i dan ranije na platformi Voyo.

VIDEO Reperu P.Diddyju prijeti teška kazna zbog seksulanog zlostavljanja i trgovine ljudima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije