Natječe se u RTL-ovom showu

Ivana Banfić: Moj sin je rođeni gurman i 'rastura' u pripremi burgera

Foto: RTL
1/5
15.02.2021.
u 08:00

Pjevačicu u paru s Velimirom Grgićem gledamo u novoj sezoni showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!".

Prošlog tjedna počela je nova sezona showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, u kojoj su u žiriju ponovno Željka Klemenčić, Tomislav Špiček i Ivan Pažanin, ali gledat ćemo i neka poznata estradna imena koja su odlučila pred TV kamerama RTL-a pokazati svoje kulinarske vještine.U show se tako prijavila i pjevačica Ivana Banfić, koja nam je otkrila zašto se uopće prijavila.

– Obožavam kuhati, volim nove izazove u životu, pa je tako i ovo jedan od njih. Odabrala sam Velimira Grgića, radili smo zajedno na mojoj knjizi „Devedesete“, zabavno nam je i dobro se slažemo, a i on zna i voli kuhati, brz je… i eto nas – kaže nam Ivana Banfić. Kuhanje je za nju jedan od načina da izrazi svoju kreativnost, a kuha, kaže, otkako zna za sebe.

– Nikada ne kuham ista jela, uvijek nešto novo probam, kreiram, kreativna sam, spajam nespojivo... I baš se tome sva predam. Volim kuhati za prijatelje i društvo, uvijek nešto spremim i veseli me kad vidim da su sretni i da im je ukusno, da guštaju. Onda guštam i ja! – sa zanosom nam govori pjevačica, koja s obitelji već neko vrijeme živi u Staroj Drenčini pokraj Siska, gdje uzgaja svoje voće i povrće. Pitali smo je kakvo se sve bogatstvo krije u njezinu vrtu.

Foto: RTL/Screenshot

– Trenutačno nema ničega, ali bilo je svega prošle godine.. Tikvice, rajčice, bundeve, hokaido tikve, cikla, grašak, mahune, luk, češnjak, brokula, krumpir... Od sjemenke do ploda, čak smo imali i bananu, no nažalost ne može doći do ploda jer je prehladno – otkriva nam. Njezini prijatelji jako dobro znaju da je Ivana majstorica u pripremi kolača, torti, domaće tjestenine koju sama radi, domaćih raviola i štrukli koje radi na svoj način. Pitamo Ivanu i kojim jelima planira impresionirati žiri, hoće li to biti tradicionalna kuhinja ili će kombinirati i jela svjetske kuhinje?

– Više sam za kombinaciju starog i novog, a volim tu dodati neki svoj okus, volim eksperimentirati, kombinirati.. Volim azijsku kuhinju, egzotičnu – odgovara nam pjevačica. U njezinoj obitelji krije se još jedan kulinarski talent, a to je njezin sin Jan, koji je pravi mali masterchef.

– Da, on je rođeni gurman i doživljava hranu na sasvim drukčiji način od nas. O steakovima i općenito mesu zna jako puno. Zna kako se koji steak priprema, istražuje, gleda i prati sve najbolje kuhare svijeta, a burgere “rastura”. Zapravo, on se trebao prijaviti, a ne ja. Sigurno bi pobijedio, ali nažalost, ima premalo godina. Znala sam da je gurman u duši od prvog dana – hvali Ivana svog juniora. U showu se natječe i njezin kolega Dražen Turina Šajeta i Ivana kaže kako će se tek upoznati s njegovim kulinarskim vještinama i saznati kakav je protivnik, a kada je riječ o članovima žirija, Banfić ne skriva čijih se kritika najviše boji. – Definitivno mi se najstrožim čini Špiček, nekako se njega najviše bojim, iako mi je jako simpatičan i zabavan – kaže pjevačica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije