Poslušajte

'Izgubljena' snimka: Seve, Burnać, I. Bee i Sandi na početku karijere

Patti Smith recitira
Foto: Hrvoje Felbar
1/2
21.05.2013.
u 19:06

'Brze banane': Nakon 23 godine pronađena 'izgubljena' snimka njihovog jedinog zajedničkog singla

Severina je postala kraljica estrade, a Ivana Banfić, Sandi Cenov i Mladen Burnać ostvarili su zapažene karijere, no malo je onih koji znaju da je ovaj kvartet glazbenika na početku karijere zajedno nastupao.

Bend "Brze banane" osnovao je Burnać krajem '80-ih, a on, Seve, I. Bee i Sandi snimili su zajedno pjesmu "Oglasi" koja je kao singl izašla 1991. godine na vinilu. Sada je Burnać pronašao tu "izgubljenu" snimku, digitalno je obradio i objavio na YouTubeu.

Mladen Burnać bio je lider, pjevač i gitarist benda, a ujedno inicijator i idejni začetnik ovog okupljanja. Severina i Ivana Banfić tek su počinjale pjevačke karijere, a Sandi je već promijenio nekoliko gradskih bendova i tada bio pjevač benda „Novi Fantomi".

Samo su jednom nastupili zajedno, na Zagrebačkoj Biciklijadi u Šmidhenu, a kako je objasnio Burnać, sve je ubrzo palo u zaborav jer su te godine počela ratna zbivanja.

 

>>Severina u izazovnoj odjeći oduševila zagrebačku publiku


 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije