netipično

Je li kraljevska beba engleskog ili američkog državljanstva? Ovo je odgovor

Foto: PA/Pixsell
1/4
10.05.2019.
u 12:25

Nova kraljevska beba već sada mijenja povijest konzervativne kraljevske obitelji. Naime, Archie će biti prvi član kraljevske obitelji koji će, ako to želi, moći dobiti američko državljanstvo.

Prvi član kraljevske obitelji miješane rase, sin Vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle i princa Harryja Archie Harrison, sedmi je u redu za preuzimanje britanskog trona i beba je koja će po svemu biti iznimka u dosadašnjoj tradiciji najpoznatije obitelji na svijetu.

Nije ni čudo da će biti iznimka s obzirom na to da je njegova majka Meghan Markle (37) prva članica kraljevske obitelji koja je već imala brak iza sebe. Roditelji vojvotkinje su, kao što se zna, različitih rasa. Majka Doria Ragland Afroamerikanka je, a otac Thomas Markle bijele je rase. Vojvotkinja je vrlo bliska sa svojom majkom koja je u London pristigla nekoliko tjedana prije nego što je Meghan rodila, a sada kruže glasine da bi Doria mogla odgajati novog člana kraljevske obitelji dok par ne unajmi dadilju.

– S majkom sam se uvijek mogla dobro zabaviti, no najvažnije mi je da je ona uvijek tu za mene. Mi smo poput najboljih prijateljica – izjavila je svojedobno Meghan. 

Mali Archie bit će prvi član kraljevske obitelji koji će, ako izrazi želju, moći dobiti američko državljanstvo. Takav događaj mogao bi pridonijeti zbližavanju ovih dviju država.

Podsjetimo, Archieju roditelji nisu dali titulu, ali mogao bi postati grof od Dumbertona dok ne naslijedi titulu vojvode. Isto tako, kraljica ga u svakom trenutku može odlikovati titulom princa. Kraljevski par je odlučio, a to mnogi ne razumiju, da novorođeni član obitelji ne nosi nikakvu titulu jer mu žele osigurati što normalniji život. To ostavlja Archieju mogućnost izbora da stavi titulu ispred imena kad odraste.

Čestitke Meghan i Harryju! Stigao je mali Archie.

Komentara 2

CH
che99
12:58 10.05.2019.

odgovor na ovo pitanje mi leži dolje, niže

CV
cvikcange
13:12 10.05.2019.

Arči je bio od pok.gđe. Mirković pudl. I Keserica dva haustora niže je imala Arčija, terijera. Jbt, pa svaki drugi pes se zval Arči. Moje isprike prinčevima i princezama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije