MASTERCHEF

Jedna kandidatkinja zbog sirovog jela napustila show: 'Dala sam sve od sebe, a ona je već imala u glavi da ću ja ispasti'

Foto: Nova TV
1/9
09.10.2024.
u 00:10

Njezin burek s mesom i sirom ostao je sirov, što ju je koštalo daljnjeg natjecanja. Iako je napustila show, Marija je istaknula kako joj je ovo iskustvo donijelo samopouzdanje i zauvijek promijenilo život.

U najnovijem stres testu MasterChefa kandidati su morali zasukati rukave u izazovu pripreme jela s razvučenim tijestom, a Marija Benjak je, unatoč velikom trudu, ispala zbog tehnički neispravnog jela. Naime, njezin burek s mesom i sirom ostao je sirov, što ju je koštalo daljnjeg natjecanja. Iako je napustila show, Marija je istaknula kako joj je ovo iskustvo donijelo samopouzdanje i zauvijek promijenilo život. Ovaj stres test odvio se u dvije faze. U prvoj su natjecatelji kušali bosanski lonac obilat povrćem i mesom, a potom je njihov zadatak bio zapisati na papir što veći broj namirnica koje su u njemu primijetili. Ni ove sezone, nitko se nije sjetio napisati da je jedna od komponenti ovog jela – voda. Od mesa ondje se nalazila teletina, junetina, jaretina i bravetina. Najviše točnih odgovora, njih 16, imale su Ivana Božac i Anamaria Šimićak te su kao prednost dobile spašavanje od daljnjeg natjecanja u stres testu.

1/9

Druga faza izazova bila je priprema bureka ili nekog drugog oblika vučenog tijesta s punjenjem po izboru. Ovaj zahtjev nekima nije najbolje legao, a tko će kome pomagati s galerije odlučila je sreća, odnosno izvlačenje papirića s imenima. Prva je papir izvlačila Marija. „Bilo koga da izvučem, samo da nije Doris. Doris će biti najsretnija kad ja ispadnem. Ona već ima u glavi da ću ja ispasti. Sigurna sam u to tisuću posto“, rekla je Marija koja je izrazila želju da joj pomoćnica s galerije bude Zara, ali izvukla je papirić sa Sanjinim imenom. „Ja ne znam praviti burek“, komentirala je Sanja Cukon.

Ljiljana Milovanović Ferenčić se maksimalno ubrzala nakon što je shvatila u zadnjim izazovima da ima problem s vremenom, a i Tin RIbinić koji je pomagao Morisu Varešku s galerije posebno ga je upozoravao na vrijeme jer je Moris u stres testu završio upravo zbog nepoštivanja zadanog vremena za kuhanje. Kad je Marija donijela jelo pred žiri, objasnila je da je radila jedan burek sa sirom i blitvom, a drugi s mesom, ali kad je trebala objasniti kakve je umake donijela, trebalo joj je vremena da se prisjeti što je sve unutra stavila. Ipak, u ispadanju joj je presudilo tijesto jer je ostalo sirovo. „Dala sam sve od sebe, ali idem van“, osvrnula se Marija na svoj zadnji izazov u najgledanijoj televizijskoj kuhinji, napomenuvši da je njezino MasterChef iskustvo u showu bilo kratko, ali joj je dobro došlo. „Uvijek sam si postavila pitanja što mi donosi MasterChef i moram reći da mi je ovo promijenilo život. Naročito zato što su mi u kući neki dali samopouzdanje i izlazim van jača. Bio mi je cilj vidjeti kako MasterChef izgleda i zadovoljna sam, sretna, ali jedva čekam vidjeti svoju obitelj“, rekla je Marija za kraj.

Preostalih 21 kandidata očekuju novi zahtjevni izazovi, a kako će se snalaziti dalje u njima, ne propustite gledati u novim epizodama MasterChefa na Novoj TV.

FOTO Pogledajte kako se Martina Tomčić mijenjala tijekom godina, razlika je vidljiva

1/54
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije