KRALJEVSKI JELOVNIK

Jednu vrstu hrane Kate Middleton ne smije nikad jesti, a razlog će vas šokirati

London: Kate, William i Harry dolaze na Institut predstaviti svoju kampanju Heads Together
Foto: Stefan Wermuth/PRESS ASSOCIATION
1/12
01.08.2024.
u 09:07

Ove informacije otkrio je bivši kraljevski kuhar Graham Newbould koji je dvije godine kuhao u Buckhinghamskoj palači i šest godina u Kensingtonskoj palači.

Titula člana kraljevske obitelji donosi mnogo pogodnosti, ali i obaveza. Članovi britanske kraljevske obitelji tako moraju slijediti brojne protokole, a u to se ubraja i poseban režim prehrane. Bivši kraljevski kuhar Graham Newbould u sklopu dokumentarnog filma "Secrets of the Royal Kitchen" otkrio je posebne zahtjeve koje kraljevska obitelj ima vezano uz oblik hrane koju jedu i objasnio zašto je tome tako, prenosi britanski Express.

Naime, princezi od Walesa, Kate Middleton (42) i ostalim članovima obitelji zabranjeno je jesti hranu s oštrim rubovima, u što spadaju i četvrtasti sendviči, jer slijede staro praznovjerje prema kojem osoba koja poslužuje takvu hranu želi propast monarhiji. – Članovi kraljevske obitelji nikad ne jedu pravokutne sendviče zato što tradicija kaže da svatko tko im daje hranu sa šiljatim rubovima pokušava preuzeti britanski tron – tvrdi Newbould koji je dvije godine kuhao u Buckinghamskoj palači i šest godina u Kensingtonskoj palači, te tijekom tog perioda nijednom nije pripremio četvrtaste sendviče za pokojnu kraljicu Elizabetu. Umjesto toga, bivša monarhinja preferirala je oble sendviče s džemom koje bi jela uz popodnevni čaj.

GALERIJA: FOTO Zlatko Dalić bio je jedan od mnogih poznatih na koncertu u čast Oliveru

London: Kate, William i Harry dolaze na Institut predstaviti svoju kampanju Heads Together
1/24

Članovi kraljevske obitelji imaju stroga pravila o tome što smiju jesti i na putovanjima, a uvela ih je upravo kraljica Elizabeta u povodu svojih posjeta inozemstvu. Na vrhu popisa namirnica koje treba izbjegavati jesu školjke zbog visokog rizika od trovanja povezanog s njima. – Želimo pod svaku cijenu izbjeći trovanje hranom pripadnika kraljevske obitelji, a posebno ako je na inozemnom putovanju – izjavio je bivši batler kralja Charlesa III., Grant Harrold. 

Pokojna kraljica Elizabeta nije bila obožavateljica ni tjestenine ni krumpira, a s jelovnika je maknut i češnjak zbog mogućnosti lošeg zadaha. – Pretpostavljam da je češnjak zabranjen zbog žgaravice i podrigivanja – ranije je otkrio kuhar John Higgins, dok je kraljica Camilla gostujući u australskom MasterChefu potvrdila da se klone češnjaka kako bi spriječili neugodnosti prilikom neposredne komunikacije.

VEZANI ČLANCI:

Kralj Charles izbacio je pak "foie gras" sa svih kraljevskih jelovnika zbog procesa nastanka tog specijaliteta, odnosno zabrinutosti za tretman pataka i gusaka koje se uzgajaju za hranu. Također, suprug kraljice Viktorije, princ Albert, u 19. stoljeću se također pridržavao sličnih praznovjerja oko prehrane pa je navodno izbjegavao jesti hranu u obliku lijesa

Podsjetimo, princeza od Walesa posljednji put je viđena na završnici najpoznatijeg teniskog turnira Wimbledona. Middleton je došla na finale u ženskoj i muškoj konkurenciji, što je ujedno bio i njezin drugi izlazak u javnost otkako je svijetu obznanila da boluje od karcinoma... Na društvenim mrežama proširio se video s teniskog turnira na kojem izgleda kao da princeza plače. "Princeza Kate Middleton plače", napisali su na video Kate Middleton s crnim oversized sunčanim naočalama.

 "Ovo je tako tužno gledati", "Sigurno joj nije lako, prolazi kroz težak period", "Preplavile su je emocije zbog tolike podrške javnosti", "Bog je blagoslovio", "Volimo te Kate", "Zašto plače?", "Jako mi je žao zbog Kate", neki su od brojnih komentara tužnih Kateinih obožavatelja.

Kate je na Wimbledon došla s kćeri, princezom Charlotte i sestrom Pippom Middleton te je uručila trofeje pobjedniku Carlosu Alcarazu i drugoplasiranom Novaku Đokoviću.

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

Komentara 1

TM
trade_mark
10:16 01.08.2024.

šokiran sam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije