U SLAVONSKOM BRODU

Jeleni Karleuši i Aci Lukasu opet otkazan koncert u Hrvatskoj, oglasili se organizatori

Beograd: Jelena Karleuša organizirala promociju albuma "Alfa" i "Omega"
Foto: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL
1/12
25.08.2023.
u 18:00

'Ispričavamo se svim ljudima zbog nastale situacije. Primorani smo iz tehničkih razloga otkazati koncert. Svi koji su kupili karte molimo da se jave u Soho bar ili putem Eventima', napisali su organizatori za koncert koji se trebao održati 10. studenog

Srpske folk zvijezde Aca Lukas i Jelena Karleuša trebale su nastupiti 10. studenog u Slavonskom Brodu, no kako su naveli organizatori na Instagramu, koncert je otkazan "iz tehničkih razloga". 

'Ispričavamo se svim ljudima zbog nastale situacije. Primorani smo iz tehničkih razloga otkazati koncert. Svi koji su kupili karte molimo da se jave u Soho bar ili putem Eventima', napisali su organizatori. To je novi u nizu otkazivanja koncerata folk izvođača. Podsjetimo, nakon što je Aca Lukas održao koncert na otočiću Barbarinac kod Trogira, svi koncerti tamo ipak su otkazani. 

"Obavještavamo Vas kako otkazujemo sve planirane koncerte glazbenika iz regije. Primarni cilj ovog ljeta bio nam je osigurati zabavu za sve goste našeg područja, no zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, prvenstveno onih u režiji Domovinskog pokreta, primorani smo otkazati sve navedene koncerte. Mišljenja smo da su u ovim zakulisnim političkim igrama, koje stavljaju jako ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, iskorišteni i cijenjeni branitelji. Cilj ovoga projekta je zabava, širenje prijateljstava te promocija Hrvatske kao destinacije koja sve svoje goste prima na isti način, bez obzira na porijeklo, vjeru ili bilo kakvu drugu osnovu. Zahvaljujemo svima koju su otočić posjetili dosad te bili dio čarobne zabave", napisali su organizatori na Instagramu. 

Foto: instagram

Braniteljske udruge zahtjev su poslale izravno Gradu Kaštelima.  U dopisu koji su poslali gradonačelniku braniteljske udruge, između ostalog, pišu sljedeće:

VEZANI ČLANCI: 

"Zašto ste dozvolili koncerte Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo folk izvođača? Zašto vrijeđate osjećaje branitelja i svih koji su u Domovinskom ratu izgubili svoje najbliže? Zašto niste pitali građane da li to žele? Zašto niste pitali branitelje da li ih to vrijeđa? Zašto niste pitali roditelje poginulih da li se pitaju za što su njihova djeca poginula? Znači li vama išta život mladih ljudi? Puna su vam usta branitelja poginulih za datume vezane uz Domovinski rat i pred izbore, ali ovo što radite stvarno nema veze s mozgom.

Stoga zahtijevamo da se otkažu koncerti navedenih izvođača, iz države koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, kao što se, u istoj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog glazbenika i domoljuba Marka Perkovića Thompsona te barda hrvatske glazbe Stjepana Jimmija Stanića", stoji u dopisu. Protiv koncerata na Barbarincu ustali su i iz Domovinskog pokreta Kaštela. 

Prvo je otkazan koncert Jelene Karleuše, a glazbenica koja je dosad više puta nastupala u Hrvatskoj napisala je na Instagramu kako to nije normalno u 21. stoljeću.

"Ovakve stvari u 21. stoljeću? Primitivizam. Rasizam, šovinizam, fašizam, kretenizam, idiotizam. Pozdrav za sve moje fanove u Hrvatskoj koji su masovno kupili karte uz poruku širite mir, ljubav, toleranciju i ne dozvolite mržnji da truje zajedničku budućnost svih nas dobrih ljudi. Neka nas glazba spaja. Volim vas", poručila je glazbenica. 

VIDEO: Joker Out oduševio publiku na Špancirfestu

 

Komentara 17

VS
vrbe.sadim
18:23 25.08.2023.

Uhh, štete li.

PV
prcko.vita
18:30 25.08.2023.

Ljube Rusiju iznad svega, ali kad su pare u pitanju vole i ustaske eurice i americke dolarice

Avatar Tombstone
Tombstone
18:36 25.08.2023.

Ajde hvala Bogu, izgleda da jos ima nade za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije