NEUGODNE SITUACIJE

Jezive uhode poznatih Hrvatica: Rozgi je poštar šaptao pred vratima, a ona je na poklon dobila 60 svojih portreta

Foto: Andreja Damjanović, Promo
1/24
30.09.2024.
u 07:00

I domaće zvijezde imale su svoje stalkere, odnosno opsesivne obožavatelje koji im nisu dali mira... Nina Badrić, Tatjana Jurić, Antonija Blaće, Jelena Rozga, Ornela Vištica, samo su neke od poznatih Hrvatica koje su proživjele torturu i maltretiranje od strane uhoda.

Pred kraj 2021. godine jedna od najpoznatijih pjevačica regije Nina Badrić zatražila je pomoć policije zato što ju je obožavatelj Ilija M. neprestano uhodio, slao joj pisma i pisao pjesme - prisjetili smo se domaćih zvijezda koje su imale isti problem - onaj s uhodama! Inače, "stalker" je naziv za pomahnitalog obožavatelja koji određenu zvijezdu voli toliko opsesivno da počinje pratit baš svaki njezin korak...

Nina Badrić 

Naime, kako je Večernji list pisao u studenom 2021. godine, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Ilija M., tada 57-godišnjak nepravomoćno je bio proglašen krivim za uhođenje i uspostavljanje neželjenog kontakta s pjevačicom Ninom Badrić. Sudac Marijan Bertalanič izrekao mu je osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. Osim toga, dobio je i dvije sigurnosne mjere - obavezno psihijatrijsko liječenje i zabranu uznemiravanja te približavanja glazbenici Nini Badrić. Isto tako, trebao je platiti i troškove psihijatrijskog vještačenja. Sudac je u obrazloženju presude kazao kako sud nije naišao ni na jedan razlog ni motiv zbog kojeg bi Nina Badrić lažno optužila Iliju M.. Ilija je, između ostalog, tada u svojoj obrani porekao optužbe pjevačice. 

Foto: Instagram

– Ne sporim da mi se gospodična Nina svidjela u svojoj glazbi te da sam bio njezin fan. Išao sam zato i na njezine koncerte, ne na svaki, no bio sam na 15-ak koncerata u desetak godina. Nikad se nisam stavljao u poziciju da ću biti blizu nje. Na tim koncertima sam se zabavljao, ne znam što znači formulacija da sam zurio ili bio nepristojan. Na Jelsu sam otišao jer sedam godina tamo ljetujem i to s njom nema nikakve veze – kazao je te dodao da joj nikada nije kucao na vrata ni ostavljao negativne komentare na društvenim mrežama. Dodao je i da mu je netko iz njezina tima pohvalio pjesmu koju je ostavio na njezinoj stranici te da joj se upravo zbog toga javio. Naime, riječ je o tome da je umirovljenikovo ponašanje izazvalo nelagodu kod naše pjevačice koja ga je prijavila za uznemiravanje. I to pet godina nakon što ga je primijetila na svojim profilima na društvenim mrežama gdje joj je često ostavljao ljubavne poruke. 

– Nedugo nakon toga na svojim koncertima uz binu uočila sam starijeg muškarca, izrazito prosijede kose, srednjeg stasa i koji je svojim izgledom odskakao od mlađe publike. Prije dvije godine mi je pozvonio na vrata stana u Zagrebu. Šokiralo me to. Donio mi je neke pjesme, ali se ne sjećam je li išta posebno govorio. Samo je u mene zurio. To me izrazito prestrašilo, osobito jer sam ga prepoznala s koncerata. Rekla sam mu da s njim ne želim nikakav kontakt, da mi prestane nositi pjesme i pisati mi te da mi više ne dolazi jer da ću ga prijaviti policiji. Unatoč tome, u lipnju 2019. snimala sam spot u Jelsi, a prije toga sam u Bolu imala koncert te sam ga susrela po izlasku iz hotela. Užasno sam se prepala. Nisam mu se obraćala. Nakon toga sam provela nekoliko dana u svojoj kući u Jelsi te sam ga primijetila kako sjedi na zidiću ispred kuće – otkrila je Nina Badrić istražiteljima, pisao je Večernji list. Osim toga, Nina ga je znala često viđati kako hoda ispred njezina zagrebačkog stana. 

– Osim što je često hodao mojom ulicom, išao je u iste dućane kao i ja, trčao je mojom ulicom i cijelo vrijeme zurio u moje prozore. Bila sam užasno uznemirena i prestrašena. Zatvarala sam prozore da me ne vidi, a najviše me uznemirilo što je doznao moje adrese. Pogledala sam njegov profil na Facebooku. Bio je prepun mojih slika i pjesama. Jezivo. Kulminacija je bila u srpnju i kolovozu 2020. kad sam ga vidjela na zidiću u Jelsi preko puta moje kuće. Nije puno govorio, već je samo zurio u mene staklenim pogledom – rekla je pjevačica u svom iskazu. Tada mu je izrečena i mjera zabrane prilaska pjevačici na manje od 200 metara, a na istoj distanci je morao biti i od njezina doma. 

FOTO Kate Middleton neočekivano objavila novi video i otkrila je li izliječena: 'Život kakav sam poznavala...'

1/20

Tatjana Jurić

Foto: Promo

Voditeljica Tatjana Jurić također je imala opresivnog obožavatelja koji joj je slao njezine portrete. Naime, atraktivna voditeljica od anonimnog obožavatelja dobila je umjetnine na svoju adresu, i to čak 60 vlastitih portreta. S obzirom na to da je Tatjanin obožavatelj bio anoniman, tajanstvena osoba je u isto vrijeme naručila skupocjen portret voditeljice u šokantnom iznosu od šest tisuća eura, pisali su mediji. Akademski slikar Damir Medvešek kazao je kako narudžba nije od nekog tamo "luđaka", već uglednika koji skuplja portrete poznatih žena. 

Voditeljica je, između ostalog, govoreći o neobičnim pošiljkama, zadržala pribranost, iako su svi oko nje bili na nogama, a ona je jednom prilikom za časopis Story izjavila. - akva pažnja s jedne strane laska, ali s druge strane... Pokušavam imati razumijevanja, no u dogovoru s RTL Televizijom cijeli slučaj preuzela je policija. Svi dijelimo mišljenje kako se ova situacija treba riješiti - kazala je 2009. godine, još dok je radila na RTL-u. Portreti koje je dobivala izgledali su realistično, kao fotografije izražene slikarskom tehnikom na velikim platnima, kazali su oni koji su ih vidjeli, pisali su mediji. 

Antonija Blaće

Foto: Instagram

Tatjanina bivša kolegica s RTL-a, Antonija Blaće, također je u nekoliko navrata govorila kako je imala problem s, najbliže rečeno, čudnim izljevima divljenja svog obožavatelja. - Sve donedavno svakodnevno sam dobivala desetke SMS-ova nepoznatog pošiljatelja. Naravno da ni na jednu nisam odgovarala, ali on je uporno slao. Najprije je bio umiljat, pisao kako sam mu sva divna i prekrasna, onda bi izrevoltiran pisao da će mi polomiti noge, a bi završio bi s: 'Daj, ajmo barem na kavu'. Nikada nisam prijavila slučaj policiji jer je jednoj mojoj prijateljici, koja je imala sličan problem, manijak pretukao dečka jer ga je prijavila. Nažalost, zakon nas ne štiti u potpunosti i nekad je dobro prešutjeti - kazala je voditeljica svojevremeno za Jutarnji list. 

FOTO Indira Levak nakon objave o razvodu donijela neočekivanu odluku: 'Lijepo vas je vidjeti ovako sretne'

1/25

VEZANI ČLANCI:

Jelena Rozga

Foto: Promo

Jedna od najpopularnijih domaćih pjevačica, Splićanka Jelena Rozga imala je problem s obožavateljem - poštarom - a koji ju je blago rečeno uhodio. Naime, on joj je, prema pisanju medija, zvonio na vrata i govorio: "Ja sam", a zbog čega je ona bila u strahu te se tresla i plakala, prema njezinu svjedočenju. Naime, pjevačica je stalkera upoznala 2011. godine na nastupu u Dugopolju.

Međutim, od tada je stalker nije puštao na mitu te joj je dolazio čak i ispred zgrade u kojoj je tada živjela. Šaputao joj je na vrata da je njegova i da je voli. Na kraju je opsjednuti poštar Rozgine prijatelje, koji su ga upozorili i zamolili da je više ne maltretira, prijavio policiji. - Ma to je predivno - kazala je tada bijesna Rozga kada je čula da je poštar koji ju je mjesecima uhodio policiji prijavio njezine prijatelje. Prije toga zaluđeni joj je obožavatelj poslao SMS u kojem joj se požalio da ga njezini prijatelji maltretiraju. 

Policija je tada, na razgovor pozvala njezinu prijateljicu i tada navodnog dečka kako bi istražili jesu li mu doista prijetili. – Marko mu nije prijetio. Samo ga je molio da je prestane uhoditi – rekao je tada za Večernji list Jelenin prijatelj. U policiji su tada za Večernji list kazali kako u slučaju uhođenja nema elemenata za kaznenu prijavu, ali da su sve u posebnom izvješću proslijedili Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu. 

Naime, kako pjevačica isprva ništa nije htjela prijaviti policiji, a prijatelji se nadali da će poštar odustati od daljnjeg uhođenja. Molili su ga da prestane s uhođenjem, no on je to ignorirao. Pomahnitali poštar prošao je tada samo s opomenom. Splitska pjevačica je tada za medije kazala da razmišlja o tome da zatraži zabranu prilaska. - Nadam se da neću morati to tražiti nego da će me pustiti na miru da sve zaboravim - zaključila je.

Ornela Vištica

Foto: Facebook Leo Nicolier

Glumicu Ornelu Višticu svojevremeno je uhodio susjed. Naime, ona nije rado govorila o ovoj situaciji koju je proživjela, a koja ju je iznimno uznemirila. - Ne govorim o tome ni prijateljima jer mi je to bilo jako stresno, teško i dramatično razdoblje u životu - kazala je svojevremeno za domaće medije Vištica koju je zaštitar RTL-a danonoćno trebao čuvati od uhode. Muškarac je glumicu slijedio, čekao je ispred stana i bio vulgaran. Uhodu koji je bio Ornelin susjed policija je na kraju uhitila. S obzirom na to da je muškarac bio psihički bolestan, pustili su ga. Glumica nije imala drugog izbora nego iseliti se iz te zgrade.

- Već godinama živim sama i nije mi svejedno. Pravo je opterećenje kad netko stalno hoda iza tebe, vi stanete, on stane, idem iznijeti smeće do kontejnera, on dođe kod kontejnera. Nekoliko puta mi se direktno obratio i nije bio nimalo ugodan. Izgledao je zastrašujuće, kao da je izišao iz nekog trilera - kazala je glumica poznata po igranju u televizijskim serijama "Larin izbor" i "Vatre ivanjske". 

VIDEO U 89. godini preminula je glumica Maggie Smith

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije