Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša predsjednica Hrvatske

Kolinda Grabar-Kitarović upozorila obožavatelje o opasnosti: 'Ne nasjedajte!'

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević
1/30
16.02.2024.
u 14:29

Kolinda Grabar-Kitarović na društvenoj mreži Facebook podijelila je upozorenje za sve svoje pratitelje i obožavatelje te im rekla na ne nasjedaju na lažne vijesti.

Bivša predsjednica Republike Hrvatske i političarka Kolinda Grabar-Kitarović javila se na društvenoj mreži Facebook i upozorila na brojne lažne profile i 'deepfake' sadržaj i vijesti koje u posljednje vrijeme kruže društvenim mrežama. - U vremenu kada tehnologija brzo napreduje, važno je biti na oprezu. Lažni profili i deep fake sadržaji sve su češći, a neki od njih mogu zloupotrijebiti i moje ime. Budite oprezni i uvijek provjeravajte izvore informacija – napisala je Kolinda i dodala poveznice na svoje prave profile na Facebooku, Instagramu i X-u, odnosno bivšem Twitteru. 

- Uvijek komuniciram preko gore navedenih kanala. Provjeravajte sadržaje koje primite kako biste izbjegli prevarante i zaštitili svoje financije i osobne podatke. Budite dio lanca obrane i nemojte lažne sadržaje promovirati ili prosljeđivati drugima – dodala je i još jednom upozorila sve svoje pratitelje da ne nasjedaju na lažne vijesti. 

Naime, društvenim mrežama brzo se proširio lažni video koji manipulativno koristi urednicu i voditeljicu RTL Direkta, Mojmiru Pastorčić, te samu emisiju u svrhu promocije nepostojeće platforme. U lažnom videu prikazan je razgovor RTL-ove urednice i bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u kojem se predstavlja lažna platforma i trgovina kriptovalutama te potiču ljudi da ulože novac, nedavno je pisao RTL.

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović nedavno se vratila iz daleke Koreje u kojoj je prisustvovala Zimskim olimpijskim igrama mladih u Gangwonu 2024. godine. Oduševljenje ovom dalekom državom nije mogla sakriti, a podijelila je i mnoge fotografije sa sportskog događanja. Inače, naša bivša predsjednica poznata je po tome da ona i njezin suprug Jakov Kitarović obožavaju sport pa tako zajedno prate nogometne utakmice ili teniske mečeve. 

 

 

VEZANI ČLANCI: 

 

Tako je po povratku u Lijepu našu viđena sa suprugom Jakovom u Varaždinu gdje su zajedno pratili Davis Cup. Osim toga, ako se prisjetimo, sredinom prosinca prošle godine čitatelj Večernjeg lista uhvatio je Kolindu Grabar-Kitarović kako se šeće centrom Zagreba u ljetnoj obući – japankama.

1/3

– Bila sam na pedikuri, ne mogu vjerovati da me netko fotografirao. Nisam željela da mi se uništi lak, i onda sam izašla u japankama – kroz smijeh nam je rekla simpatična Kolinda koju je čitatelj fotografirao 15. prosinca kada je napuštala zgradu u Radničkoj ulici u Zagrebu.

 

VIDEO: Mama Aleksandre Prijović: 'Kad su mi je dali u ruke, rekla sam rodila sam svoju zvijezdu'

Komentara 10

TA
Talleyard
15:47 16.02.2024.

Šteta što se nije izborila za drugi mandat jer nije kontrirala slučajnom kalunu, kao na primjer kada je klaun kritizirao da joj je otac bio seoski mesar i kulak, što mu nije odgovrila da je njegov otac bio član zločinačke organizacije (UD..) koja je vršila likvidacije domoljuba kao što je Bruno Bušić.

KO
konfederacija
03:07 17.02.2024.

nedaj se kralice naša i mi savladavamo tu novu tehniku naletit će oni

TI
tigidar9
07:33 17.02.2024.

Žuta k..va.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije