Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dirljiv trenutak

Kralj Charles održao prvi govor od objave bolesti! Njegove riječi nisu ravnodušnom ostavile Camillu

Foto: Reuters
1/9
06.06.2024.
u 20:45

Kralj je govorio o svom divljenju i poštovanju prema sudionicima te važne bitke. Uz njega, govore su održali princ William, koji je pročitao i dirljivo pismo kapetana Alastaira Bannermana koje je uputio supruzi, kao i Rishi Sunak te bivši pripadnik Kraljevske mornarice Eric Bateman, koji se prisjetio pokojnog prijatelja.

Posljednje vrijeme nije nimalo lako za britansku kraljevsku obitelj i njihove obožavatelje, a malo radosti unio je govor kralja Charlesa kojeg nismo imali prilike čuti od kada je otkrio da se povlači zbog liječenja karcinoma. Naime, Velika Britanija odala je počast savezničkim vojnicima koji su sudjelovali u Danu D, a tim povodom kralj je održao govor. S njim je na taj događaj došla i supruga, kraljica Camilla, kako bi ga podržala. Govorio je o svom divljenju i poštovanju prema sudionicima te važne bitke. Uz njega, govore su održali princ William, koji je pročitao i dirljivo pismo kapetana Alastaira Bannermana koje je uputio supruzi, kao i Rishi Sunak te bivši pripadnik Kraljevske mornarice Eric Bateman, koji se prisjetio pokojnog prijatelja.

Ti govori rijetko su kojeg Britanca ostavili ravnodušnim. Fotografi su zabilježili tužna lica kralja i kraljice te suze u Camilinom oku.
"Danas smo se okupili kako bismo odali počast gotovo 160.000 britanskih i savezničkih vojnika, koji su se 5. lipnja 1944. okupili ovdje i duž ovih obala kako bi krenuli u misiju koja će zadati taj udarac za slobodu i biti upamćena kao najveća amfibijska operacija u povijesti", rekao je Charles. 

"Obećajmo ponovo da ćemo se uvijek sjećati, cijeniti i poštovati one koji su služili tog dana i biti dostojni slobode za koju su umrli", dodao je.

Foto: Profimedia

Inače, kralj se nedavno vratio svojim službenim dužnostima i to nakon što se početkom godine povukao iz javnosti, a njegove dužnosti su preuzeli drugi članovi obitelji. Razlog povlačenja bilo je liječenje od karcinoma, a sada se čini da je kralj bolje. Kraljev povratak na posao Buckinghamska palača objavila je nekoliko dana ranije  te istaknula da je ostvaren napredak u liječenju. Dodali su i da to neće biti potpuni povratak službenim angažmanima. Tako su najavili da je za utorak u planu posjet Centru za liječenje raka, a upravo su ga tamo danas i snimili fotoreporteri. Charles je bio u društvu supruge Camille te je prošetao centrom i razgovarao s pacijentima. Kralj je bio nasmijan te izgledao dobro.

Osim ovog posjeta, što se kraljevih angažmana tiče, najavljeno je i da će na ljeto ugostiti japanskog cara i caricu. Iz palače dodaju kako će kralj preuzeti više javnih dužnosti. Palača je upozorila da njegovo liječenje još uvijek traje i nije naveden datum završetka tretmana.

VIDEO Vjenčanje Liama Stewarta i Nicole Artukovich

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije