DOSAD NEPOZNATI DETALJI

Kraljevski insajder otkrio dirljive nadimke kojima unuci oslovljavaju Charlesa i Camillu

Foto: Reuters/Pixsell
1/21
14.10.2024.
u 23:30

Kralj Charles i kraljica Camilla zajedno broje desetero unuka. S Charlesove strane tu su djeca princa Williama - George, Charlotte i Louis - i princa Harryja - Archie i Lillibeth - dok je Camilla baka Loli, Freddyju, Elizi, Louisu i Gusu.

Kralja Charlesa III. i kraljicu Camillu javnost uglavnom ima prilike vidjeti za vrijeme službenih dužnosti, kada se od vladara Velike Britanije očekuje ozbiljnost i formalniji pristup. No baš poput svake obitelji, i ona kraljevska posjeduje svoju opušteniju stranu koje njeni obožavatelji dosad možda i nisu bili svjesni. Camillin sin i kraljevski insajder Tom Parker Bowles pobrinuo se da se to promijeni tako što je za strane medije otkrio nadimke kojima unuci oslovljavaju monarha i monarhinju.

Već otprije je poznato da Charlesovi sinovi, prinčevi William i Harry, svog oca zovu 'Pa', što je skraćenica od engleskog 'Father', dok se Williamova djeca, prinčevi George i Louis te princeza Charlotte, djedu obraćaju s 'Grandpa Wales', ili u prijevodu djed od Walesa. Međutim, Camillini unuci imaju svoje vlastite nadimke za kralja. Kako prenosi People, Bowles je izjavio da njegov sin Freddy i kćerkica Lola, kao i troje djece njegove sestre Laure Lopes, baku odmilja zovu 'Gaga', a Charlesa 'Uppa'.

GALERIJA: Veliki obrat! Kralj Charles i Camilla napuštaju svoj dom i traže nove radnike: Sve objavljeno

1/27

- Sva naša djeca - i djeca moje sestre - odrasla su uz Gagu i Uppu. Odrastali su od malih nogu ne znajući za drugo. Oni Gagu znaju kao Gagu, kao i to da je stvarno super baka koja ih povremeno razmazi u pozitivnom smislu - izjavio je Camillin sin na promociji svoje nove knjige i dodao: - Obožavaju je. Moja kći i moja nećakinja sada su u godinama kada baki telefoniraju i šalju poruke, i jako su sretne jer rade sve stvari zajedno - kazao je Bowles.

Spomenuo je i poočima: - Obožavaju i kralja jer je tako dobar, drag čovjek. Divan je poočim, ima svoje unuke, očito. Djeca ga potpuno obožavaju. Od malih nogu im je čitao priče i igrao se s njima - uz riječi hvale se osvrnuo na kralja Charlesa i njegov odnos s Camillinim unucima.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, sin kraljice Camille nedavno je u knjizi 'Cooking and the Crown: Royal recipes from Queen Victoria to King Charles III.' otkrio omiljene specijalitete, recepte i običaje za stolom britanskih monarha, a posebno njegove majke i kralja Charlesa III., kao i pokojne kraljice Elizabete II.

Bowles u svojoj knjizi otkriva da njegov poočim konzumira "jednostavnu, zdravu i izričito sezonsku hranu" koju priprema monarhov osobni chef Mark Flanagan. Autor također otkriva da kraljevska smočnica sadrži obilje "sezonskih divota s kraljevskih posjeda, od divljači, govedine i janjetine do voća i povrća poput graška, jagoda, malina i blitve".

GALERIJA: Pogledajte sve transformacije Maje Šuput tijekom zadnjih 25 godina, dosta se promijenila

1/25

Nadalje, navedeno je da Charles preskače ručak kako bi uživao u popodnevnom čaju, starom engleskom običaju do kojeg Charles veoma drži. Čaj se tradicionalno poslužuje u 17 sati, a uobičajen kraljev obrok uključuje "makarone, pogačice, peciva, slana predjela, poširana jaja ili škampe na tostu, sendviče punjene piletinom, dimljenim lososom, šunkom i senfom". Za razliku od Charlesa, Camilla preferira laganiji ručak koji se sastoji od "pileće juhe ili malo dimljenog lososa". Supružnici si navečer vole priuštiti opuštenu večeru "daleko od službene pompe i okolnosti", piše kraljevski insajder. 

Službeni kraljevski banketi uvelike se razlikuju od Charlesovih jednostavnih gastronomskih navika. Naime, uzvanicima se poslužuju obroci od najmanje tri slijeda za dugim stolovima u St. George‘s Hallu u Windsoru ili plesnoj dvorani u Buckinghamskoj palači, a jelovnici su napisani na francuskom. Dugo iščekivana knjiga 'Cooking and the Crown: Royal recipes from Queen Victoria to King Charles III.' izašla je 24. rujna.

VIDEO: Gledatelji oštro o Martininom zlatnom gumbu: 'Ništa posebno, ovo nije talent. Trebalo bi to ograničiti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije