uznemiravanje

Lažna N. Rendeli preko Facebooka nudila ljudima suradnju

nevena
Boris Šćitar/Pixsell
09.02.2013.
u 12:00

- Problem je nastao kada me neki muškarac zaustavio na aerodromu. Pitao me jesam li ja prava Nevena Rendeli i da mu je drago što me upoznao jer mu šaljem poruke preko Facea, a da je siguran da to ipak nisam ja.

Gotovo nema hollywoodske zvijezde koja nije imala problema s uhođenjem ili lažnim profilima na društvenim mrežama. Koliko to može biti uznemiravajuće saznala je i HTV-ova voditeljica Nevena Rendeli. Nepoznata žena otvorila je profil na Facebooku s njezinim imenom.

– Nisam se uzrujala kada sam vidjela da ima još jedna Nevena Rendeli na Facebooku jer sam pomislila da jednostavno postoji netko s tim imenom, premda mi je bilo čudno s obzirom na to da su i prezime i ime poprilično rijetki. A nije koristila ni moje slike. Problem je nastao kada me neki muškarac zaustavio na aerodromu – rekla je Nevena i nastavila:

– Pitao me jesam li ja prava Nevena Rendeli i da mu je drago što me upoznao jer mu šaljem poruke preko Facea, a da je siguran da to ipak nisam ja.

Gospodin joj je objasnio da su mu stizale poruke u kojima mu Nevena nudi suradnju u promociji njegova sastava.

– Nakon što je gospodin shvatio da mu poruke ne šaljem ja, lažnoj Neveni rekao je da mu to ne treba, a ona je počela prijetiti da će mu se osvetiti – objasnila je voditeljica koja je svojoj “imenjakinji” poslala poruku i prijavila je Facebookovim administratorima te je profil ugašen.

– Žao mi je samo ako je netko mislio da ga uznemiravam – rekla je Nevena.

Ključne riječi

Komentara 4

SE
sestrićna
12:02 09.02.2013.

a čime se bavi ova prava?

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:11 09.02.2013.

A tko je ova Rendeli?

PP
Poznavatelj Prilika
14:04 09.02.2013.

Kako ne znate Nevenu, pa to je ona poznata novinarka što ne zna pričat i voditeljica koja ne zna jednu rečenicu spojit do kraja i reć ko ljudsko biće, ali zato ima utjecajne prijatelje koji joj pomognu napisat knjigu u najskupljoj varijanti koja postoji na tržištu, naravno, jer je jednako kvalitetna i kao autor tekstova :))))))))) ok sprdam se, to je ona nečija koja ne zna kako se zove al vidimo po stručnosti kako je došla di jest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije