susret prijateljica

Lepa Brena: Volim Terezinu neposrednost i to što je ostala ista

Lepa Brena (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/13
27.04.2013.
u 10:00

– Joj, takva mi je čast i sretna sam što opet sjedim s Brenom – rekla je Tereza. Kada su joj mnogi domaći glazbenici predbacivali što je prije dvije godine nastupila u Sava centru u Beogradu, podršku joj je pružila upravo Brena.

Divljenje i ljubav koje je Lepa Brena kao djevojčica osjećala prema Terezi Kesoviji najveća zvijezda bivše Jugoslavije njeguje i danas. Preplavila ju je sreća kad se prekjučer s Terezom susrela u frizerskom salonu Renata u centru Zagreba.

“Evo moje lijepe cure”

– Sretna sam kao malo dijete što opet vidim Terezu! Ona je osoba zbog koje smo gledali Splitski i Opatijski festival, ima fenomenalan glas i energiju. Očarava me njezina neposrednost i iskrenost i to što je uvijek ostala ista – ispričala nam je Brena. Tereza Kesovija bila je jednako razdragana što vidi staru prijateljicu.

– Evo moje lijepe cure – pozdravila je Tereza kolegicu. Dvije glazbene dame susretu su nazdravile čašom šampanjca.

– Joj, takva mi je čast i sretna sam što opet sjedim s Brenom – rekla je Tereza. Kada su joj mnogi domaći glazbenici predbacivali što je prije dvije godine nastupila u Sava centru u Beogradu, podršku joj je pružila upravo Brena. Prije koncerta nazvala je Terezu, poželjela joj sreću i kazala kako će sa svojim društvom uživati u njezinoj glazbi, na čemu joj je Tereza zahvalna. Zato joj je prekjučer na francuskom jeziku otpjevala pjesmu.

– Ovo je prava mala škola pjevanja za sve prisutne – oduševljeno je rekla Brena na Terezinu izvedbu. Pjevačica iz Konavala zadnje tri godine posvetila se pisanju autobiografije koju će u svibnju predati izdavačima.

– Puno je materijala i nije lako ni jednostavno to napisati jer čovjek uplovi u uspomene i malo se tamo izgubi. Jednostavno nisam od kamena i ne mogu zanemariti osjećaje – priznaje pjevačica te dodaje kako su neka sjećanja bila posebno bolna.

– Naravno da je na momente bilo mučno pisati, pogotovo kad sam pisala o vremenu rata u Dubrovniku, o mom djetinjstvu, obitelji i adolescenciji, kada su se događale neke ružne stvari – otkrila je. Na susretu sa starim prijateljicama u frizerskom salonu Lepa Brena razgovarala je i sa Sanjom Doležal koju poznaje trideset godina. Dvije majke razgovarale su, o čemu drugome nego o svojoj djeci.

Uvijek je htjela kćer

I pjevačica grupe Colonia Indira Vladić razveselila se kada je vidjela ikonu bivše Jugoslavije. Lepu Brenu zanimalo je kako se Indira provela na turneji po Americi s koje se nedavno vratila jer i Brena s istim povodom za koji dan odlazi u SAD. Na toj će turneji, kaže, spojiti dvije velike ljubavi – glazbu i druženje sa starijim sinom Stefanom koji tamo živi. No, Stefan nije jedina osoba kojoj se pjevačica veseli vidjeti u Americi.

Naime, kako je uvijek čeznula za ženskim djetetom, govori, uzbuđena je što će ondje prvi put vidjeti i kćer svoje nećakinje. Vrhunac Brenina posjeta Zagrebu bio je sinoćnji koncertu u Shamballi gdje je izvodila nove, ali i stare hitove s početka karijere.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije