Teen senzacija Eddie Schrötter

Ljute me predrasude o muškim plesačima zbog kojih odustaju od svojih snova

endi schrötter
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/3
25.01.2016.
u 09:10

Snimio je video za pjesmu “Nije fer”, a baš kao što u njoj pjeva, i on je doživio da ga djevojka ostavi zbog nekog drugog tatina sina

Njegov prvi hit “Atom” na YouTubeu ima 3,250.000 pregleda, na Facebooku ga prati 30.000 fanova, održava 20 koncerata godišnje, a upravo je snimio i sedmi spot, onaj za pjesmu “Nije fer” sa svojeg albuma prvijenca... On je Endi Schrötter, 17-godišnjak iz Pakraca i jedina prava aktualna hrvatska teen zvijezda, sve popularnija i u regiji... a privatno skroman dečko koji baš zaslužuje biti uzor vršnjacima.

 

Fokus mi je škola

– Prava teen zvijezda bila je Taj- či, a nakon nje je bilo pokušaja, ali neprimjerenih za teen populaciju. Što tekstovima, što spotovima... idu često na golotinju i to je bezveze. U usporedbi s njom nisam zvijezda. Ali s druge strane nazvao bih se ‘zvijezdom’ jer sam primjeren toj populaciji. No prava je istina da sam ja Endi koji ima 17 godina, živim sa svojim vršnjacima u učeničkom domu u Zagrebu i pohađam dvije škole – plesnu školu Ane Maletić i školu primijenjene umjetnosti. Naporno je sve stići, pogotovo u ovim maturantskim mjesecima kada sam u pogonu od osam ujutro do 22 sata, ali radim to s ljubavlju i tada prestaje biti teško i uživam. Sav džeparac i honorare od pjevač- kih nastupa štedim za upis plesne akademije.

Najljepše je kada mi se djeca zahvaljuju jer sam im dokazao da i netko iz male sredine može uspjeti

Prvo kod nas, a onda i u inozemstvu. Uostalom, u mojim godinama, osim za odjeću, ni za što drugo novac mi i ne treba – veli Endi. U plesu je cijeli život. Kaže, prije je proplesao nego prohodao, a u pjevačku avanturu uletio je nakon nastupa na Supertalentu 2011. gdje se natjecao s plesom i bio četvrti. S 13 godina snimio je hit “Atom”, a nedavno i novi spot za “Nije fer” u kojem se transformirao u Michaela Jacksona. – Video ima 30.000 pogleda, a ljude je šokirala transformacija koja je trajala dva sata i za koju je zaslužna Marina Mamić. No mene je najviše namučilo skidanje njegovih plesnih pokreta. Pomogao mi je Mario Jukić, koreograf specijaliziran za njegove pokrete.

Trenirali smo nekoliko tjedana – govori mladić pa nastavlja: – Riječi pjesme napisale su Ines Prajo i Arijana Kunštek. Nisam ja! Ali u pjesmi ima pomalo biografskih elemenata jer svatko mojih godina doživio je da ga je djevojka ostavi zbog nekog ‘drugog tatinog sina’ pa jesam i ja. U skladu s naslovom pjesme, a kao osobu koja će za dva mjeseca postati punoljetna, pitamo ga što je to što za njega nije fer, što ga ljuti? 

San mi je baviti se mjuziklom

– Premlad sam da bih komentirao politiku, ali ljute me predrasude. Govorim iz iskustva. Ja sam ih doživio najviše u vezi s muškim plesačima. Opća je predrasuda, ako si muško i plešeš, da si gej. Da muškarcima nije mjesto u plesu, da oni moraju biti nogometaši. Oduvijek sam razbijao predrasude pa ću nastaviti i dalje. Baš zbog toga mnogo je njih odustalo od plesa, a to je velika šteta – veli.

U vrijeme Facebooka on od obožavatelja prima i pisma. – Pisana rukom! Znaju imati i dvadesetak stranica na kojima mi djeca opišu cijeli svoj život. Najljepša su ona u kojima mi zahvaljuju jer sam im pokazao da i netko iz malog grada poput mene može nešto postići – kaže mladić čiji je trenutačni fokus škola, a kojeg ćemo jednog dana, ne sumnjamo, gledati u svjetskim mjuziklima poput najdražeg mu “Billyja Elliota”. To mu je san, a tamo i pripada.

>> Ovako izgleda plesni spoj klasike i modernog

Ključne riječi

Komentara 1

GF
gfrancic
19:09 25.01.2016.

nikad cuo za tebe stari, prave teen zvijezde su bile nakin Tajci, En 10 sa Lanim Klingon, Minea, Sasa, Tin i Kedzo, i drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije