Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavili organizatori

Londonski V&A muzej organizira izložbu o manekenki Naomi Campbell

Naomi Campbell
Foto: Profimedia
1/9
06.10.2023.
u 23:40

Pedesettrogodišnja Campbell dugo je surađivala s britanskim brendom McQueen. Nosila je revije poznatog brenda još dok je bio živ njegov prvi kreativni direktor Alexander 'Lee' McQueen

Londonski muzej Viktorije i Alberta (V&A) najavio je izložbu koja će istražiti "nenadmašnu" 40-godišnju karijeru modela Naomi Campbell, "prvu takve vrste" u ovome poznatom muzeju. 

Izložba jednostavnog naziva 'Naomi' predstavit će "haute couture garderobu" u vlasništvu slavne manekenke rođene u Londonu, "zanimljive konfekcijske odjevne predmete" te garderobu koju je nosila, a za izložbu će je muzeju ustupiti poznati dizajneri iz svoje arhive, objavio je muzej.

Naomi Campbell
1/29

Bit će to prva izložba muzeja V&A fokusirana na karijeru jednog od vodećih modela današnjice, ispričana kroz njezine odjevne predmete u kombinaciji s fotografijama i snimkama Campbellina glasa.

Organizatori izložbe prikazat će oko stotinu 'lookova' iz četiri desetljeća duge karijere Naomi Campbell u modnoj industriji, među kojima su dizajnerski odjevni predmeti Alexandera McQueena, modne kuće Chanel, Dolce & Gabbane, tuniškoga dizajnera Azzedinea Alaie, Giannija i Donatelle Versace, Vivienne Westwood i ostalih velikih modnih imena. 

VEZANI ČLANCI: 

Pedesettrogodišnja Campbell dugo je surađivala s britanskim brendom McQueen. Nosila je revije poznatog brenda još dok je bio živ njegov prvi kreativni direktor Alexander 'Lee' McQueen.

Stalno je bila prisutna kao model i na revijama slavne Vivienne Westwood. Na njezinoj modnoj reviji jesen/zima 1993. graciozno se spotaknula i pala, noseći Westwoodine ljubičaste cipele s vrtoglavom platformom.

Bila je poznata i kao jedna od omiljenih "Giannijevih djevojaka" (Gianni Versace). Jedno od najupečatljivijih pojavljivanja Naomi Campbell na modnoj pisti dogodio se 1991 kada je, zajedno s ostalim "supermodelima" - Christy Turlington, Cindy Crawford i Lindom Evangelistom prošetala pistom rukom pod ruku, pjevajući veliki hit Georgea Michaela "Freedom!". 

Tko je Aleksandra Prijović? Srpska pjevačica živjela je u Hrvatskoj, a u braku je sa sinom teniske legende

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije