Marijana Mikulić

Marijana Mikulić: Suprug je ostao paf kada me vidio na striptiz-šipki

marijana
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/6
17.12.2010.
u 20:17

Zvijezda sapunica “Ponos Ratkajevih” i “Obični ljudi” Marijana Mikulić, koja u reklami padne u nesvijest zbog fatalnog Onura, otkriva da nije ni znala s kakvom zvijezdom snima reklamu

I, hoće li vas voditi u Istanbul? Obećao je!”, znatiželjna je bila prolaznica kada je na cesti prepoznala glumicu Marijanu Mikulić koja u Konzumovoj reklami padne u nesvijest kada u trgovini ugleda svog idola, tursku zvijezdu Halita Ergenca. I ne znajući kolika fama vlada oko glumačko-bračnog para s kojim je snimila reklamu, 29-godišnja Širokobriježanka, koju je u Zagreb dovela ljubav prema muškarcu njezina života, suprugu Josipu Mikuliću, postala je predmet zavisti svih žena u Hrvatskoj. Naime, upravo je ona dobila priliku na romantičnoj večeri razmijeniti nekoliko riječi turskog i držati se za ruke s, unatoč konkurenciji koju je nedavno dobio na domaćim ekranima, i dalje najpoželjnijim televizijskim ljepotanom. Nakon uzbudljivog izleta u svijet propagande, Marijana se vratila svojoj najvećoj ljubavi, glumi u kazalištu u kojem je svoju prvu ulogu odigrala 2005. u predstavi “Dvije”, postavljenoj u HNK Mostar. Rado bi, kaže, ponovno glumila i u sapunicama kojima se i proslavila, no sanja o svojoj prvoj filmskoj ulozi.

U aktualnoj predstavi “Crvene ruže” glumite udanu ženu koja se zaljubi u svog tajnog obožavatelja koji joj svaki dan šalje buket crvenih ruža. Je li vam u stvarnom životu netko udvarao na takav način?

- Dok sam snimala seriju “Ponos Ratkajevih”, jedan gospodin poznat javnosti poslao mi je na set bombonijeru i ljubavnu poruku, a kolege su mi sljedećih mjesec dana zezali zbog toga! Ja sam se odmah ogradila od toga i srezala to na početku jer sam već bila udana, tako da je stalo na tome.

Predstava se bavi i problemom bračne monotonije. Strahujete li vi da će vam brak jednoga dana postati dosadan?

 - Mislim da bi Josip i ja stvarno morali iscenirati da upadnemo u monotoniju jer nam se stalno nešto događa, pogotovo otkad imamo dijete. Oboje puno radimo, dosta putujemo i zajedno i odvojeno i teško da nam može biti dosadno. Vidjet ćemo kako će biti kad budemo stariji.  

Vaš sin Ivan u siječnju će navršiti dvije godine. Kako ćete proslaviti rođendan?  

- S obzirom na to da živimo u relativno malom stanu, a imamo puno prijatelja s djecom, “tulum” će se najvjerojatnije održati u nekoj igraonici. Kod nas mala slavlja teško prolaze!  

Vi ste se ove jeseni vratili na posao, a Ivan je krenuo u jaslice. Jeste li se teško odvojili od njega?  

- Bilo je dosta teško, ali odvajanje mi je olakšalo to što je Ivan odlično prihvatio jaslice. Suprug i ja odlučili smo da ga na početku on vodi i dolazi po njega kako ne bi puno plakao za mamom, i već nakon prva dva, tri dana nije više pustio nijednu suzu. Nedavno je bio bolestan pa nekoliko dana nije išao u jaslice, a kada se vratio, plakao je od sreće što opet vidi svoje tete Jasminku i Ljerku. Nije ih mogao prestati grliti! Voli se igrati s drugom djecom pa je i meni puno lakše kad znam da mu je u jaslicama dobro.  

Kakvo je Ivan dijete?  

- Jako je živ i očekuje da mu se posveti puno pažnje. Pravi je mali istraživač, samo gleda gdje će nešto rastaviti i otvoriti, a glavna zanimacija su mu utičnice, valjda zato jer mu je djed, moj otac Božo, električar. No, bilo bi i čudno da je previše miran. To se baš ne bi uklapalo u našu obitelj jer smo i suprug i ja stalno u nekoj akciji pa bismo se čudili što nije u redu!  

Koliko vam suprug Josip pomaže u brizi oko sina?  

- Dok sam bila na rodiljskom dopustu, bila sam totalni control freak. Nekad bih mu prepustila brigu, ali bih ga onda stalno kontrolirala. Otkad radim, veliki dio prebačen je i na njega pa sam skužila da sve puno bolje funkcionira otkad nisam kontrolor, a Ivan ima svoj dobro uhodan ritam.  

Planirate li uskoro drugo dijete s obzirom na to da ne krijete kako želite više djece?  

- Definitivno ne bih željela da Ivan ostane sam, ali kako sam sad imala dužu pauzu od glume, posvetit ću se karijeri. Josip i ja smo još mladi pa imamo vremena!

 Uhvatite li sa suprugom malo vremena za sebe i kako ga provodite?  

- Kod kuće gledamo romantične komedije! Ako imam vremena, najdraže mi je navečer opustiti se uz neku limunadu, u kojoj nema puno drame i filozofije tako da ne moram puno razmišljati i da mogu mirno zaspati. Josip je “osuđen” gledati sa mnom, ali kada mene nema, pogleda nešto pametnije, voli trilere.

 Supruga ste upoznali kada vam je bila 21 godina. Je li vam to bila prva ozbiljna veza?  

- Ne, imala sam dvije ozbiljnije veze prije njega, ali sam odmah znala da je on onaj pravi. No, prohodali smo tek godinu dana nakon što smo se upoznali jer je on zapisao pogrešan broj telefona, a ja njegov nisam imala. Tako da je do našeg drugog susreta, na jednoj svadbi u Hercegovini, prošla cijela godina, ali kada smo se ponovno spojili, više se nismo razdvajali. To je stvarno bila sudbina!  

Kako ste održavali vezu na daljinu s obzirom na to da ste vi u to vrijeme studirali u Mostaru, a on u Zagrebu?

 - Josip je cijelu ušteđevinu potrošio na putovanja u Mostar i telefonske razgovore!  

Koje vam je najromantičnije iznenađenje dosad priredio?

 - Nakon pet mjeseci veze, ne Valentinovo je nenajavljen doputovao u Mostar i zaprosio me. Nisam bila iznenađena što me tako brzo zaprosio, već načinom na koji je to napravio. Koja žena ne bi pala na to! Na svadbi nam je svirala grupa Fortuna, ista grupa koja je svirala na svadbi na kojoj smo se u poznali. Možda je malo klišejizirano, ali nam je bilo drago da baš oni sviraju jer su iz istog sela otkud potječemo i Josip i ja. Na svadbi je bilo 300 ljudi, što i nije tako velika brojka s obzirom na to da moj tata ima sedam sestara i tri brata, a mama šest sestara i tri brata, i oni svi imaju svoje obitelji s troje, četvero, petero djece. Isto je tako i u Josipovoj obitelji.

 Olakotna okolnost jest to što je vaše djevojačko prezime isto kao i suprugovo pa niste morali prolaziti “torturu” mijenjanja dokumenata!

 - To je često prezime u našem kraju pa nije ništa neobično. Ali, eto, imala sam sreću da sam pošteđena birokratske muke.

 Glumu ste upisali kada ste bili na trećoj godini prava. Vidite li se jednoga dana u pravničkom uredu?

 Dok sam bila na rodiljskom, upisala sam četvrtu godinu prava. Prekjučer sam imala dodjelu diploma na Akademiji dramskih umjetnosti, a valjda ću za dvije, tri godine i studij prava privesti kraju. No, svi moji putevi vode prema glumi, pa ne mogu zamisliti da jednoga dana radim kao pravnica. Ponekad, kada je Ivan bolestan, pomislim - da si završila pravo, sad bi mala normalan posao, mogla bi uzeti bolovanje i biti kod kuće s djetetom - ali čim je sve ok, vidim da je gluma ono pravo.

 Kada ste iz trećeg pokušaja uspjeli upasti na glumu, je li dalje išlo lakše?  

- Ma kakvi! Na početku mi je bilo grozno. Kada sam napokon upisala ADU, mislila sam da sam na vrhu svijeta, ali kad su krenula predavanja, shvatila sam koliko još zapravo moram raditi na sebi, koliko imam nedostataka. I dan-danas moram puno raditi na sebi, što fizički, što glumački. Najteže je prihvatiti da ćeš cijeli život morati raditi na sebi. Na početku me to malo ubijalo u pojam, ali sam s vremenom to prihvatila.

 Ima li u vašoj obitelji još umjetničkih duša?  

- Nekoliko mojih rođaka amaterski se bavi slikarstvom i kiparstvom, a Anđelko Mikulić je akademski slikar i kipar.  

Jeste li vi zaluđeni serijom “1001 noć” s čijim ste glavnim protagonistima snimili reklamu?  

- Tek nakon što smo snimili reklamu, doznala sam kolika je ta serija popularna kod nas, nisam imala pojma da vlada tolika pomama! Do onda nisam bila pogledala ni jednu epizodu jer uopće ne gledam televiziju, no poslije sam pogledala dvije tek toliko da doznam zbog čega su svi poludjeli za Onurom i Šeherezadom.  

Je li vaš suprug bio ljubomoran što ćete biti u društvu najpoželjnijeg televizijskog junaka?  

- Ma nije! Na početku braka bio je ljubomoran, no sada je prihvatio to kao dio moga posla i naviknuo se. Shvatio je da je za mene bolje da imam što atraktivniju ulogu i atraktivnijeg partnera.  

Prije tri godine fotografirali ste se u kupaćem kostimu za Klik. Biste li se ikada razodjenuli u filmu?

 - Moj muž je pokupovao ne znam koliko primjeraka časopisa i dijelio ih svojim prijateljima u Njemačkoj da me svi vide! Da odgovara situaciji i da je smisleno, razmislila bih o tome da se skinem u filmu. Drugi uvjet bila bi ekipa s kojom radim, a treći honorar.  

S obzirom na to da trenirate senzualni fitness, možete li se zamisliti u ulozi striptizete?  

- Mogu se ja zamisliti u svakakvim ulogama! Jedino bih takvu ulogu sada lakše odigrala jer imam iskustva s plesom oko šipke.  

Kako ćete provesti Božić?  

- Na deset dana preselit ćemo se u Hercegovinu, gdje ćemo biti s obitelji i prijateljima. Jako se veselimo što ćemo malo pobjeći iz Zagreba u kojem nam je sve povezano s radom, a kad smo dolje, udaljimo se od svega.  

Kako se slažete s dva mlađa brata, Antom i Lukom?

 - Što su stariji, to smo povezaniji i imamo više zajedničkih tema. Anti je 20, a Luki 15 godina pa već imaju i svoje ljubavne priče i probleme koje mi povjeravaju.

 I što im savjetujete?  

- Da budu dobri prema djevojkama i da ih ne gledaju samo kao objekte. 

 

Ključne riječi

Komentara 22

SK
Skipper
15:01 18.12.2010.

Admin zakaj si izbrisal moj vic???

OR
ora
22:31 20.12.2010.

hrpa zlocestih komentara!

MA
Machak
08:52 19.12.2010.

a kako bi tek bio ostao paf da je vidio još štogod.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije