Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dora 2023.

Marko Tolja savjetovao natjecatelje: 'Trebaju otpjevati najbolje što mogu i bez filozofije'

Foto: Dario Njavro/HRT
1/11
11.02.2023.
u 13:29

Tolja će kroz glazbeno-vizualni spektakl gledatelje voditi uz kolege Mirka Fodora i Marija Lipovšeka Battifiacu, a u kratkom intervjuu otkrio nam je nekoliko detalja o tome kako će izgledati večerašnja Dora te što bi savjetovao natjecateljima.

Glazbenik Marko Tolja ove godine na Dori se nalazi u nešto drugačijoj ulozi, onoj voditeljskoj. Tolja će kroz glazbeno-vizualni spektakl gledatelje voditi uz kolege Mirka Fodora i Marija Lipovšeka Battifiacu, a u kratkom intervjuu otkrio nam je nekoliko detalja o tome kako će izgledati večerašnja Dora.

- Bit će i malo zezanja i bit ćemo spontani. Zapravo smo i Battifiaca i ja tu pozvani da budemo spontani, kao što smo to bili i u 'Zvijezde pjevaju'. Mirko je tu pravi voditelj, a mi smo nekakva smetala. Probat ćemo napraviti nešto malo drugačije, da nije ono klasično vođenje, da bude možda malo veselije - rekao je.

Marko je prokomentirao i ovogodišnje natjecatelje.

- Ima odličnih pjesama i sad još kad sam vidio neke nastupe. Uz jako dobre pjesme ima i odličnih, jako efektnih nastupa i mislim da će ljudima svakako biti zanimljivo gledati - otkrio je.

Marko se na Dori natjecao 2007. i 2009. godine te je otkrio po čemu se on sjeća tih nastupa i koji savjet ima za 18 večerašnjih izvođača.

- Bio je to drugačiji sistem natjecanja, pa je bilo drugačije. Bile su dvije polufinalne večeri i finale, pa je bilo malo teže ući u finale. Mislim da ne treba puno razmišljati kad su nastupi u pitanju. Treba otpjevati najbolje što se može i bez puno filozofije. Kad kreneš filozofirati zapetljaš se u sve i onda na kraju ne ispadne dobro - rekao je te dodao da misli da recept za dobru pjesmu na Eurosongu ne postoji.

- Na Eurosongu može apsolutno sve pobijediti - rekao je i dodao da o tome ovisi puno faktora. Tolja je kazao i da ne može reći da se više nikad neće natjecati an Dori.

- Možda ću se doći natjecati. Mislim da je Dora izvrsna platforma za doći pokazati neki novi singl. Ja sam trenutno u toj fazi karijere gdje nisam više po festivalima, ali nikad se ne zna -  zaključio je.

 

Inače, u voditeljskoj ulozi uz Battifiacu i Tolju trebao je biti Duško Ćurlić, no samo nekoliko dana prija ovog glazbeno-scenskog spektakla Duško je morao odustati zbog bolesti. Ćurlić je dobio gripu te mu je propisano strogo mirovanje, a zamijenit će ga Fodor. 

Dodajmo da će publika moći pratiti Doru u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a i HR2 večeras od 20:15 sati. Tijekom ovog trosatnog spektakla u opatijskoj sportskoj dvorani 'Marino Cvetković' nastupit će 18 natjecatelja. U zabavnom dijelu gledatelje će zabavljati svojedobni predstavnik hrvatski na Euroviziji s pjesmom 'Nek ti bude ljubav sva' Tony Cetinski

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:36 11.02.2023.

Podguzna muha HRT-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije