Reakcija

Martina Tomčić nakon strašne tragedije u Beogradu: Dotakli smo dno dna kao društvo i mi smo krivi

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/7
04.05.2023.
u 16:44

Danas samo želim čuti: Mama hvala ti! Mama volim te! Mama sretna sam! - napisala je Tomčić.

Vijest o masakru u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar potresla je cijelu regiju. Brojne poznate osobe osvrnule su se na ovu veliku tragediju u kojoj je dječak (13) ubio osmero učenika i čuvara ove škole. Reagirala je i naša poznata operna pjevačica Martina Tomčić Moskaljov i ukazala ne neke probleme u današnjem društvu koje nažalost dovode do ovako tragičnih događaja. 

- Dotakli smo dno dna (septičke jame) kao društvo! I mi smo krivi, a ne isključivo to istraumatizirano dijete. Nisu ga čuli, nisu ga vidjeli... A mi se bavimo piz.... kao što je cjelodnevna nastava dok su nam klinci u potpunom rasulu i konfuziji. Najljepše doba je đačko doba već dugo ne vrijedi! Roditeljski uspjeh vrednujemo ocjenama djece (famozni 5.0) i upisom u elitne gimnazije, natjecanjima znanja te pohađanjem 78934 izvanškolskih aktivnosti. Ja danas samo želim čuti: Mama hvala ti! Mama volim te! Mama sretna sam! - napisala je Tomčić. Nedavno je kritizirala i najavljeni program cjelodnevne nastave i dala je svoje mišljenje o njemu.

- Cjelodnevna nastava? Zbilja? Od svih problema u školskom sustavu Republike Hrvatske, 'zatvaranje' djece u škole, uskraćivanje kretanja, hranjenje nekvalitetnim obrocima, nasilno prekidanje glazbene/sportske karijere, dodavanje novih predmeta i još veća količina suhoparnih podataka koje treba učiti napamet su doista nužnost i rješenje?' Jer djeca nam imaju visoko razvijenu empatiju, u školama ih se potiče na razmišljanje, propitkivanje i zaključivanje, vole učenje, uz svoje glavice svakodnevno razvijaju svoja tijela kroz kretanje na otvorenom zraku, dolaze kući rasterećeni i uz savršeno savladano gradivo bez potrebe za instrukcijama... i tako...- napisala je Martina na Instagram storyju. 

1/33

Dodala je kako bi možda najbolje bilo da nam otvore obavezne internate i da djecu dobijemo preko vikenda u obiteljska gnijezda i napisala je: Naravno, pod uvjetom da su bila dobra u školi i zaslužila vikend s mamom i tatom. Iznenadila se kada je dobila veliki broj poruka i komentara nakon ove svoje objave i bile su to poruke podrške među kojima se našla i poruka učiteljice koja je Martininu kći Rebeku podučavala kada je išla u četvrti razred.

Komentara 14

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
16:59 04.05.2023.

Ljudi su totalno pošandrcali. Kakve veze ima nešto što se dogodi u tom Beogradu u stranoj državi s nama kao društvom. Baš me briga za Beograd.

PO
poluvodič
17:43 04.05.2023.

Jooj stižu celebrtiji sa svojim izjavama na Facebooku Twitteru instaću tiktoku... idem ugasiti mob na 5 dana

TO
ToVuS
17:32 04.05.2023.

Kad je ova preselilu srbiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije