Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Martinska Punk meets Kanal Fest: Peter and the Test Tube Babies, Varukers i brojne legende stižu u Šibenik!

Martinska Punk meets Kanal Festu
26.06.2024.
u 11:29

Najveća punk fešta!

Mjesto radnje - Martinska, Šibenik. Vrijeme - posljednji vikend u srpnju. U tri dana nastupa 13 bendova na poluotoku preko puta Šibenika. Ogromna količina žestokog punk i gitarskog zvukačeka nas na Martinska Punk meets Kanal Festu! Vidimo se 25., 26. i 27. srpnja na Martinskoj uz tri dana beskompromisne muzike i jakih gitara.

Četvrtak 25. 7. prvog dana nastupaju: Nula, Neven, Kiper i Saša 21.

Petak 26. 7. na festivalsku pozornicu dolaze: Peter and the Test Tube Babies, Hookline, Obscene Revenge i Osa (One Step Away).

Subota 27. 7. je dan za: The Varukers, Deafness by Noise, Alergiju, Wasserdicht i Pardon.


Facebook event

Ulaznice za Martinska Punk meets Kanal Fest

Osim festivalskih ulaznica, u ponudi su i one jednodnevne te vikend ulaznice dostupne na linku.

kao i na prodajnim mjestima (fizičkim i online) platformi Entiro te Core Event.

Svaki posjetitelj koji kupi festivalsku ulaznicu ima mogućnost korištenja kampa na lokaciji. Svaki posjetitelj koji kupi festivalsku ulaznicu ima mogućnost korištenja kampa na lokaciji. Martinska Punk meets Kanal Fest također je dio posebne ponude "Martinska 2024. akcija dva festivala plus sedam dana lokacije!” Paketi festivalskih ulaznica s ljetovanjem između festivala dostupni su na poveznici.

Peter and the Test Tube Babies (UK)
Peter and the Test Tube Babies osnovali su 1978. Peter (vokali) i Del (vokal i gitara) u garaži Peterovog oca u Peacehavenu u engleskom Sussexu. Njihove rane nastupe karakterizirale su iskričave melodije i mnogo zabave, nastavili su svirati na festivalima diljem svijeta te su ostali jedan od najboljih punk bendova iz Europe.

The Varukers (UK)
The Varukers britanski punk bend kojeg je 1979. osnovao pjevač Anthony "Rat" Martin. Od samih početaka nametnuli su se kao glasnici anarhističke političke ideologije koja je zastupljena u njihovim tekstovima. Svoje najutjecajnije snimke objavili su ranih osamdesetih, a jedni su od prvih bendova koji su svirali D-beat. Tijekom svih ovih godina, bend je prošao kroz mnoge promjene u line-upu, jedini stalni član je pjevač Rat, dok je gitarist Biff s bendom od 1985.

Nula (HR)
Nula na Martinskoj nastupa treći put u pet godina te su postali domaćini festivala. Ovog puta svirat će isključivo materijal s novog albuma, koji su snimili u jesen 2023. Prvi samostalni "Album" snimljen je na istom mjestu kao i legendarni "Pobijedimo laž" - u njihovoj podrumskoj prostoriji za probe u Šibeniku, od milja zvanoj "Konoba". Do kakvih su zaključaka došli u ovom kultnom šibenskom HC/punk bendu, od 1993. do danas, možete čuti na Martinskoj.

Deafness by Noise (HR)
Samoborske hardcore legende Deafness by Noise aktualnim albumom "Dial »N« for Noize" obilježavaju tri desetljeća postojanja, stvaranja i mijenjanja domaće hardcore punk scene! U karijeri su održali više od 1000 koncerata, 15 samostalnih europskih turneja, kao i turneja uz bok sa svjetskim legendama. Aktualni album nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a svoju beskompromisnu mješavinu žestokih žanrova donose i na Martinsku.

Neven (RS)
Neven je jedan od bendova koji predvodi revitaliziranu hardcore scenu u Beogradu. Uz teme o introspekciji, osobnom razvoju, straight edgeu i svjesnosti Krišne, bend se vraća njujorškim korijenima pokreta, ali s izrazito modernim i mnogo težim zaokretom. Njihove žive svirke na domaćem su terenu privukle publiku različitih žanrova tako da Neven nastupa od punk skvotova do indie klubova. Energija na njihovim koncertima je puna naboja tako da publika dolazi iz večeri u večer te neumorno skače i pjeva uz bend.

Hookline (DE)
Hookline je Oldschool hardcore punk rock bend iz Njemačke osnovan 1990., a aktivni su do danas. Objavili su šest albuma do sad, odsvirali nebrojeno mnogo koncerata, a nastupaju i dalje. Posljednji album "..still our way" objavljen je na streaming platformama u kolovozu 2023., a njegovo vinilno izdanje pušteno je u prodaju u veljači 2024. Svoju glazbu opisuju kao old school hardcore punk s mnogo melodija, ali i utjecajima metala.

Obscene Revenge (IT)
Obscene Revenge je hardcore punk band nastao 2014. u središnjoj Italiji. Od samih početaka stvarali su svoje pjesme u kojima su se bez kompromisa doticali važnih političkih i socijalnih tema. Redovito nastupaju u Italiji i ostatku Europe, a na mnogim turnejama su svirali kao predgrupe za najutjecajnije bendove globalne punk scene (Peter & The Test Tube Babies, Varukers, The Casualties, Doom, Anti-Flag ...). S objavom EP-a "Terror To Distract" u veljači 2022. bend je predstavio novi zvuk, novim stavom i novim načinom komunikacije.

Wasserdicht (SLO)
Wasserdicht je hardcore bend iz Ormoža u Sloveniji, koji djeluje od početka devedesetih godina prošlog stoljeća. Nakon nekoliko promjena, 1993. godine formirao se sastav koji i danas stvara buku. Jedni od sudionika sad već mitske Noći vještica 1995. godine u Samoboru. Nedavno su objavili novi album "Prihajamo v miru", koji predstavlja autentičnu i intenzivnu hardcore zbirku, a donosi sirovu energiju i angažirane tekstove po kojima je bend bio poznat.

Alergija (HRV)
Nastali 1994. godine, Alergija dolazi iz Zadra i donosi svoj poznati zvuk uličnog punk rocka koji traje već skoro 30 godina. Otkako su se ponovno okupili hiperproduktivni zadarski punkeri izdaju singl za singlom, što je rezultiralo i novim albumom "Krv i znoj". Simbolično objavljen 27. travnja 2024., na 30. obljetnicu Alergijine prve probe, novi album donose svoj poznati zvuk uličnog punk rocka!

Kiper (CRO)
Kiper je zagrebački HC punk kvartet nastao prije više od 15 godina, iza sebe imaju dva albuma i tri EP-a. Kiper čine dugogodišnji akteri domaće alternativne scene, a taj su zvuk prenijeli i u ovaj bend. Zvukovno, Kiper tutnji po cesti koja spaja melodični s abrazivnim hardcore punkom, a sve je začinjeno britkom lirikom na materinjem jezikom. Uoči početka ljeta objavljuju novi EP nazvan "Aksiom", koji će među prvima čuti upravo publika na Martinskoj.

Saša 21 (HRV)
Pioniri boogie punk rocka, osnovani prije više od desetljeća, ozbiljno započeli s radom 2012. godine, Saša 21, aktualni je bend bivšeg gitarista i glavnog autora KUD Idijota, veterana domaće scene Saleta Verude. Uz sviranje gitare, Saša je preuzeo i ulogu pjevača. Svirku krase elementarne, bazične, kratke pjesme isporučene kroz ogoljeni rock zvuk trio formacije.

OSA (One Step Away) (HRV)
OSA (One Step Away) je zagrebačko-koprivnički četveročlani bend koji predstavlja nepokolebljivu snagu punk-rock scene. Svojim prožimajućim energičnim ritmovima, razigranim melodičnim gitarskim dionicama te oštrim lirskim potpisom, OSA je uspjela steći veliku popularnost među ljubiteljima alternativnog zvuka. Aktualni album "Zzzzzzzzzzz" predstavlja svojevrsni vrhunac njihove karijere, isporučivši nevjerojatnu količinu energije i strasti, dok istovremeno istražuje nove glazbene horizonte. OSA je više od benda - oni su glas generacije, simbol buntovništva i nepokolebljive strasti prema glazbi.

Pardon (HRV)
I Makarska svoj punk bend ima, i to kakav - Pardon čine Dario Divković, Tonći Zelić i Vinko Lelas. Ovaj trojac udružio je snage kako bi stvorili nešto autentično i eksplozivno. Pardon je upravo objavio debitantski album "Dalmatinska rapsodija" za PDV. Album predstavlja energičnu smjesu punka s primjesama rocka, metala i hardcorea, osvježavajući zvuk koji odražava iskrenost i strast trojice glazbenika. Uglavnom progonjeni lošim trendovima, njihova glazba nije samo izraz bunta i nezadovoljstva, već i poziv na promjene i bolje sutra. Kroz svoj zvuk i tekstove, Pardon žele inspirirati ljude i ostaviti svijet boljim mjestom za buduće generacije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije