vlasnik restorana SOL

Mate Janković o požaru u centru Zagreba: 'U susjednom je prostoru. Evakuirali smo goste'

Zagreb: Chef Mate Janković
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.03.2023.
u 20:57

Inače, Janković je u veljači prošle godine u centru Zagreba otvorio restoran SOL tapas na hrvatski u kojem nudi, kao što i sam naziv sugerira, tapase na hrvatski način, a nedavno je na zagrebačkoj Trešnjevci otvoren i Institut za burgere by Mate Janković.

 Vatrogasci su ugasili su požar koji je u ponedjeljak buknuo u podrumu lokala Na Trgu bana Jelačića iz kojeg je izvađeno više plinskih boca, izvijestila je Javna vatrogasna postrojba Zagreb. 

O cijeloj situaciji oglasio se i Mate Janković, vlasnik restorana Sol koji se nalazi blizu mjesta gdje je izbio požar.

"Žao mi je obavijestiti goste SOL tapas na hrvatski da ne možemo raditi večerašnji servis. Zbog požara u susjednom prostoru prostor kavane i našeg restorana napunio se gustim, crnim dimom. Evakuirali smo goste, osoblje i zaustavili rad. Reakcijom vatrogasaca opasnost je otklonjena i sada čekamo povratak u prostor, čišćenje i pripremu lokala za normalno poslovanje koje nas sljedećih dana čeka. Žao mi je što nismo uspjeli o incidentu pravodobno obavijestiti goste koji s nama imaju večeras rezervaciju, ali prioritet je bio evakuirati prostor što prije dok nam je knjiga s rezervacijama ostala u objektu u koji još ne smijemo ući. Svi su dobro, a na kraju to je jedino važno"

 

Inače, Janković je u veljači prošle godine u centru Zagreba otvorio restoran SOL tapas na hrvatski u kojem nudi, kao što i sam naziv sugerira, tapase na hrvatski način, a nedavno je na zagrebačkoj Trešnjevci otvoren i Institut za burgere by Mate Janković.

U požaru koji je nastao nešto iza 19 sati nema ozlijeđenih, potvrdili su iz JVP-a Zagreb, a neslužbeno doznajemo kako se radi o popularnom baru Johann Franck. Plamen je u međuvremenu ugašen.

 

Građani koji su dojavili ovaj požar nisu vidjeli otvoreni plamen, no dolaskom na teren vatrogasci su uočili kako je požar nastao u podrumu te su izvađene dvije plinske boce. Vatrogasci su također gasili plamen jednim mlazom.

Požar, u kojem nije bilo ugroženih osoba, zaustavljen je i prigušen, a u tijeku je odimljavanje prostora, dodaju zagrebački vatrogasci.

Više detalja bit će poznato nakon očevida koji će biti obavljen u utorak prijepodne.

VIDEO Ništa od cajki: Sud u Istri zabranio koncert Duška Kuliša i prijatelja

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
!zagreb!
06:34 14.03.2023.

Gdje nabaljaš ekipu koja svira u JF.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije