Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznati chef i ugostitelj

Mate Janković otkrio što ga jako nervira u restoranima: 'Niti jedan segment ne bi trebao biti pod prisilom'

Dubrovnik: Mate Janković vodio radionicu priprave rižota
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/8
11.11.2022.
u 10:44

- Malo me stvari u restoranu iritira kao kad naručim vodu, a bez riječi mi donesu bocu vode. U nekim čak odbijaju servis vode pod isprikom da “nemaju bokala” - započeo je Mate Janković svoju objavu pa dodao zbog čega smatra da je to loša praksa.

Naš proslavljeni chef i ugostitelj Mate Janković (44) već je godinama neizostavno lice hrvatske gastronomske scene, a u jednom od svojih statusa na Facebooku osvrnuo se na praksu nekih ugostiteljskih objekata koja ga, baš kao i mnoge druge goste, nervira. Riječ je o tome da mnogi restorani poslužuju isključivo flaširanu vodu s čime se Janković nikako ne slaže. 

- Malo me stvari u restoranu iritira kao kad naručim vodu, a bez riječi mi donesu bocu vode. U nekim čak odbijaju servis vode pod isprikom da “nemaju bokala” - započeo je Janković svoju objavu pa dodao zbog čega smatra da je to loša praksa. 

- Opcija na koji način gost troši novce treba biti na gostu i niti jedan segment ponude ne treba biti pod prisilom. Voda iz špine je pitka i ne fali joj apsolutno ništa, a ukoliko je gost želi, mi je isporučujemo. U SOL tapas na hrvatski od prvog dana želimo imati fer odnos s gostima te uz mineralnu i vodu iz boce nudimo i opciju vode iz bokala. Smatram to temeljem ugostiteljstva - zaključio je Mate Janković.

Inače, Janković je u veljači ove godine u centru Zagreba otvorio restoran SOL tapas na hrvatski u kojem nudi, kao što i sam naziv sugerira, tapase na hrvatski način, a nedavno je na zagrebačkoj Trešnjevci otvoren i Institut za burgere by Mate Janković.

VIDEO Kate Beckinsale na snimanju akcijskog trilera Canary Black u centru Zagreba

Ključne riječi

Komentara 6

SB
sve bum vas tužil
12:00 11.11.2022.

Mate u pravu si, to rade samo ovi priučeni šatro ugostitelji koji bi te oderali na sve moguće načine, a u tanjuru k..čina

PO
poluvodič
11:28 11.11.2022.

To neki chef? Frende ti si isto onaj tip koji dodje i kaže da hoće jedno vino... Ja sad trebam tebi čitati misli jel želiš crno, bijelo, suho, polusuho, domaće, žilavku, pošip, plavac mali ili koju drugu pm. Ti kao gost moraš znati točno što hoćeš ili pitati koje su opcije. Ili možeš ko seljak naručiti samo vodu..pa ti sprovedem cijev spojenu na špinu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije