POSEBAN POVOD

Matija Vuica objavila posljednju pjesmu Jurice Popovića i poslala emotivnu poruku: 'Čovjek snuje, al' nebo određuje'

Matija Vuica
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/13
24.09.2024.
u 13:15

Odabrala sam današnji datum za predstaviti ovu pjesmu i spot jer danas, 24. 09. 2024. je poseban datum - rođendan Jurice Popovića. Slavim današnji dan onako kako bismo ga zajedno slavili, uz glazbu koju je stvarao i kojoj je posvetio cijeli svoj život, napisala je Matija

Kantautor Jurica Popović preminuo je 28. prosinca prošle godine, a danas bi proslavio 66. rođendan. Tim je povodom njegova dugogodišnja partnerica Matija Vuica na Facebooku objavila Popovićevu pjesmu "Cijeli život u jednu suzu stane", koju je Jurica snimio prije smrti. 

- Jurica Popović: Suza je voda, a voda predstavlja svijest, a svijest nam daje spoznaje i znanje. Ipak, ja i dalje znam da ništa ne znam. I dalje se mučim s mnogim pitanjima na koje ne znam odgovore kao što se, pretpostavljam i svi drugi s time muče. U tom kontekstu  je ova pjesma obavijena s prikladnom lirikom i zvukovljem. Ne znam od kuda dolazim ni kamo idem, ali znam da će putovanje biti i dalje jako zanimljivo. Ovim je riječima moj Jure želio opisati i približiti vam ovu pjesmu, a ja sam odabrala današnji datum za predstavljanhe jer danas, 24. 09. 2024. je poseban datum - rođendan Jurice Popovića, započela je objavu Matija. 

- Odabrala sam današnji datum za predstaviti ovu pjesmu i spot jer danas, 24. 09. 2024. je poseban datum - rođendan Jurice Popovića. Slavim današnji dan onako kako bismo ga zajedno slavili, uz glazbu koju je stvarao i kojoj je posvetio cijeli svoj život. Nije bilo u planu da ja predstavljam novi singl, al` čovjek snuje, a nebo određuje. Ovo je pjesma s posljednjeg albuma "Preslagivanje", spot je završio i pospremio u kompjutor s namjerom da ga objavi kada dođe vrijeme za njega. I eto, sada je to vrijeme kad u metežu misli pronalazim ljepotu i  utjehu, toplinu, ljubav i zahvalnost za svaku notu i pjesmu koja mi je ostavljena u naslijeđe. ...i sve to "mi daje snagu s kojom mogu na svaku barikadu".

"Cijeli život  u jednu suzu stane
Iza sebe vidim samo polomljene grane
Cijeli život u jednu suzu stane
U tišini zbrajam te potrošene dane", napisala je Matija. 

Podsjetimo, Jurica je preminuo nakon iznenadne i kratke bolesti krajem prošle godine. Matija je ispričala da je Jurica bio tužan jer je morao odmarati, a zbog njegove visoke temperature u jednom je trenutku ona odlučila uzeti pauzu od posla, i biti uz njega. 
- Jure je morao u bolnicu. Tih 14 dana provela sam uz njega, spavajući na fotelji uz njegov krevet. Nismo se odvajali. Bio je pokretan, pričali smo – rekla je i dodala kako je na dan kad je preminuo pozvali iz bolnice.

- Čekao me. U te tri naše posljednje minute rekla sam mu sve što sam mislila da je važno. Još se osjećam kao da su nam ukrali taj zadnji dan. Ta jedna noć i njemu i meni puno bi značila. Jedino što imamo je zajedničko vrijeme. I to nam je oduzeto - ispričala je za Gloriju.

GALERIJA: Znate li kako doista izgleda majka Marka Grubnića bez trunke Photoshopa?

Matija Vuica
1/14

Inače, Matija i Jurica u vezi su bili više od 45 godina. Svoju ljubav uspješno su spajali i s modnim i glazbenim stvaralaštvom.
Njihov prvi zajednički zagrebački nastup bio je za Badnjak prije 42 godine, a pamtili su ga kao da je bio jučer. Za IN magazin ispričali su prije dvije godine kako im je ta večer priskrbila naziv nove nade, a opravdala je i sve ono što je predstavljao njihov Trotakt projekt, kasnije Gracia. Spoj mode i glazbe, neopisivu srčanost i želju za uspjehom.

VEZANI ČLANCI: 

- Znali smo se posvađati, ali nikad mu nisam bacala pepeljaru u glavu – rekla je tada i dodala: - Naša veza od početka je građena na temeljima poštovanja i apsolutne slobode. Bez toga ničega ne bi bilo – objasnila je Matija jednom prilikom. Matija Vuica svojim vjenčanicama usrećila je brojne mladenke, ali o svojoj vjenčanici nije pomišljala niti nakon 40 godina veze s Juricom Popovićem. U jednom intervjuu rekla je kako je svi tjeraju na to, ali ako bi se baš i pristala udati, to bi učinila u haljini ukrašenoj kristalima. Njih je spojio grad iz kojeg dolaze i o kojem uvijek rado govore. Točnije, njegova riva.

- To smo mi zvali idemo ispred hotela i tu je svaki kibicirao svatko svakoga. Jure je studirao u Splitu i dolazio je kao kicoš. On je nama bio neka nova faca. Tu se eto dogodilo. Na svakoj rivi ima stup za kojeg se nešto veže. Tamo su se vezali brodovi, a očito se još nešto vezalo. Veze - rekla je Vuica za IN magazin.

VIDEO: Valentina Miletić ukrala show na stadionu, a evo kako je sportska novinarka izgledala kada je bila s Livajom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije