ODSTRANJEN TUMOR

Mila Horvat: Oporavljam se, ali polako, treba mi vremena

mila horvat,portal (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/6
22.02.2013.
u 10:40

Novinarka i voditeljica HTV-ova Sportskog programa nakon hitne operacije u Beču prije tjedan dana i dalje je u bolnici. Ne zna kad će kući, ali nada se skorom povratku

Prije osam dana Mila Horvat hitno je operirana u Beču. Odstranjen joj je tumor na jednjaku koji joj je prije dva mjeseca slučajno otkriven na sistematskom pregledu.

Majčina potpora

- U bolnici ostajem do daljnjega, oporavljam se. Polako, treba vremena - rekla nam je Mila. Odluka liječnika da je još neko vrijeme zadrže u bolnici ne čudi. Obično pacijenti nakon takvog zahvata ostaju hospitalizirani i do dva tjedna. Operacija je dosta teška i oporavak će potrajati.

– Zahvat spada među najzahtjevnije, ali u dobrim sam rukama pa nema mjesta drami ni panici - hrabrila nas je 31-godišnja novinarka i voditeljica Sportskog programa HTV-a.

Liječnici nam objašnjavaju da nakon odstranjivanja tumora na jednjaku pacijenti moraju na posebnu dijetu. Naime, moraju jesti laganu hranu, male obroke, nekoliko puta na dan. Ne može se sa sigurnošću reći kada mogu biti otpušteni.

Mili se nikamo ne žuri, usredotočena je na ozdravljenje. Društvo joj pravi majka, koja joj je i najveća moralna potpora. Kolege s HTV-a iščekuju novosti o dragoj suradnici i prijateljici, a vijest da je operacija dobro prošla dočekana je s olakšanjem. Svi joj šalju najljepše misli i podršku, ali poštujući njezinu želju o privatnosti, ne govore previše o detaljima. Mila im nije ni htjela previše govoriti o svom stanju. Htjela je sve zadržati za sebe, ali kad je saznala da mora na operaciju, odlučila je progovoriti. Najprije je otvorila bolovanje i najbližim kolegama rekla o čemu se radi, a zatim se upustila u veliku borbu.

- Vjerujem da ću na proljeće biti ponovno u svom uobičajenom ritmu - otkrila nam je svoje nade.

Posao joj je uvijek bio na prvom mjestu. Znala je u šali čak reći da je udana za televiziju. Priznala je da je bila sklona nepravilnoj i nezdravoj prehrani. Toliko je voljela čokoladu da je svakodnevno vježbala s trenerom kako bi zadržala savršenu liniju.

Zahvaljuje liječnicima i najmilijima

Sada je sve palo u drugi plan, njezino je zdravlje na prvom mjestu. Obitelj je ta koja se brine da joj ništa ne fali, koja joj je najveći oslonac.

- Zahvaljujem kompletnom medicinskom osoblju na tretmanu i diskreciji, od sestara do liječnika. Hvala i dragim ljudima koji su uz mene, pogotovo onima koji su mi pružili veliku podršku u ovoj situaciji, a da se to od njih nije očekivalo – zahvalila je svima Mila.

A svi koji je znaju, koji su s njom barem jednom surađivali, prepuni su najljepših želja. Svi su spremni pomoći jer, kažu, Mila je uvijek bila tu za sve i nikada ništa nije tražila od drugih.

>> Mila Horvat: Hitno moram na operaciju tumora na jednjaku

>> Operacija je prošla uspješno, slijedi oporavak

Komentara 5

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:37 22.02.2013.

Kako jedan zmazani tumor smije napasti takvu mačku..

OB
-obrisani-
11:24 22.02.2013.

Mila,drago nam je da si dobro i da ćemo te skoro gledati.A dotad se odmaraj.

IS
istinaipravda
12:16 22.02.2013.

evo jedne insajderske informacije, ista se operacija rutinski obavlja na Jordanovcu, ali tamo nema apartmana, finjaka, diskrecije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije