Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvijezde pjevaju

Mirta Šurjak: Pokosila me trema u prvoj emisiji, sutra će biti bolje

mirta šurjak
25.03.2011.
u 13:05

- Prvi put je najteže. Padala sam u intonaciji i pokosila me trema. Ali prvi mačići bacaju se u vodu, a i to je show u kojem je bit dobra zabava i druženje. Malo sam tvrdoglava učenica, kaže novinarka HTV-a

Prvim nastupom osmero parova prošli tjedan počela je nova sezona showa “Zvijezde pjevaju”. A kako je peta u nizu, kao da se pomalo istrošila i lista zvijezda koje u showu nastupaju pa se gledatelji često pitaju zašto se show ne zove, kako je u jednom intervjuu predložio Mišo Kovač, “Nepoznati ljudi pjevaju”.

No, šalu na stranu, svoje pjevačke sposobnosti ili pak nesposobnosti, ali i šarm, pred žirijem - povratnica Martina Tomčić Moskaljov, Vanna, Ksenija Erker i Rajko Dujmić - pokazali su glumci Marija Borić, Nataša Janjić i Dušan Bućan, novinarke Mirta Šurjak i Melita Hrengek, dizajner Robert Sever te zabavljači Mario Petreković i Zlatan Zuhrić Zuhra. Kad je riječ o pjevačima u ulozi njihovih mentora, postava je dobro poznata. Svi osim dvoje debitanata - Alena Nižetića i Renate Sabljak - sudjelovali su već u showu u kojem je u pet sezona bilo čak 19 mentora. No, ove godine nedostaje im Jacques Houdek. A zanimljivo je da je upravo on u sudjelovanjima u tri prošle sezone izborio dvije pobjede, i to s Lamijom Alečković i Anom Vilenicom, te jedno polufinale s Milom Elegović.

Najneuspješniji mentor po statistikama bio je Ervin Baučić, koji je u oba svoja pokušaja iz natjecanja ispao prvi. No sada mu je učenica Marija Borić, a kako je svi hvale, možda zbog nje Ervin popravi prosjek. Ni Ivana Kindl nema lošu prošlost; u tri sudjelovanja izborila je jednu pobjedu, i to s glumcem Nikšom Kušeljem. A kako joj je sada partner Mario Petreković koji nema loš glasić, imaju šanse za dulji ostanak u emisiji. Tu je i Giuliano, koji trenutačno pjevanju poučava Melitu Hrengek, a poseban je po tome što je najdugovječniji mentor showa. Naime, izostao je samo u prvoj sezoni. Tko će od njih dalje, a tko će prvi ispasti, vidjet ćemo sutra kada parovi pjevaju soul i swing.

Mirta Šurjak i njezin mentor Alen Nižetić zaista su jedinstveni. Ne samo da ona prvi put pjeva, a on je prvi put mentor nego su i par kojem je prvom pošlo za rukom da osvoji najmanji broj bodova u povijesti HTV-ove emisije - 16. No, simpatična Splićanka Mirta na to kaže:

– Prvi put je najteže. Padala sam u intonaciji i pokosila me trema. Ali prvi mačići bacaju se u vodu, a i to je show u kojem je bit dobra zabava i druženje. Malo sam tvrdoglava učenica, a Alen je odličan mentor, no kako je on u Splitu, a ja u Zagrebu, ne vježbamo svaki dan. Ipak, nema predaje i idemo hrabro dalje. Poslije nastupa mnogi su mi čestitali na hrabrosti. A ja kažem da sam znala kako pjevam, da volim pjevati i da je najvažnije sudjelovati jer na kraju krajeva nije to audicija za operu ili San Remo – kazala je Mirta. Kao mala pjevala je u školskom zboru i za ženu ima iznimno dubok glas. Već trenira za sutrašnji nastup sa soul skladbom, što joj je posebno velik izazov jer tu vrstu glazbe inače voli.

Za prvog nastupa iz publike ju je bodrila Katja Kušec, kolegica s HTV-a, koja je u istom showu sudjelovala u trećoj sezoni s Đanijem Stipaničevim. Unatoč ne baš slavujskom glasu, Katja je došla do polufinala, a Mirtu već uspoređuju s njom što, kada se zbroji sve za i protiv, i nije uopće tako loše.

Marija Borić pjeva fenomenalno, no ni pohvale žirija nisu joj dale krila već sabrano kaže:

– Osjećam se super i radim punom parom za sutrašnji nastup. Pred mene nisu postavljena velika očekivanja niti se bojim da ću ikoga razočarati. Pa nije riječ o životu i smrti nego o zabavi i natjecanju.

Sutra će pjevati soul koji Marija i inače voli. Najdraža je njezina izvođačica Aretha Franklin, no nije izabrala neku njezinu soul pjesmu jer se ne bi usudila izvoditi Arethine pjesme zbog prevelikog strahopoštovanja prema liku i djelu. Kako je Marijin otac operni pjevač, pitali smo što joj je on rekao poslije nastupa, no samozatajno je odbila otkriti te nam je tek priznala da su joj roditelji jako zadovoljni. U paru je s Ervinom Baučićem za kojeg kaže:

– On je odličan učitelj, ali prilično blag, no ima neke svoje tajne metode kojima uspijeva na mene utjecati. Koliko sati tjedno vježbamo, teško mi je točno reći jer sam osoba koja pjeva od kada se probudi pa do odlaska na spavanje. To jednostavno obožavam. Svi protukandidati u showu dragi su mi svaki na svoj način i bit će pravi užitak iz tjedna u tjedan gledati kako napreduju – zaključila je Marija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije